Keystone logo
Universidad Del Cauca

Universidad Del Cauca

Universidad Del Cauca

Introduktion

Universidad Del Cauca blev oprettet i Popayán som et universitet i det tredje distrikt ved dekret af 24. april 1827. Den 5. april 2013 bevilgede ministeriet for national uddannelse højkvalitetsinstitutionel akkreditering i en periode på 6 år allerede gennem resolution 6218 af 13. juni 2019, fornyede den den institutionelle akkreditering i en periode på otte år.

Universitetet har sine rødder i det store seminarium i Popayán, der blev grundlagt mellem 1609 og 1617, en uddannelsesinstitution af første orden i kolonitiden, der fungerede i klosteret San José, hvor de mest innovative ideer om filosofisk, politisk og videnskabelig tanke om Oplysningstid, i det 18. århundrede, oplysningstiden.

Der blev netop den generation, der senere skulle være hovedperson i kampene for det spanske imperiums uafhængighed, dannet med karakterer som Francisco José de Caldas, Camilo Torres, Francisco Antonio Zea, José María Cabal, Joaquín de Caycedo y Cuero og Francisco Antonio Ulloa mænd i politik, studier og stat.

Tanken i det republikanske og uafhængige liv i Colombia blev genereret i god proportion på University of Cauca på en sådan måde, at historien om Colombias uafhængighed og dens begyndelse som en uafhængig republik konvergerer med universitetets historie.

I lighed med disse tider er University of Cauca fortsat en institution for viden, fremskridt og et forum for gratis analyse af omstændigheder og alternativer i det sociale liv, forsvarer af det demokratiske forløb i Colombia, samtidig med at det uophørligt har givet energi ytringsfriheden og borgerdeltagelse. I det sidste årti har det markeret sig ved dynamikken i dens undersøgelsesstruktur. Det fremhæves, at sytten kandidater fra University of Cauca har besat lederen af den colombianske stat.

Placeringer

  • Popayán

    Calle 5,4-70, 190003, Popayán

    Spørgsmål