Keystone logo
© Dark Frame - www.darkframe.pl
Lodz University of Technology

Lodz University of Technology

Lodz University of Technology

Introduktion

Lodz University of Technology ( TUL ) er et af de største og bedste statstekniske universiteter i Polen placeret blandt 15% af de bedste universiteter i verden og et stolt medlem af det europæiske konsortium af innovative universiteter. TUL blev grundlagt i 1945 og har en stærk tradition for ingeniøruddannelse og er kendt over hele verden for sine resultater inden for forskning, videnskab, uddannelse og internationalt samarbejde.

Over 10.000 studerende, hvoraf omkring 10 % er internationale studerende, opnår deres bachelor-, kandidat- og ph.d.-eksamener på 9 fakulteter og på Det Internationale Tekniske Fakultet, som tilbyder over 65 uddannelser, heraf over 25 undervist på engelsk og fransk. Derudover tilbydes studerende muligheden for at lave dobbelte diplomuddannelser, mobiliteter (i og uden for EU) og pionerer inden for de videregående uddannelsers mikromoduler. For at uddanne fagfolk inden for naturvidenskab, ingeniørvidenskab, teknologi, ledelse og erhvervslivet bruges innovative lærings- og undervisningsmetoder, blandt mange: udfordringsbaseret læring, designtænkning og flipped education. Studerende får også praktiske muligheder, især deltage i forelæsninger drevet af eksperter inden for givne områder eller få virksomhedsplacering i TUL 's partnerselskab f.eks. Amazon, Ikea eller TomTom beliggende i byen og dens nærmeste region.

Med sin 37 ha campus i centrum af byen tilbyder TUL desuden overnatning og gratis internetadgang i 9 boligsale. Minimeret pendlingstid giver plads til fornøjelser! Med næsten 75 studentervidenskabsklubber er TUL et perfekt sted for studerende, der har en passion for naturvidenskab og ønsker at berige deres viden. Universitetet byder aktive mennesker velkommen og støtter forskellige studerendes initiativer. Żak studenterradiostation, udsender døgnet rundt på 88,8 MHz, TUL 's Choir har 40 års uafbrudt scenetilstedeværelse, mens swimmingpool i olympisk størrelse og 31 sportssektioner kan interessere dem med høje doser energi.

Indlæggelser

Der er to optagelser i hvert akademisk år.

 • I maj/juni - Adgang til kandidatuddannelser, der begynder i sommersemesteret (1. marts).
 • I december/januar - Adgang til bachelor- og kandidatuddannelser, der begynder i vintersemesteret (1. oktober).

En detaljeret dagsorden offentliggøres på universitetets hjemmeside et par måneder før optagelsen åbner. Se venligst vores hjemmeside for flere detaljer om deadlines.

Hvordan man ansøger

 1. Vi beder dig venligst gennemgå optagelsesprocedurerne omhyggeligt, inden du starter din ansøgningsproces.
  Læs alle oplysninger inkluderet under fanen "Internationale kandidater". Der kan du finde information om optagelsesprocessen, herunder listen over nødvendige dokumenter, tilgængelige kurser, studieafgifter, stipendier, sprogkrav osv.
 2. Opret en konto i vores optagelsesportal. Indtast senere optagelsesportalen altid fra adressen rekrutacja.p.lodz.pl. Vælg 1./2.-gradsstudier og derefter "Jeg er ikke polsk statsborger";
 3. Udfyld alle personlige data og derefter vil muligheden for at uploade dokumenter ophæve blokeringen for dig;
 4. Upload scanninger af alle de nødvendige dokumenter inden for den tid, der er angivet på vores hjemmeside;
  • Husk at dine dokumenter skal være ledsaget af en apostille og/eller være legaliseret og oversat til polsk eller engelsk af en edsvoren oversætter.
  • Du kan søge op til 4 uddannelser .
  • Vent på resultaterne.

Stipendier og finansiering

 1. De bedste kandidater kan ansøge om studier uden betaling af studieafgift (to pladser på hvert af 10 fakulteter). Klik på knappen nedenfor for mere information.
 2. Kandidater opfordres også til at tjekke polske regeringsstipendier.

Et socialt stipendium kan tildeles en studerende/doktorand, som er i en vanskelig økonomisk situation, og hvis månedlige nettoindkomst pr. person i familien ikke overstiger det beløb, der er angivet i en særskilt meddelelse om størrelsen af individuelle ydelsestyper aftalt med Studenterregeringen og Doktorandregeringen.

I særligt begrundede tilfælde kan en studerende/doktorand modtage et forhøjet socialstipendium.

