Keystone logo
Technical University of Varna

Technical University of Varna

Technical University of Varna

Introduktion

Tekniske Universitet Varna blev etableret i 1962 af et dekret af Ministerrådet i Bulgarien og et dekret af Nationalforsamlingen.

Det nye universitet skal give ingeniører til skibsbygning, transport, maskiner, el og kommunikationsteknologi nødvendig til industrielle komplekser i kemi, skibsbygning og skibsreparation, motor bygning, transport, elektroteknik, elektronik og kommunikation udvikler i det nordøstlige Bulgarien.

I første omgang blev universitet etableret under navnet Mekanisk og elektrisk Engineering Institute (Tekniske Universitet Varna) med tre fakulteter: mekaniske, elektriske og skibsbygning. Den første indtag af studerende på Danmarks Tekniske Universitet i Varna er i skoleåret 1963-1964 på følgende specialer: forbrændingsmotorer, Marine motorer og maskiner, skibsbygning, Engine byggeteknik, Elektriske maskiner og apparater, Radio engineering, Telekommunikationsudstyr, Automation og fjernbetjening og automatisering af produktionen.

Etableringen af ​​det tekniske universitet i Varna praktisk genopbygget Teknisk Afdeling ved State University "St. Cyril slaviske" Varna, som officielt havde åbnet dørene den 18. august 1945. Den tekniske Fakultet havde følgende afdelinger: machinebuilding, skibsbygning, Elektroteknik, Byggeri og arkitektur samt Industriel kemi.

Med ændringerne i det sociale og politiske liv i Bulgarien i denne periode, fakultetet og universitetet gennemgik store reformer. I 1958 de sidste skibsbygning ingeniører, uddannet på Det Tekniske Fakultet gradueret. De første undervisere i Varna Tekniske Universitet havde undervist studerende på Teknisk Skole eller var sine tidligere studerende. Det er derfor, at MEI-Varna er efterfølgeren til Engineering Fakultet ved State University of Varna.

I løbet af de år af sin eksistens, Varna Tekniske Universitet fra en lille institut forbereder ingeniører af regional betydning, blev det tekniske universitet i national betydning gennemføre uddannelsen af ​​studerende i 23 majors. I 40 år aktivitetsområder Tekniske Universitet Varna 28,976 kandidater er blevet certificeret inden for Engineering, Naturvidenskab Matematik og Computing, sociale, økonomiske og juridiske Fakultet og Undervisning Teknisk videnskab og teknologi.

Vores mission

MISSION, mål og målsætninger for aktiviteten af ​​TEKNISKE UNIVERSITET Varna, Baseret på disse PRIORITETER yhe UNIVERSITY bygger sin uddannelsespolitik rettet mod samfundets behov på nationalt og regionalt LEV

Mission

Tekniske Universitet Varna er en tilstand uddannelsesinstitution, der har taget udfordringen op og ansvar for at tjene samfundets behov for uddannelse og udvikling i en periode af globale teknologiske og kulturelle forandringer.

Vores mission er at være en faktor i udviklingen af ​​det intellektuelle potentiale Bulgarien, for at støtte processen med bæredygtig udvikling og bidrage til virkeliggørelsen af ​​nye standarder for kommunikation mellem nationer.

Baseret på et tæt partnerskab med industrien, intensiv forskning, tæt samarbejde med europæiske universiteter, ved hjælp af de resultater og traditioner universitetet til at give uddannelsen af ​​markedsorienterede engineering fagfolk fra alle uddannelsesmæssige kvalifikationer og grader for den bulgarske økonomi og verdensøkonomien i sfære:

Skibsbygning og skibsfart Engineering og teknik teknologi Elektroteknik og Automation Kommunikation og Computer Engineering Energetics Industriledelse Økologi og kunst og teknologi til miljøbeskyttelse og havet.

Tekniske Universitet i Varna er den eneste bulgarske civile statsuniversitet, som på grund af sin geografiske beliggenhed, udfører den specifikke opgave at integrere i en samlet proces forberedelse af kandidater og udførelse af forskning relateret til skibsbygning og marine teknologi, shipping og vand transport, økologi, teknikker og teknologier til beskyttelse af havområde.

For at opnå denne mission Tekniske Universitet Varna tæller på: kompetence, entusiasme og tro af sit personale og studerende i udviklingen af ​​samfundet gennem viden og fælles værdier - et ry etableret over næsten et halvt århundrede gammel tilstedeværelse i det åndelige og økonomiske liv Varna og Bulgarien; samarbejdet med statslige og lokale institutioner og erhvervsorganisationer; ekspanderende partnerskaber med universiteter og forskningsinstitutioner fra Bulgarien, og uden for EU.

