Kandidatgrad i bæredygtighed inden for landbrug og fødevarer
Pavia, Italien
VARIGHED
2 Years
SPROG
Engelsk
TEMPO
Fuldtid
ANSØGNINGSFRIST
Anmod om ansøgningsfrist
TIDLIGSTE STARTDATO
Oct 2024
STUDIEAFGIFTER
EUR 4.500 / per year *
STUDIEFORMAT
På campus
* For EU-studerende er gebyrerne baseret på den studerendes familieindkomst. De varierer fra omkring 156 euro til 4000 euro om året. For studerende fra lande uden for EU er der en fast sats, der afhænger af statsborgerskab og varierer fra 400 euro til 45
Introduktion
Masteruddannelsen i Agri-food sustainability giver en solid forberedelse inden for landbrugsvidenskab og -teknologi gennem en tværfaglig vision, der sigter mod at opnå en høj produktion, der er opmærksom på miljøets, landbrugsproducenternes og forbrugernes sundhed, med fokus på bæredygtighed (one health).
Kurset omfatter eksperimentelle og demonstrative aktiviteter på de landbrugsarealer, som universitetet ejer, og gennem forskellige projekter i Lombardiet-regionen med landbrugsvirksomheder, både konventionelle og økologiske.
Den færdiguddannede vil derfor være i stand til at planlægge og styre landbrugsproduktionen (især kvaliteten af forsyningskæderne), tilegne sig en bred agroøkologisk viden, der omfatter fødevaremarkedet, udvikle og styre innovation i virksomheder og landbrugsforsyningskæder samt tage højde for efterproduktion og landbrugsfødevarernes indvirkning på menneskers sundhed.
Karrieremuligheder
Uddannelsen giver kandidater mulighed for at:
- Lede landbrugsvirksomheder;
- Udføre miljøovervågning og analyse af agroøkosystemer;
- Udnytte og fremme lokal biodiversitet bæredygtigt;
- Brug jordbevarings- og -beskyttelsesværktøjer og -teknikker;
- Optimer traditionelle teknikker;
- Være i stand til at evaluere, forbedre og certificere proces- og produktkvalitet også gennem brug af innovative metoder.
Kandidater fra dette kandidatuddannelseskursus kan ansættes i:
- Landbrug af forskellige niveauer og dimensioner, herunder i den økologiske sektor;
- Lager- og forarbejdningsvirksomheder,
- Agro-fødevare markedsføring virksomheder;
- Professionel rådgivning til små og mellemstore virksomheder;
- Socialt landbrug og non-profit (NGO) organisationer;
- Sammenslutninger og institutionelle organer, der repræsenterer de sociale og produktive partnere eller internationale organisationer (FN, FAO osv.).
Programresultat
Uddannelsen giver kandidater mulighed for at:
- lede landbrugsvirksomheder.
- udføre miljøovervågning og analyse af agro-økosystemer.
- udnytte og fremme lokal biodiversitet på en bæredygtig måde.
- bruge værktøjer og teknikker til jordbevarelse og -beskyttelse.
- optimere traditionelle teknikker.
- være i stand til at evaluere, forbedre og certificere proces- og produktkvalitet også gennem brug af innovative metoder.
Læreplan
Pensum 1: Agroøkologi og bæredygtigt landbrug (ASF)
- Planteernæring og kvalitet af landbrugsfødevareproduktion
- Bevaring og fremme af plantegenetiske ressourcer
- Europæisk landbrugsfødevarelov
- Markedsføring af fødevarer
- Lokale gartneriproduktionskæder
- Agroøkologi og bevarelse af biodiversitet
- Bæredygtige græsafgrøder, integrerede produktioner, økologisk landbrug
- Bæredygtig forvaltning af vandressourcer i landbruget
- Plantepatologi
- Et emne, der skal vælges fra denne liste: Skovøkosystemer og landbrugssystemers økologi / Skove og miljømæssig bæredygtighed i landbruget
- Et emne, der skal vælges fra denne liste: Jordbevaring og præcisionslandbrug / Jordgeokemi og præcisionslandbrug
- Et emne, der skal vælges fra denne liste: Spektroskopiske metoder til fødevaresikkerhed / Ukrudtssystematik / Agronomisk udnyttelse af restprodukter / Jordmikrobiologi / Lokale husdyrracer med risiko for genetisk erosion eller udryddelse / Litologi og landbrugsfødevareproduktioner / Frø til bæredygtigt landbrug / Jordbundsvidenskab
- Andre aktiviteter (for udenlandske studerende kan det være det italienske sprog)
- praktikophold
Læseplan 2: Fødevarekvalitet og ernæring (FNQ)
- Planteernæring og kvalitet af landbrugsfødevareproduktion
- Bevaring og fremme af plantegenetiske ressourcer
- Europæisk landbrugsfødevarelov
- Markedsføring af fødevarer
- Lokale gartneriproduktionskæder
- Agroøkologi og bevarelse af biodiversitet
- Bæredygtige græsafgrøder
- Grundlæggende om fødevareteknologi
- Vegetabilske fødevarer og agrokemikalier til planteforsvar. Kemi og toksikologi
- Integreret kursus i ernæring og menneskers sundhed
- Et emne, der skal vælges fra denne liste: Sekundær plantemetabolisme og lægeplanter / Sekundær plantemetabolisme og svampes ernæringsmæssige og nutraceutiske egenskaber
- Et emne, der skal vælges fra denne liste: Spektroskopiske metoder til fødevaresikkerhed / Ukrudtssystematik / Agronomisk udnyttelse af restprodukter / Jordmikrobiologi / Lokale husdyrracer med risiko for genetisk erosion eller udryddelse / Litologi og landbrugsfødevareproduktioner / Frø til bæredygtigt landbrug / Jordbundsvidenskab
- Andre aktiviteter (for udenlandske studerende kan det være det italienske sprog)
- praktikophold
Indlæggelser
Programundervisning
Stipendier og finansiering
EDiSU Pavia (Ente per il Diritto allo Studio Universitario) er et agentur for retten til videregående uddannelse, som blev etableret af University of Pavia og er under dets direkte kontrol.
Edisu-stipendiefordele inkluderer:
- Indkvartering i en bolig ("Collegio");
- Et måltid om dagen i kantinerne;
- En sum penge, alt efter elevens økonomiske situation.
Edisu-stipendium til off-site studerende kan bestå af:
- Indkvartering i en Collegio + Et måltid om dagen i kantinerne + Op til 3.967,00 euro;
- Et måltid om dagen i kantinerne + op til € 6.370,00 euro.