Et legat til personer med handicap kan tildeles en studerende/doktorand med et handicapbevis, et handicapbevis eller et certifikat som omhandlet i art. 5 og art-62 i lov af 27. august 1997 om erhvervsrettet og social revalidering og beskæftigelse af handicappede.

Størrelsen af stipendiet afhænger af graden af invaliditet. En studerende/doktorand, der befinder sig i en midlertidig vanskelig livssituation, kan modtage hjælp.

Rektors legat til studerende kan tildeles en studerende, der har opnået fremragende faglige resultater, har videnskabelige eller kunstneriske præstationer eller idrætspræstationer i konkurrence i hvert fald på landsplan.

Stipendiet kan tildeles

 1. En studerende, der er optaget på det første studieår i det år, hvor han tager Matura-eksamenen, og som opfylder mindst en af følgende betingelser:
  Hver udenlandsk studerende accepteret til TUL kan indkvarteres i en af 9 Student Halls of Residence. Kun 2 minutters gang fra campus. Prisen for overnatning i enkelt- og dobbeltværelser er ca. 150 euro pr. måned. For detaljer om overnatning, se venligst vores hjemmeside.
  • Er en vinder af en international olympiade eller en vinder eller finalist af en olympiade på centralt niveau, der henvises til i uddannelsessystemets bestemmelser,
  • Er en aktuel medaljevinder i mindst en sportskonkurrence om titlen som polsk mester i en given sport, der henvises til i sportslovens bestemmelser;
  • En studerende, der opnåede fremragende akademiske resultater. Kandidatstuderende kan ansøge om dette stipendium på deres første studieår, mens bachelorstuderende først efter deres første studieår.
  • En studerende på 1. eller 2.-studier, som i det foregående akademiske år (før ansøgningens indsendelse) havde videnskabelige eller kunstneriske præstationer eller sportspræstationer i konkurrence i det mindste på nationalt plan, vurderet efter principperne beskrevet i reglementet .
  • Studieafgifter er konkurrencedygtige og betydeligt lavere end på andre EU-universiteter. Studieafgifter varierer fra 500-2000 USD pr. semester. Se venligst vores hjemmeside for mere information om studieafgifter. (Størstedelen af uddannelserne på engelsk koster 2000 USD pr. semester. Der er to semestre i hvert akademisk år);
  • Ansøgningsgebyret pr. uddannelse er kun 85 PLN* (ca. 20 euro), og kandidater kan ansøge om op til 4 uddannelser, hvilket øger deres chancer for at komme ind;
   *150 PLN, hvis du søger en BSc i arkitektur/BA i design/ BSc i industriel design og skal tage tegnefærdighedseksamen på campus og 100 PLN for kandidater til 2. cyklus, som er forpligtet til at tage en adgangsprøve - en online interview.
 2. Livet i Polen er overkommeligt og koster meget mindre end i andre EU-lande. Derudover er livet i Lodz, selvom det er den 4. største by i landet, billigere end i andre. For mere information kontakt universitetet.

De vigtigste ændringer bekymring

 • Metoden til at ansøge om fordele - stipendier vil blive tildelt på semesterbasis;
 • Der er indført ændringer i kataloget over præstationer, der indgår i rektorlegatet.

Ranglister

I 2023-rangeringen af universiteter af uddannelsesmagasinet "Perspektywy",

 • Lodz University of Technology tog femtepladsen blandt tekniske universiteter.
 • Niendeplads blandt offentlige universiteter i Polen. Det er også det fjerde hyppigst valgte universitet i Polen ifølge rapporten fra Uddannelses- og Videnskabsministeriet.

Sidste år blev Lodz University of Technology klassificeret i alle fire af de mest prestigefyldte internationale ranglister.

 • Blandt 32 polske universiteter i den internationale Times Higher Education World University Ranking
 • Blandt 19 polske universiteter i QS World University Ranking
 • 37 inkluderet i US News Best Global Universities Ranking
 • I ShanghaiRanking's Global Ranking af akademiske emner, er opført i energividenskab og ingeniørfag.

For anden gang blev Lodz University of Technology inkluderet i THE Impact ranking, som fokuserer på universitetets aktiviteter i forhold til at implementere de 17 Sustainable Development Goals.

 • TUL fik den højeste score for aktiviteter rettet mod at nå mål 8.
 • Økonomisk vækst og anstændigt arbejde, ind i den globale TOP 200 og indtager førstepladsen i landet.
 • Det rangerer også først blandt polske universiteter i mål 17.
 • Partnership for Goals, at være i den globale TOP 300. I mål 9. Innovation, Industry, Infrastructure er TUL i TOP 400.

Placeringer

 • Łódź

  Stefana Żeromskiego, 116, 90-924, Łódź

Spørgsmål