Langsigtede mål

Godkendelse af det tekniske universitet i Varna som en moderne universitet gennemførelse af livslang læring Godkendelse af det tekniske universitet i Varna som innovation og teknologi center betjener industrien i landet og Sortehavsregionen; Achievement og styrke sin internationale position inden for uddannelse og forskning Genopblussen af ​​den politik ved University of kontinuitet i uddannelse og udvikling af sine akademiske medlemmer Forbedring universitetets ledelse for effektiv anvendelse af de finansielle ressourcer (omkostningseffektivitet) Vedligeholdelse og forbedring af kvaliteten af ​​læreprocessen for højtuddannede og markedsorienterede specialister.

Strategi

Strategien med TU-VARNA for gennemførelsen af ​​sin mission og mål omfatter:

diversificering af uddannelsesmæssige produkter i en vandret aspekt (gennem udvikling af programmer i forskellige områder af videnskab), og i en lodret aspekt (at erhverve uddannelsesmæssige kvalifikationer Specialist ( "professionsbachelor"), Bachelor, Master og doktor) diversificering af former for uddannelse - regelmæssig, extramural, aften og fjernundervisning udvikling og vedligeholdelse af de unikke specialiteter for landet, hvilket giver en betydelig strategisk fordel i differentiering og udvikling af unikke teknologier og produktion geografisk markedsudvikling ved at tiltrække udenlandske studerende ændre universitetet fra en uddannelsesinstitution, som giver undervisning "for livet" til en institution gennemføre livslang uddannelse gennem udvikling af uddannelsestilbud inden for "livslang læring". indførelse af nye former og metoder til uddannelse, aktiverende selvtræning og praktisk uddannelse af studerende, herunder ansøgninger i den pædagogiske proces fjernundervisning baseret på web-baseret undervisning og eksamen ( "E-learning") og brugen af ​​globale lokale netværk og internettet etablere langsigtede partnerskaber for videnskabelige tjenester til industrien etablering af permanente integration forbindelser med bulgarske og europæiske universiteter gennem deltagelse i fælles projekter konvertering af det tekniske universitet i Varna i et internationalt videnskabeligt kongrescenter i Sortehavsområdet.

Harmonisering af strategien og målsætningerne for TU-Varna med de nationale og regionale strategiske mål

En vigtig prioritet overfor Tekniske Universitet Varna efter Bulgariens tiltrædelse af Den Europæiske Union at harmonisere parametrene for studier og forskning på universitetet med udviklingen i EU videregående uddannelser gennem:

udvikling af en tredelt uddannelsessystem (bachelor, master, ph.d.) ledelse og samlede anvendelse af systemet med merit, sikrer mobilitet for studerende; mobilitet uddannelse og forskning af foredragsholdere, studerende og kandidater etablering af et system til styring af kvaliteten af ​​undervisningen og forskningen som en garant for en bæredygtig udvikling.

Synkroniseringen af ​​missionen og mål for det tekniske universitet - Varna med de nationale og regionale strategiske mål består i:

udarbejdelse af brede profilerede eksperter i Engineering and Technology, der har tværfaglig viden og sikre udviklingen af ​​den nationale økonomi udarbejdelse af højt kvalificerede specialister på området for marine industri, giver udviklingen af ​​nybygning, reparation, havnedrift, shipping drift, kemiske og energi industrier uddannelse af højt kvalificerede specialister på området for økologi havmiljøet og udstyr og teknologi til beskyttelse af havmiljøet mod forurening uddannelse af specialister i industriel ledelse, i stand til kompetent styre industrielle organisationer inden for skibsbygning og søtransport, maskinteknik, elektronik og kommunikation strategiske udvikling af forskning inden for computer-teknologi, elektronik, kommunikation, materialevidenskab, mekanik, skibsbygning, transport og andre områder inden for videnskab og teknologi uddannelse af specialister med en videregående uddannelse, der opfylder behovene i det nordøstlige region i Bulgarien af ​​wideprofile specialister inden for landbrug med viden og færdigheder inden for områderne "Engineering and Technology" og "Crop og husdyr."

Analysen af ​​ovenstående kendsgerninger viser, at Tekniske Universitet Varna har et præcist formuleret og kommunikeret mission, strategi, mål og opgaver og den udførte uddannelsespolitik og forskning i 60 år fra dets oprettelse til nuet i fuld overensstemmelse med vedtaget og offentliggjort program dokumenter.

Placeringer

  • Varna

    1 Studentska str. 9010 Varna. Bulgaria, 9010, Varna

Spørgsmål