Keystone logo
Universidade Católica Portuguesa – Porto Master lyd og billede - ny mediekunst
Universidade Católica Portuguesa – Porto

Master lyd og billede - ny mediekunst

Porto, Portugal

2 Years

Engelsk, Portugisisk

Fuldtid

Request application deadline

Sep 2024

EUR 12.150

På campus

Introduktion

Mesteren i lyd og billede - specialisering New Media Art fremmer kreativ innovation på tværs af forskellige kunstneriske praksis.

Programmet er struktureret omkring opfattelse, produktion og præsentation af banebrydende projekter, der formidler nye udtryksformer. De studerende vil udvikle deres projekter efter deres personlige perspektiv: hvad enten det er eksperimentelt, kunstnerisk eller markedsorienteret.

Denne udfordring vil blive imødekommet og overvundet med en grundig diskussion mellem professor og studerende samt vejledning til vejledning af gæstende kunstnere. Forskningen vil blive ledet gennem udvikling af projekter, yderligere udvidet med teoretisk og kunstnerisk refleksion.

I de senere år har studerende og lærere på School of Arts vundet eller været nomineret til vigtige priser på dette område som for eksempel Sonae Media Art Award 2019.

Viden og færdigheder

  • Undfangelse, produktion og præsentation af projekter, der spænder over de nye medier for teknologisk udtryk
  • Eksperimentelle, kunstneriske eller kommercielle projekter understøttet af digital fabrikation
  • Grafisk, musikalsk og fysisk computing
  • Udvikling af banebrydende arbejde, der udvider grænsen for viden i området

Udvikling af professionel / kunstnerisk portefølje

  • Nyt mediekunstprojekt
  • Praktikophold i portugisiske og internationale virksomheder
  • Forskning og udvikling af en afhandling om ny mediekunst

Tilstedeværelsesordninger

Sprog: portugisisk, engelsk

Kunsthøjskolen

Kunsthøjskolen på Universidade Católica Portuguesa er baseret i Porto og tilbyder forskellige grader inden for kunstundervisning. Dens to hovedområder er (1) film og ny mediekunst og (2) bevarelse og restaurering. Skolen præsenterer sig som en kunstskole, der fokuserer på udviklingen af kunstnere med teknologisk viden, men også med humanistisk uddannelse, der fremmer fremtidige instruktører eller billedkunstnere, der kan tænke verden omkring os. School of Arts er en af de største filmskoler i Portugal. Med over 500 studerende i sin lyd- og billedafdeling (på tværs af BA-, MA- og ph.d.-studier) tilbyder det en bred vifte af læseplanmuligheder for håbefulde filmskabere. School of Arts tilbyder også sine studerende et komplet udvalg af opdateret filmudstyr og et personale med kendte filmprofessionelle, kritikere og teoretikere. I løbet af de sidste år har et stort antal tidligere studerende vundet vigtige priser i filmfestivaler over hele verden. Desuden arrangerer det ofte mesterklasser, workshops, kunstneriske boliger og seminarer med anerkendte filmskabere og filmforskere for at gøre det muligt for sine studerende konstant at blive udfordret, opdateret og motiveret til filmfremstilling.

I øjeblikket har skolen allerede et intenst kulturelt program med kunstnere i bopæl (i 2018 var det den internationalt kendte filmskaber Salomé Lamas; i 2019 kunstnerne Nuno da Luz, Ana Vaz, Jonathan Uliel Saldanha, Yohei Yamakado og Vasco Araújo), en cyklus af konferencer med specielle gæster (kunstnere, filmskabere, lærde) og en periodisk kalender med udstillinger på skolens udstillingsområde (siden 2018 præsenterede skolen udstillinger af Francisco Tropa, João Paulo Serafim, Salomé Lamas, Mariana Caló & Francisco Queimadela, Nuno da Luz, Julião Sarmento, Jonathan Saldanha og Guido Guidi). Også dets forskningscenter (CITAR - Research Center for the Science and Technology of the Arts) har en aktivitetsplan tæt knyttet til skolen, og den finansieres af igangværende projekter og af den offentlige institution Foundation for Science and Technology (FCT).

Indlæggelser

Læreplan

Programresultat

Programundervisning

Om skolen

Spørgsmål