Keystone logo
Università Iuav di Venezia

Università Iuav di Venezia

Università Iuav di Venezia

Introduktion

Iuav Universitet i Venedig blev etableret i 1926 som en af de første arkitektskoler i Italien. Den dag i dag bevarer den stadig sin unikke status. Det er et universitet med designtema, der fokuserer på undervisning, forskning og praksis i design af boligarealer og miljøer (bygninger, byer, landskaber og territorium) og i designet af hverdagsbrugsgenstande, mode og grafik. Det har en nyere, men veletableret tradition inden for undervisning, forskning og praksis inden for billedkunst, teater og scenekunst og multimediebegivenheder.

Pensum, kurser og lærings- og workshopaktiviteter er organiseret i 4 bachelorgrader og 6 kandidatgrader, der dækker områderne arkitektur, design, mode, billedkunst, by- og regionalplanlægning og teater . I 2019 blev et nyt kandidatuddannelsesprogram i arkitektur, der blev undervist på engelsk, aktiveret.

Derudover tilbyder Iuav avancerede specialiseringskurser og 9 ph.d.er.

En læringsteknik unik for Iuav er workshoppen , som er beregnet til at tilbyde både læringsmuligheder og erhvervserfaring under direkte opsyn af højt profilerede fagfolk og lærere.

Iuav har etableret aftaler med vigtige italienske og udenlandske kulturinstitutioner, museer og universiteter som La Biennale di Venezia, Teatro La Fenice, Palazzo Grassi, Musei Civici Veneziani, Triennale di Milano, Parsons School of Design, MIT, IIT, CCA og Tongji University. Iuav-studerende er regelmæssigt involveret i alle disse institutioner. Iuav er forpligtet til at investere i forskning og udvikling i spørgsmål relateret til byen, territoriet og miljøet, landskabet, infrastrukturer og mobilitet, miljøbeskyttelse og bevarelse, bæredygtigt design, arkitekturhistorien, nye grænser for design og kunst.

Iuav har veludstyrede laboratorier, der administreres af specialister og eksperter. Universitetsbiblioteket huser en bred og sjælden samling af bøger, databaser og tidsskrifter. Biblioteket er et af de mest vigtige biblioteker i Europa inden for arkitektur, byplanlægning og tårne.

Cirka 4.200 studerende deltager i Iuav University. Adgang til både kandidat- og kandidatuddannelser er begrænset - et væsentligt krav for at opretholde høje undervisningsstandarder. Internationale udvekslingsprogrammer er i øjeblikket tilgængelige i partnerskaber med 200 europæiske universiteter . De tilskynder studerendes og personalets mobilitet for at øge bevidstheden om fælles europæisk statsborgerskab, udveksle god praksis og dele forskning. Iuav har også etableret samarbejde og udveksling med 70 institutioner og universiteter uden for EU og indgået over 30 aftaler for at øge studerendes mobilitet.

At studere ved Iuav betyder at være åben for, hvad der virkelig sker i verden og lære og arbejde med fremragende personligheder inden for arkitektur, by- og regionalplanlægning, design og visuel og scenekunst. Iuav blev grundlagt af sådanne internationalt anerkendte arkitekter som Carlo Scarpa, Giuseppe Samonà, Manfredo Tafuri, Aldo Rossi, Giovanni Astengo og Giancarlo De Carlo. Gino Valle, Michele De Lucchi, Nanda Vigo og Egle Renata Trincanato har alle skrevet historien om vores skole. Bemærkelsesværdige lærde og fagfolk som Le Corbusier, Louis Kahn, Frank Lloyd Wright og for nylig Alejandro Aravena, Judith Clark, Richard Serra, har været vært som gæsteprofessorer på Iuav og har undervist og undervist vores studerende gennem årene.

Internationale forbindelser

Siden etableringen har Università Iuav di Venezia udviklet sine internationale akademiske aktiviteter med det formål at forbedre kvaliteten af sine uddannelsesprogrammer. Det har det gjort ved at tilpasse sig til principperne for fri akademikere og forskning og fri videncirkulation, bevidst om den sociale rolle, som universitetsuddannelse og videnskabelig forskning har.

Iuav påtager sig og fremmer den internationale karakter af sine akademiske programmer i betragtning af sit medlemskab af det europæiske videregående uddannelsesområde.

Det udvikler internationale netværk, der aktiverer studieprogrammer i samarbejde med universiteter i andre lande, der muliggør berigelse af læseplaner, udveksling af studerende og sprogbrug. Alt dette for også at fremme relationer med nationale og internationale offentlige og private institutioner, idet Iuav-studerende og kandidater præsenteres for et internationalt niveau af joborientering.

For at forfølge disse principper udvikler Università Iuav di Venezia konstant protokoller til forståelse og implementering af konventioner om uddannelse og samarbejde med universiteter og institutioner i Europa og i resten af verden, hvilket muliggør udveksling af lærere og studerende.

Faktisk holder universitetet omkring:

 • 200 partnerskaber med europæiske institutioner
 • 70 partnerskaber med ikke-europæiske institutioner

Dette er grundene til Iuavs studietilfredshed: det store udvalg af partneruniversiteter, hvor man kan opleve international mobilitet.

Hvert akademisk år præsenterer omkring 350 indgående og udgående udvekslingsprogrammer.

Studerende får også mulighed for at studere og deltage i praktikophold i udlandet med støtte fra Erasmus + tilskudsprogrammet .

Der er også mange muligheder for kort mobilitet (internationale workshops) med deltagelse af udenlandske studerende og fagfolk.

Iuav tilbyder også flere dobbeltuddannelser : ved at studere (2/3 semestre) på et partneruniversitet har de studerende mulighed for at tildele en dobbelt grad (en fra Iuav og den anden fra partneren).

Dobbeltgrads partnere er:

 • École Nationale d'Architecture Paris Val de Seine
 • Pontificia Universidad Catolica de Chile, Chile
 • Universidad de Chile, Chile
 • Université de Reims-Champagne Ardenne, Frankrig
 • Universidad Diego Portales, Chile
 • Universidad borgmester, Chile
 • Tongji University - College of Architecture and Urban Planning, PR Kina

Placeringer

 • Venice

  Santa Croce,191, 30135, Venice

  Spørgsmål