Keystone logo
National University Costa Rica

National University Costa Rica

National University Costa Rica

Introduktion

Forud for UNA er Escuela Normal de Costa Rica (1914), dedikeret til uddannelse af lærere, og Escuela Normal Superior (1968), hvis engagement var uddannelse af gymnasielærere. Fra begge institutioner arvede han ikke kun infrastrukturen, men også en pædagogisk kultur, der senere ville påvirke hans pædagogiske undervisning og humanistiske kald. Da UNA blev oprettet, blev Pérez Zeledón og Liberia Normal Schools regionale sektioner af det nye statsuniversitet.

Henvisninger foretaget i denne periode til det nødvendige universitet, der blev født med UNA, er hyppige. Men mere end et koncept er det en filosofi, der blev offentliggjort af sin første rektor, og som har præget denne institution. ”I denne opgave har vi ikke bekymret os så meget for at blive gravide og blot opbygge endnu et universitet, men at give landet et nødvendigt universitet, der ved at give et effektivt engagement i dets nationale virkelighed kan tjene det til at opfylde en historisk skæbne. med velstand, retfærdighed og frihed ”, erklærede præsten Benjamín Núñez.

Sloganet om at tilbyde en videregående uddannelse af høj kvalitet til alle sektorer, der udgør samfundet og større muligheder for de mest trængende grupper i Costa Ricas befolkning, forbliver lige så gyldigt som dengang. UNA har ikke kun formået at konsolidere sit image som et nødvendigt universitet, som det blev opfattet med, og som dets ledere fortsætter med at satse på, men det bekræfter også denne forpligtelse ved at udvide sine grænser til forskellige regioner i landet, hvor dets tilstedeværelse er nødvendig .

Placeringer

  • Heredia

    Heredia, Costa Rica

    Spørgsmål