Keystone logo
© University of Chemistry and Technology, Prague
University of Chemistry and Technology, Prague

University of Chemistry and Technology, Prague

University of Chemistry and Technology, Prague

Introduktion

University of Chemistry and Technology, Prague ( UCT Prague ) er den største uddannelsesinstitution i sin art i Centraleuropa med en tradition, der strækker sig over næsten to århundreder. Med progressive studier og et prestigefyldt internationalt ry giver UCT Prague hver studerende en uddannelse i avanceret teknologi og fremragende forberedelse til lukrative karriere verden over.

University of Chemistry and Technology, Prague : Tidligere og Nuende

66765_66637_Praha021.jpg

UCT Prague er et offentligt videregående universitet, der forfølger videnskabelig, forskning, udvikling og gennemførelsesaktiviteter. Det er medlem af familien af 28 offentlige og statslige universiteter i Tjekkiet og er medlem af EUA (European University Association), FEANI (European Federation of National Engineering Associations) og IGIP (International Society for Engineering Pedagogy). UCT Prague er kendt for dybden og bredden af sine uddannelses- og forskningsaktiviteter i næsten alle brancher inden for kemi, kemiteknik, fødevarekemi og teknologi, biokemi, raffinering, vandbehandling, magt og biovidenskab og teknologi samt miljøbeskyttelse, materialevidenskab og andre kemi-baserede fagområder. UCT Prague blev grundlagt i 1952, men dets oprindelse dateres tilbage til 1807, da det første kursus i kemi blev leveret på Prag Polytechnic. Reorganisering af Polytechnic i 1920 resulterede i omdannelsen af kemiafdelingen til Skolen for Kemiteknologi, en af de syv dele af det tjekkiske tekniske universitet. UCT Prague har produceret en række fremragende alumner, herunder professor Otto Wichterle, opfinder af bløde kontaktlinser i 1950'erne, og Vladimír Prelog, professor ved ETH Zürich, der vandt Nobelprisen for Kemi i 1975, blev uddannet fra Kemisk Teknologiskole i 1928. Prelog modtog sin doktorgrad der flere år senere.

Bemærkelsesværdig forskning

66766_66631_201604131505011.jpg

UCT Prague forskerne var meget succesfulde inden for rammerne af Det Europæiske Fællesskabs rammeprogram, HORIZON 2020, og er aktivt involveret i udviklingen af mange nye forskningsprojekter og samarbejder. Bemærkelsesværdige tidligere bestræbelser omfatter:

 • RECOBA, Assoc. Prof. Juraj Kosek, tværsektoriel realtidsfølelse, avanceret kontrol og optimering af batchprocesser, der sparer energi og råmaterialer.

 • PARTIAL-PGM'er, assoc. Prof. Petr Kočí, Udvikling af nye, højtydende hybrid TWV / GPF Automotive efter behandlingssystemer ved raTIonAL design: substitution af PGM'er og sjældne jordmaterialer.

 • SElySOs, Prof. Karel Bouzek, Udvikling af nye elektrodematerialer og forståelse for nedbrydningsmekanismer på elektrolytceller med høj temperaturemulsion.

 • SuPER-W, Prof. Pavel Jeníček, Assoc. Prof. Jan Bartáček, Bæredygtigt produkt, Energi og Resource Recovery fra spildevand.

 • Fødevarekvalitet Projekter: FoodSmartphone, Smartphone analysatorer til test på stedet af fødevarekvalitet og sikkerhed; MultiCoop, tværfaglig tilgang til at styrke samarbejdet og etablere en ny platform for en omfattende vurdering af fødevaresikkerhed og fødevaresikkerhed; AUTHENT-NET - Food Authenticity Research Network, Prof. Jana Hajšlová, Monika Tomaniová, PhD.

 • Videnskabsuddannelse: SCICHALLENGE, Petr Holzhauser, MSc, Næste generations videnskabelige udfordringer ved hjælp af deltagende teknikker og digitale medier.

Fakulteter

UCT Prague (ud over de afdelinger, der imødekommer universitetets behov) har fire fakulteter:

 • Fakultet for Kemiteknologi

 • Fakultet for Miljøteknologi

 • Fakultet for Fødevarer og Biokemisk Teknologi

 • Fakultet for Kemiteknik

UCT Prague in Numbers

UCT Prague har 871 medarbejdere (2014 års årsrapport), herunder 510 akademiske medarbejdere og 361 forskere. UCT Prague er akkrediteret til at levere treårige bachelorprogrammer, toårige kandidatuddannelser og ph.d. programmer. Samlet tilmelding til UCT Prague i 2014: 3.606 bachelor- og kandidatstuderende og 843 ph.d. studerende (2014 års rapport data).

Verdensomspændende samarbejde og samarbejde

UCT Prague samarbejder med mere end 100 universiteter og institutioner over hele verden. Universitetet er den mest aktive tjekkiske universitetsdeltager i Erasmus-studentudvekslingsprogrammet og har også deltaget i andre programmer som 5. og 6. rammeprogram, COST, EUREKA og Leonardo da Vinci.

66764_66630_201604131503201.jpg

Computing faciliteter

UCT Prague opretholder høje standardcomputere med et gigabit-netværk. Computere er tilgængelige for studerende, forskere og professorer i næsten alle de flere hundrede laboratorier og arbejdslokaler.

