Keystone logo
University of Hamburg, Institute of Law & Economics

University of Hamburg, Institute of Law & Economics

University of Hamburg, Institute of Law & Economics

Introduktion

Universitetet i Hamburg

Som Nordtysklands største forsknings- og uddannelsesinstitution og G ermany tredjestørste universitet, Universität Hamburg kombinerer studiemuligheder forskellige med fremragende forskning. Det giver et bredt disciplinær spektrum med mange tværfaglige muligheder og forfølger samarbejde med et omfattende netværk af top regionale, nationale og internationale institutioner. Universität Hamburg er afsat til langfristet stipendium og videnskab og fremmer bæredygtighed forskning i alle skoler.

Som en del af den føderale Excellence Initiative, Universität Hamburg fået tilladelse i 2007 til et Center of Excellence i klimaforskningen: Den KlimaCampus Hamburg er et pædagogisk center for klimaforskning og jord systemer videnskab. Udover "Klima, Jord, Miljø," yderligere særligt vellykket centrale forskningsområder omfatter: Matter og universet, struktur og funktion af biomolekyler, Neurovidenskaber, flersprogethed, god forvaltningspraksis, Kultur og teknologi samt heterogenitet og uddannelse.

Universität Hamburg tilbyder cirka 150 uddannelser i de følgende seks skoler: School of Law; School of Business; Økonomi og Samfundsvidenskab; School of Medicine; Pædagogiske Universitetsskole, psykologi og menneskelig bevægelse; School of Humanities og School of Mathematics, Informatik og naturvidenskab.

Desuden flere museer og samlinger tilhører Universität Hamburg, såsom Zoologisk Museum, Herbarium Hamburgense, Geologisk-Palæontologisk Museum, Botanisk Have og Hamborg Planetarium.

Universität Hamburg blev grundlagt i 1919 af lokale private borgere. Vigtige stiftende tal omfatter Senator Werner von Melle og forretningsmand Edmund Siemers. Nobel prisvindere såsom Otto Stern, Wolfgang Pauli og Isidor Rabi var aktive på Universität og mange andre velkendte lærde såsom Ernst Cassirer, Erwin Panofsky, Aby Warburg, William Stern, Agathe Lasch, Magdalene Schoch, Emil Artin, Ralf Dahrendorf og Carl Frierich von Weizsäcker, for blot at nævne et par stykker, underviste her.

Institut for Law & Economics

Instituttet som et forskningscenter startede med den teoretiske analyse af civilretten mere end 40 år siden. I dag er instituttet anvender instrumenterne i den økonomiske analyse af loven til de fleste aspekter af det retlige område, herunder offentlig og international ret.

I de senere år har den empiriske analyse af juridiske normer bliver mere og mere vigtig for området for den økonomiske analyse af loven. I denne forbindelse også, at medlemmerne af instituttet bidrager til videnskabelig innovation med banebrydende forskning.

Den vigtigste opgave for instituttet er at fremme tværfaglig undervisning og forskning inden for jura og økonomi med særligt fokus på den økonomiske analyse af civilretten. Direktør er Prof. Dr. rer. pol Thomas Eger.


Instituttet fører, som en del af den juridiske uddannelse, det område af specialisering "Economic Analysis of Law" og administrerer postgraduate program "Europæisk Master i jura og økonomi" samt den "Graduate College for jura og økonomi". Hertil kommer, at instituttet for jura og økonomi deltager i det internationale ph.d.-programmet "Europæisk doktorgrad i jura og økonomi".

Placeringer

 • Hamburg

  Johnsallee 35 Hamburg, D-20148 DE

  • Barcelona

   Barcelona, Spanien

   Programmer

    Institutionen tilbyder også:

    Spørgsmål