Keystone logo
Universidad Católica del Norte

Universidad Católica del Norte

Universidad Católica del Norte

Introduktion

Historie

Om UCN

Universidad Católica del Norte , med 60 års historie, er en offentlig institution og udgør en del af den oprindelige gruppe af universiteter i det nationale videregående uddannelsessystem. Dens højeste principper er dem fra den katolske kirke. Styret af værdierne af kristen humanisme er dens mission at bidrage til den konstante søgen efter sandhed, udvikling af enkeltpersoner, samfund og samfundets kulturarv gennem undervisning, forskning og outreach.

Denne institution blev dannet af en gruppe præster tilhørende Jesu Selskab sammen med fru Berta González de Astorga, velfærd for universitetet og begyndte sine funktioner den 31. maj 1956 som det ottende universitet i Chile og det tredje med en Katolsk kald.

Historie

Universidad Católica del Norte blev grundlagt i 1956 med det formål at tjene samfundet gennem undervisning, forskning og outreach, takket være entusiasmen og initiativet fra Jesu Jesu præster, som kæmpede utrætteligt for at opnå deres drøm for de unge i den nordlige del af Chile: et universitet til tjeneste for kultur, videnskab og udvikling, men med en stærk kristen orientering. Dette projekt blev gjort muligt takket være den generøse støtte fra fru Berta González de Astorga, der donerede landet, hvor institutionen, så kendt som Universidad del Norte (University of the North) blev bygget.

Med kun 100 studerende og 20 professorer, åbnet universitetet sine døre den 25. marts 1957, der arbejder under vegne af Universidad Católica de Valparaiso. Dette arrangement fortsatte indtil 1964, da universitetet blev fuldt anerkendt af Undervisningsministeriet, blev helt selvstændigt og indtrådte som det tredje katolske universitet i landet og den ottende traditionelle institution for videregående uddannelse med et offentligt kald.

Resultater

Universidad Católica del Norte har fra starten udført interne udviklingsinitiativer, udvidet og diversificeret omfanget af sine aktiviteter ved at uddanne specialiserede fagfolk og forskere. Det er blevet et centralt center for forskning, et kulturelt agentur og et center for udvikling af højtuddannede menneskelige ressourcer, der altid svarer til kravene i omgivelserne.

I øjeblikket har UCN et elevlegeme på over 12 tusind. I de senere år har universitetet gjort en samordnet indsats for at diversificere de kandidat-, kandidat- og ph.d.-grader, som den tilbyder på en lang række områder. Over 70 procent af dets akademiske medarbejdere har post-graduate kvalifikationer. Universitetsfakultetet har opnået et betydeligt niveau af videnskabelig produktivitet med publikationer i indekserede videnskabelige tidsskrifter og internationale patenter og licenser som følge af dets arbejde.

Universitetet har en prestigefyldt stilling inden for den nationale ramme for videregående uddannelser med hensyn til projekter, der er tildelt af Fondecyt og Fonden for Fremme af Videnskabelig og Teknologisk Udvikling (Fondef). Resultater som disse placerede UCN i forgrunden for videregående uddannelse på nationalt niveau og gøre det til en leder inden for videnskab og teknologi i det nordlige Chile.

Udfordringer

Som anerkendelse af udfordringerne i en globaliseret verden har UCN orienteret sine aktiviteter mod udvikling og implantering af et særskilt uddannelsesprojekt, der giver sine studerende mulighed for at erhverve kompetencer, færdigheder og evner med støtte fra teknologiske platforme, der letter deres integration i arbejdet marked. Gennem dette projekt har undervisning på UCN taget en karakteristisk profil, hvor akademikere og studerende kan indgå i nationale og internationale og arbejdsgrupper.

De strategiske mål, der styrer aktiviteterne i Universidad Católica del Norte er omfattet af virksomhedens udviklingsplan og er tilpasset og støttet af den institutionelle vision om at blive anerkendt som et ledende katolsk universitet med et socialt kald.

Mission og Vision

Mission

Missionen til Universidad Católica del Norte er at bidrage fra perspektivet og principperne for kristen humanisme til udviklingen af enkeltpersoner, samfund og kulturarv i det nordlige Chile, generering og formidling af viden gennem undervisning, efterforskning og udbredelse af samfund.

Vision

Visionen af Universidad Católica del Norte skal være det førende regionale universitet og være agent for forandring på nationalt og internationalt plan inden for prioriterede områder for udviklingen af den nordlige del af Chile baseret på principperne om kristen humanisme.

UCN værdier

Frihed

Frihed er en af de mest karakteristiske gaver i besiddelse af menneskeheden og er det værktøj, der gør det muligt at arbejde hen imod sin egen skæbne. Sammen med frihed kommer individets ansvar for deres eget liv og deres samfund. Denne gave betyder respekt for mangfoldighed af tanke, meninger, udtryk og samvittighed.

Sandhed

Sandheden er kernen i universitetets aktiviteter og er det ultimative mål, der ligger til grund for generering, transmission og formidling af viden med gennemsigtighed og ærlighed. I den nuværende kulturelle sammenhæng forstår vi søgen efter Sandhed for at være et forsøg, der skærer tværs af discipliner med en stærk etisk orientering for at opdage eller anvende videnskabelige og teknologiske sandheder uden at sætte folk eller deres værdighed i fare.

Retfærdighed

Retfærdighed er dyden til at give hver person skyld i at sikre, at alle giver og modtager, hvad de skal, i betragtning af den enkelte såvel som deres forhold til andre, grupper, institutioner og samfundet som helhed.

Placeringer

  • Antofagasta Region

    Avenida Angamos, 0610, , Antofagasta Region

Programmer

    Institutionen tilbyder også:

    Spørgsmål