Bibliotek: ChemTK

UCT Prague driver det fremragende udstyret bibliotek, ChemTK, beliggende i det moderne National Library of Technology (NTK) bygning. ChemTK-samlingen indeholder mere end 100.000 bøger, håndbøger, encyklopædiater, tidsskrifter og andre publikationer. ChemTK abonnerer på 300 faglige tidsskrifter og giver elektronisk adgang til videnskabelige tidsskrifter. Over 2.500 tidsskrifter fra prestigefyldte videnskabelige forlag er i øjeblikket tilgængelige i elektronisk format. ChemTK giver også adgang til SciFinder, Chemical Abstracts Service og andre specialiserede ressourcer (se hele listen over eResources), der muliggør forskning på tværs af videnskabelige specialiteter. De komplette samlinger af Beilsteins Handbuch der organischen Chemie og Gmelin's Handbuch der anorganischen Chemie er også tilgængelige i både trykte og elektroniske formater. Printudgaver findes i NTKs sjældne bøger og specielle samlinger i læsesalen.

Centrale laboratorier

UCT Prague centrale laboratorier består af otte laboratorier:

 • Laboratorium for Kernemagnetisk Resonans (NMR) Spektroskopi

 • Laboratorium for infrarøde (IR) og Raman spektroskopi

 • Laboratoriet for massespektrometri (MS)

 • Laboratorium for organisk elementær analyse

 • Laboratorium for røntgendiffraktion

 • Laboratorium for termisk-gravimetrisk analyse (TGA)

 • Laboratorium for atomabsorptionsspektroskopi (AAS) og laboratorium for overfladeanalyse

Laboratorierne leverer højkvalitetsudstyr til brug for studerende, professorer og forskere og er udstyret med moderne instrumentering. Laboratoriepersonale har erfaring i rutine samt specialiserede eksperimenter. Laboratorierne bruges til elevprojekter, stipendieret forskning og industrielle applikationer. Eksterne kunder (universiteter, private virksomheder og andre) kan også bruge faciliteterne. Laboratoriepersonale lærer også flere kurser, workshops og andre seminarer for medlemmer af UCT Prague samfundet. Kurserne omfatter praktiske teknikker samt metoder til spektretolkning.

Statistik

UCT Prague i tal

UCT Prague har 931 ansatte (data fra årsrapporten for 2016), herunder 509 akademiske medarbejdere og 422 forskningsmedarbejdere. UCT Prague er akkrediteret til at udbyde treårige bacheloruddannelser (BSc), toårige masteruddannelser (MSc/Ing.) programmer og ph.d.-programmer. Samlet antal indskrevne elever på UCT Prague i 2016: 3.397 bachelor- og kandidatstuderende og 792 ph.d.-studerende (data fra årsrapporten for 2016).

  Campus funktioner

  Bibliotek: ChemTK

  UCT Prague driver det fremragende udstyrede bibliotek ChemTK, som ligger i den moderne bygning National Library of Technology (NTK). ChemTK-samlingen omfatter mere end 100.000 bøger, håndbøger, leksika, tidsskrifter og andre publikationer. ChemTK abonnerer på 300 fagtidsskrifter og giver elektronisk adgang til videnskabelige tidsskrifter. Over 2.500 tidsskrifter fra prestigefyldte videnskabelige forlag er i øjeblikket tilgængelige i elektronisk format. ChemTK giver også adgang til SciFinder, Chemical Abstracts Service og andre specialiserede ressourcer, der muliggør forskning på tværs af videnskabelige specialer.

  De komplette samlinger af Beilstein's Handbuch der organischen Chemie og Gmelin's Handbuch der anorganischen Chemie er også tilgængelige i både trykt og elektronisk format. Trykte udgaver er tilgængelige i NTK's læsesal for sjældne bøger og specialsamlinger.

  Centrale laboratorier

  UCT Prague's centrale laboratorier består af otte laboratorier:

  • Laboratorium for spektroskopi med kernemagnetisk resonans (NMR)
  • Laboratorium for infrarød (IR) og Raman-spektroskopi
  • Laboratorium for massespektrometri (MS)
  • Laboratorium for organisk elementanalyse
  • Laboratoriet for røntgendiffraktion
  • Laboratorium for termisk-gravidimetrisk analyse (TGA)
  • Laboratoriet for atomabsorptionsspektroskopi (AAS) og laboratoriet for overfladeanalyse

  Laboratorierne har udstyr af høj kvalitet til brug for studerende, professorer og forskningsmedarbejdere og er udstyret med moderne instrumenter. Laboratoriepersonalet har erfaring med både rutine- og specialiserede eksperimenter. Laboratorierne bruges til studenterprojekter, tilskudsfinansieret forskning og industrielle anvendelser. Eksterne kunder (universiteter, private virksomheder og andre) kan også benytte faciliteterne.

  Laboratoriets personale underviser også i adskillige kurser, workshops og andre seminarer for medlemmer af UCT Prague -samfundet. Kurserne omfatter praktiske teknikker samt metoder til spektraltolkning.

   Placeringer

   • Prague

    UCT Prague Technická 5 166 28 Prague 6 – Dejvice, 166 28, Prague

   Spørgsmål