Keystone logo
Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Introduktion

TUIASI studerende har adgang til førsteklasses tekniske studier, da universitetet er et af de bedste i landet og Østeuropa. Store professorer, relevante kurser og nye laboratorier venter dig.

'Gheorghe Asachi' Tekniske Universitet i Iasi har den ældste tradition inden for ingeniøruddannelse i Rumænien. Siden starten har TUIASI prioriteret forskning, tværfaglig tilgang, innovation, undervisning og i de sidste to årtier internationalisering. Vores primære mål om at udvikle "teknologi til mennesker omkring os" har altid været kernen i TUIASI forskning, undervisning og teknologioverførsel. Dette mål har fået os til stadigt at opbygge og udvikle universitetet. Det har nu omkring 13.000 studerende, 23 forsknings- og excellencecentre og 8 forskningshold og akkrediterede forskningslaboratorier. TUIASI har underskrevet over 303 Erasmus aftaler med 25 lande, så du vil møde mennesker fra hele verden. Og vidste du, at universitetets bibliotek er et af de smukkeste biblioteker i verden, der konkurrerer med lignende Trinity College Library i Dublin og National Library of France?

Universitetet er centreret omkring elevernes uddannelsesbehov og forbedrer sine faciliteter og læseplaner løbende for at imødekomme de stadigt skiftende krav på arbejdspladsen. TUIASI har stærke bånd til nationale og internationale virksomheder, store virksomheder som Microsoft, Delphi, Continental, Amazon og mange andre var Tekniske Universitets studerende og alumner ofte engang som praktikanter eller medarbejdere.

Fakulteter

 • Fakultet for automatik og computerteknik
 • "Cristofor Simionescu" Fakultet for Kemiteknik og Miljøbeskyttelse
 • Fakultet for Byggeri og Bygningstjenester
 • Fakultet for maskinproduktion og industriel ledelse
 • Det Elektroniske Fakultet, Telekommunikation og Informationsteknologi
 • Det Elektriske Fakultet
 • Fakultet for Hydroteknologi, Geodesi og Miljøteknik
 • Fakultet for maskinteknik
 • Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet
 • "GM Cantacuzino" Fakultet for Arkitektur
 • Det Faglige Industrielle Design og Erhvervs Ledelse

Kernen i TUIASI - dens samfund

Universitetet er et meget stramt fællesskab. Studerende, administrativt personale og lærere mødes regelmæssigt og arbejder sammen om fælles projekter - bygger racebiler eller genstarter et rumænsk bilmærke - ARO - bygger interessante og sjove strukturer som en modelbygning lavet af spaghetti eller juletræ der består af forskellige 3D-former og også samler styrker for at konkurrere i internationale matematiske og tekniske udfordringer, der kommer hjem hvert år med guld, bronze og sølvmedaljer.

Dette samarbejde strækker sig til campus - der er ugentlige møder med de studerende, der bor på campus for at forbedre deres livsstil og logi. På studenternes anmodning er der bygget to nye foredragshaller, udstyret med hurtig internetforbindelse og åbent sent om natten, og også to døgnet rundt. I løbet af de sidste år har campuspersonalet arbejdet på intelligente cykelparkeringssystemer og genoplivet de grønne områder i og omkring campus.

Der er 13 studentforeninger på TUIASI - BEST, AIESEC og en for hver af de 11 fakulteter - dedikeret til at fremme elevernes rettigheder, ekstracurricular og ikke-formel læring og selvfølgelig meget sjovt. Disse organisationer holder ofte en række kulturelle og faglige begivenheder som værksteder, shows, ture og sportskonkurrencer.

Faciliteter

Vi arbejder konstant på at skabe en venlig, behagelig og sikker atmosfære, så TUIASI studerende har til deres rådighed en bred vifte af faciliteter til gode standarder. På campus, som er et af de største universitetscampusser i Rumænien, finder du moderne boliger, en ny cafeteria med overkommelige priser, et rådgivningscenter, hvor eleverne er velkomne til at nyde nye oplevelser gennem personlig udvikling, faglige og frivillige programmer udviklet af Universitetet, sportsfaciliteter med særlige priser for studerende og gratis vasketøjsservice til TUIASI studerende.

Bibliotek

TUIASI Bibliotek er etableret som et reference- og forskningsbibliotek, TUIASI har et centralt bibliotek og seks filialer. Det anerkendes som en af de smukkeste i verden og integrerer ny teknologi i traditionel læring og forskning.

Biblioteket har omkring en million volumer arkiveret i henhold til den internationale katalogisering og indekseringspraksis og understøtter undervisning og forskning inden for en bred vifte af emner inden for teknik og teknologi, videnskab, økonomi og lov.

Indkvartering og cafeteria

Som de fleste rumænske studerende, der kommer fra forskellige regioner i landet og mange udenlandske studerende, kan du vælge at bo på campus. Universitet indkvartering betyder 21 sovesale i 'Tudor Vladimirescu' Student Campus, med 8.000 steder. Der er også en ny og moderne cafeteria, hvor du kan spise velsmagende mad til billige priser.

Sundhedsvæsen

Studenthelsetjenesten (Policlinica Studenţească) tilbyder et komplet udvalg af lægehjælp til studerende og ligger på campus. Alle internationale studerende har fri høring fra læger og hospitalsbehandling.

By, campus og studenteliv

Du studerer i Iaşi, hjertet af Moldova og en af de travleste og mest livlige byer i Rumænien. Awesome steder, velsmagende lokal mad og et godt natteliv, som du straks bliver forelsket i. Du vil bo i 'Tudor Vladimirescu', en 8.000 student campus, som er en lille by i byen. På campus har du alt hvad du behøver: kantine med stor og utrolig billig mad, moderne gym, spillefelt, caféer, barer, klubber, du hedder det! Dorms er inden for gåafstand fra Iulius Mall (butikker, restauranter, 3D-biograf, osv.) Og den nyeste forretning og indkøbscenter i byen, Palas.

Vidste vidste du, at Rumænien har den bedste internethastighed i Europa? Det er først og fremmest placeret på kontinentet og 10. i verden. Hold kontakten med ven og familie og gå aldrig glip af et Facebook-indlæg, et Instagram-billede eller en tweet mens du er på campus.

Fritid og sport

Livet som TUIASI studerende handler ikke kun om arbejde, kurser og forskning. Vi fremmer en sund livsstiloplevelse gennem sports- og fritidsfaciliteter, der byder på to moderne og fuldt udstyrede træningscenter, seks spillebaner, fitness- og aerobic center samt et sted hvor du kan spille fodbold, volleyball og basketball.

Placeringer

 • Iași

  Bulevardul Profesor Dimitrie Mangeron 67, 700050, Iași

  Spørgsmål