Keystone logo
© Unica
Université Côte d’Azur (UniCA)

Université Côte d’Azur (UniCA)

Université Côte d’Azur (UniCA)

Introduktion

Université Côte d'Azur er en nyligt oprettet klynge af videregående uddannelsesinstitutioner på den franske riviera, der bringer de største aktører inden for videregående uddannelse og forskning i regionen sammen. Université Côte d'Azur sigter mod at udvikle en ny model fra 21. århundrede til franske universiteter baseret på nye interaktioner mellem discipliner, en ny form for koordinering mellem forskning, undervisning og innovation samt stærke partnerskaber med den private sektor og de lokale myndigheder. I januar 2016 vandt Université Côte d'Azur en prestigefyldt "IDEX" -pris fra den franske regering for sit UCAJEDI-projekt, der placerede det blandt de top 10 verdensklasse omfattende universiteter i Frankrig.

Universitetet i det 21. århundrede

Université Côte d'Azur består af 13 udestående institutioner, der arbejder sammen som en UNIVERSITET. Vi udfordrer os selv på alle måder. Vi bryder barrierer i næsten alle felter. Vi går ud over grænserne. Vi søger det bedste af os alle, de bedste af jer, for at gøre vores verden bedre.

Omfanget af UCA samler således alle de offentlige og private enheder inden for højere uddannelse og forskning, velkendte og synlige på den internationale scene, der er til stede på Côte d'Azur. Den innovative karakter ved dens særprægede samarbejdspraksis vil skabe selvorganiserende betingelser for topkvalitet; det vil drive fremkomsten af fremtidig videnskab, uddannelse og innovation.

 • Université Nice Sophia Antipolis (UNS), forskningsintensive, til stede i alle internationale placeringer;
 • To nationale forskningsorganer: CNRS og Inria, henholdsvis multidisciplinær og emblematisk inden for digital videnskab;
 • En anden stjerne, der slutter sig til UniCA klynge, er Côte d'Azur Observatory (OCA). Med omkring 450 ansatte placeret på fire steder (Mont Gros og Valrose i Nice, Sophia Antipolis og Plateau de Calern Observatory). OCA, designet af Charles Garnier, har en bemærkelsesværdig arkitektonisk og videnskabelig arv, men langt fra at se til fortiden, er det fortsat et internationalt anerkendt center for forskning inden for geovidenskab og astronomi, som er sammen med præcisionsmekanik, højtydende computercentre og virtuelle observatorier.
 • Center Hospitalier Universitaire (CHU) i Nice, et førende nationalt center for simulering og innovation inden for hæmatologi, biologiske ressourcer og terapier, der placerer grundforskere side om side med medicinske forskere og ingeniører;
 • EDHEC og SKEMA, to fremragende business skoler til stede i alle internationale placeringer; Tilstedeværelsen af ​​to erhvervsskoler, der er til stede i verdensrangeringer, bringer til projektet ud over deres forsknings- og uddannelsesaktiviteter en kultur af kvalitetssikring
 • Et konsortium på seks kunstskoler, der er aktive på den internationale scene, består af verdensklasse virksomheder, garanterer originalets originalitet og vil øge kreativiteten i vores tilgang. Alt i alt giver hver af spillerne et unikt bidrag med høj merværdi og en ny dimension.
 • Center National de Création Musicale, er et af de seks nationale centre for fransk musikalsk skabelse. Dens mission er at formidle og fremme repertoiret for nutidsmusik ved at anvende sine aktiviteter primært på fire akser: produktion, udsendelse, uddannelse og forskning.
 • Ecole Nationale Supérieure d'Art Villa Arson, det er en unik national institution dedikeret til samtidskunst. Det genforenes på et enkelt sted en kunstskole, et kunstcenter, en kunstnerbolig og et specialiseret bibliotek. Bygningen er opført på Patrimoine du XXe siècle
 • Bæredygtig Designskole (SDS), der skaber fremtiden, med et ansvarligt fokus på de fire søjler af bæredygtig udvikling gennem nye og kreative læringsmetoder i partnerskab med industrien.
 • Ecole Supérieure de Danse de Cannes Rosella Hightower Siden oprettelsen i 1961 er Ecole Superieure de Danse de Cannes Rosella Hightower blevet en af ​​verdens førende professionelle danseskoler med hensyn til klassisk ballet, moderne dans og jazz-træning. ESDC's partnerskaber med professionelle dansevirksomheder, blandt andet Les Ballets de Monte-Carlo, eller internationale konkurrencer som Le Prix de Lausanne.
 • Conservatoire National à Rayonnement Régional de Nice (CNRR). Konservatoriet har siden 1957 taget imod mere end 50.000 studerende fra over 50 forskellige lande, og det har hilst velkommen en række flotte musikere, enten som studerende eller som lærere fra hele verden.


