Keystone logo
The Abbe School of Photonics

The Abbe School of Photonics

The Abbe School of Photonics

Introduktion

Vores mission: Fotonikuddannelse i verdensklasse

Missionen for Abbe School of Photonics er at tilbyde et uddannelsesprogram inden for fotonik på højeste internationale niveau til de mest ambitiøse og motiverede studerende. Vores skole fungerer som et springbræt for karriereforløb ved at fremme akademiske karrierer og give mulighed for at få job erfaring i fotonikindustrien.

At studere fotonik i byen, hvor det hele begyndte

Skolens koncept og filosofi har som hovedmål at etablere et af verdens førende uddannelsescentre inden for optik og fotonik i Jena, Tyskland. ASP blev formet af traditionen og det brede spektrum af undervisnings- og forskningsaktiviteter inden for lysvidenskab på vores universitet. Skolen tilbyder enestående muligheder for at opnå eksamensbeviser på bachelor- og kandidatniveau inden for optik og fotonik. Skolens kvalifikationsstrategi er fuldstændig forskningsorienteret og baseret på principperne om akademisk frihed, konkurrencedygtige forskningsbetingelser og internationalisering på alle uddannelses- og forskningsniveauer.

Skolen erkender sit ansvar for, at mange af dens kandidater vil fortsætte en karriere i forskningsintensive virksomheder. ASP's uddannelsesprogrammer har derfor til formål at fremme og optimalt forbinde unge videnskabsfolks akademiske karrierefaser med erhvervserfaring i forskningsintensive virksomheder. Alle vores konkurrencedygtige karriereudviklingsforanstaltninger er derfor designet til at skabe grundlaget for vellykkede karrierer både i den akademiske verden og i industrien.

ASP blev grundlagt i 2008 i et offentligt-privat partnerskab mellem den tyske forbundsregering og delstatsregeringen i Thüringen, universitetet i Jena og den tyske fotonikindustri. En nøglefaktor i programmet er ASP's tætte samarbejde med industrielle partnere. For at opretholde vores partneres exceptionelle økonomiske udvikling i fremtiden vil det være nødvendigt at have et stort antal højt kvalificerede medarbejdere til rådighed. ASP-uddannede er potentielle kandidater, der er velforberedte til den tyske fotonikindustri.

Jena: et tysk universitet i topklasse fyldt med historie og traditioner

Friedrich Friedrich Schiller Schiller Universitetet i Jena, med det gamle latinske navn "alma mater jenensis", er et af de ældste tyske universiteter, der blev grundlagt i 1558. Dengang var de klassiske akademiske områder filosofi, teologi, jura og medicin genstand for forskning og undervisning. I de seneste århundreder har mange fremtrædende lærde været professorer på dette universitet. I slutningen af det 18. og begyndelsen af det 19. århundrede blev Jena berømt i den klassisk-romantiske "mirakuløse æra", hvor verdenskendte digtere og filosoffer som Goethe, Schiller, Hegel og Fichte prægede den intellektuelle atmosfære.

Helt digitalt, helt online!

MSc Photonics-programmet blev oprindeligt udformet som et studieforløb på campus. Vi mener, at vores skole er et af de bedste steder i verden til at studere forskningsorienteret, praktisk fotonik i avancerede laboratorier af forskningsmæssig kvalitet - og vi holder os selv til denne standard. Vi erkender dog, at COVID-19-pandemien har en langvarig effekt på den globale akademiske verden. Derfor er undervisning på campus kombineret med hybrid streaming den nye standard på vores skole:

  • På vores skole findes der også et begrænset antal studiepladser udelukkende online for første og andet semester. Programmet kan således studeres udelukkende på afstand i det første studieår, og alle 60 nødvendige meritpoint (CP) kan optjenes i løbet af dette tidsrum.
  • For at komme videre til tredje semester og endelig opnå en mastergrad skal alle førsteårs online-studerende imidlertid flytte til Jena på et tidspunkt før starten af tredje semester. Det er obligatorisk for alle studerende at studere på campus i tredje og fjerde semester.

Placeringer

  • Jena

    Abbe Center of Photonics Albert-Einstein-Str. 6 07745 Jena, Germany, 07745, Jena

Programmer

Institutionen tilbyder også:

Spørgsmål