UniCA ambitioner

Forskning, Opret, Innovere

Université Côte d'Azur blev oprettet i 2015 for at udleve den kollektive ambition hos de store aktører inden for videregående uddannelse og forskning på Den Franske Riviera. Som en videregående uddannelsesklynge, der omfatter et stort forskningsuniversitet, flere forskningsagenturer og -laboratorier på topniveau, elite business schools og en gruppe af internationalt anerkendte kunst- og designskoler, er UniCA godt positioneret til at levere multidisciplinære, kreative løsninger på de komplekse udfordringer en verden i hastig forandring.

Bygget på den franske riviers rige historie som et center for kunstnerisk og teknologisk innovation og som hjemsted for Europas største teknologipark (Sophia Antipolis) er vores vision baseret på videnskabelig og uddannelsesmæssig ekspertise, et stærkt internationalt fokus, dybe forbindelser med lokale industrielle og statslige partnere og et resolut tværfagligt perspektiv. Vores forsknings- og uddannelsesprogrammer er frugten af ​​dekompartmentaliserede interaktioner mellem discipliner, inddragelse af menneskelige, kunstneriske og ledelsesdimensioner til vores projekter og et stramt fundament baseret på kvantitative, digitale og data-drevne tilgange.

Som en anerkendelse af vores ambitiøse dagsorden og videnskabelige ekspertise, blev UniCA i januar 2016 tildelt en prestigefyldt "IDEX" (Excellence Initiative) pris af den franske regering, hvilket placerer UniCA blandt en lille gruppe af højprofilerede franske universiteter i verdensklasse og give en begavelse til at hjælpe os med at nå vores mål om at transformere vores universitet og vores region. Vi har også for nylig vundet en række andre store nationale priser for at støtte vores aktiviteter inden for, især efteruddannelse, bachelor- og kandidatuddannelse og iværksætteri.

Med over 20 % af vores fakultet og studerende fra udlandet, er UniCA stærkt vendt mod omverdenen, et aspekt, der konstant bliver forstærket med skabelsen af internationale elitepartnerskaber og udviklingen af nye internationale uddannelsesprogrammer, der udelukkende vil blive undervist i Engelsk. Nye tjenester er også blevet skabt for at hjælpe med at tiltrække internationale forskere og studerende og give dem mulighed for at bosætte sig i regionen, samt for at hjælpe universitetsfakultetet med at publicere deres forskning i internationale toptidsskrifter.

UniCA arbejder også på at udvikle iværksætter- og forretningskompetencer blandt sine forskere og studerende. En række nye programmer har til formål at inspirere iværksætterånden hos studerende på alle niveauer og give dem de nødvendige redskaber til at nå deres drømme. Universitetsforskere og ideer er også kernen i mange virksomheder i regionen, uanset om de er baseret på universitetsforskning eller grundlagt af et medlem af universitetet.

Endelig stræber UniCA efter at være en katalysator, der vil transformere Côte d'Azur-regionen og bidrage til dens vækst ved at levere løsninger på forretningsproblemer gennem konsulentaktiviteter, efteruddannelse og gennem licensering af opdagelser til nye og eksisterende virksomheder. Den konstante udveksling af ideer mellem universitetet og regionen er en vigtig bidragyder til dets vækst og succes. Meget af UniCA førende forskning kan omsættes til løsninger, produkter og virksomheder, der vil gavne både samfundet og økonomien.

Placeringer

 • Nice

  28 Avenue de Valrose, 06103, Nice

 • Cannes

  230 Av. Francis Tonner, 06150, Cannes

  • Grasse

   4, traverse Dupont, 06130, Grasse

   • Biot

    ISA INSTITUTE 400 route des chappes, 06903, Biot

    • Pisa

     Pisa, Italien

    • Nice

     Avenue Valrose, 06000, Nice

     Spørgsmål