Keystone logo
© TH OWL Marketing
Universität Hamburg

Universität Hamburg

Universität Hamburg

Introduktion

University Universität Hamburg er den største institution for forskning og uddannelse i det nordlige Tyskland. Som et af landets største universiteter tilbyder vi en bred vifte af uddannelser og fremragende forskningsmuligheder. Universitetet kan prale af adskillige tværfaglige projekter inden for en bred vifte af felter og et omfattende partnernetværk af førende regionale, nationale og internationale højere uddannelses- og forskningsinstitutioner. Sustainable Science and Scholarship Universität Hamburg er forpligtet til bæredygtighed.

Alle vores fakulteter har taget store skridt hen imod bæredygtighed i både forskning og undervisning.

Fremragende forskning

Som en del af de føderale og statslige regeringers ekspertisestrategi har Universität Hamburg fået tildelt ekspertiseklynger for 4 kerneforskningsområder: Advanced Imaging of Matter (foton- og nanovidenskab), Climate, Climatic Change, and Society (CLICCS) (klimaforskning) ), Understanding Written Artefacts (manuskriptforskning) og Quantum Universe (matematik, partikelfysik, astrofysik og kosmologi).

Et lige så vigtigt kerneforskningsområde er Infection Research, hvor forskere undersøger strukturen, dynamikken og mekanismerne i infektionsprocesser for at fremme udviklingen af nye behandlingsmetoder og terapier.

Fremragende universitet

Ydermere, sammen med 10 universiteter og 1 universitetsalliance, blev Universität Hamburg udnævnt til et University of Excellence og blev anset for et "flagskibsuniversitet."

Enestående variation: 180-graders programmer

Universität Hamburg tilbyder mere end 180-graders programmer inden for sine otte fakulteter:

Universität Hamburg er også hjemsted for adskillige museer og samlinger, såsom Herbarium Hamburgense, det geologisk-paleontologiske museum, Loki Schmidt Garden og Hamburg Observatory.

Historie

Universität Hamburg blev grundlagt i 1919 af lokale borgere. Vigtige grundlæggere omfatter senator Werner von Melle og købmanden Edmund Siemers. Nobelprisvindere som fysikerne Otto Stern, Wolfgang Pauli og Isidor Rabi underviste og forskede på universitetet. Mange andre fremtrædende lærde, såsom Ernst Cassirer, Erwin Panofsky, Aby Warburg, William Stern, Agathe Lasch, Magdalene Schoch, Emil Artin, Ralf Dahrendorf og Carl Friedrich von Weizsäcker, arbejdede også her.

Statistik

Antal studerende

 • 42.819 indskrevne studerende i vintersemesteret 2022/2023 (inklusive ph.d.-studerende og studerende på akademisk orlov)
  • cirka 24.365 eller 57 % er kvinder
  • cirka 5.998 eller 14% er internationale studerende
  • inkl. studerende på studieorlov: 352
  • 5.898 tilmeldte ph.d.-kandidater i vintersemesteret 2022/2023

  Campus funktioner

  Universität Hamburg består af mange afdelinger spredt ud over hele byen. Campus, der ligger mellem kvartererne Grindel og Rotherbaum, er af særlig betydning. På grund af det store antal bygninger kan det være svært at finde vej, især hvis man er nytilflytter; for at sikre, at du ikke farer vild på vej til undervisningen, kan du tjekke vores samling af information og tips om campus, inklusive Campus Navigator.

  Hvad definerer Universität Hamburg?

  Universitetslivet kredser ikke kun om at studere; studielivet handler også om at møde mennesker og have det sjovt . Vores campus er det perfekte sted at modnes og udvikles.

  Campuslivet marcherer i takt med sin tromme. Du vil altid finde tid mellem timerne til at kigge forbi din yndlings spisesal eller café. Du kan forkæle dine musikalske interesser i universitetets kor og orkester. Studentteatergrupper og over 100 forskellige sportsgrupper er altid ivrige efter at byde nye medlemmer velkommen.

  Politisk aktivisme og socialt engagement udgør også en vigtig del af studielivet. Der er masser af elevgrupper at være med i, hvis du vil engagere dig i studenterpolitik eller støtte et godt formål.

  Universität Hamburgs Campus rummer et livligt samfund med meget forskellige meninger, kulturelle baggrunde og interesser - det kan betale sig at blande sig!

  Nyd campuslivet på Universität Hamburg!

   Indlæggelser

   Ansøgningsdokumenter

   Når du ansøger om et bachelor- eller statseksamensprogram, skal der ikke indsendes papirdokumenter til Universität Hamburg. Papirdokumenter, der sendes til campuscentret, vil blive bortskaffet. Hvis din ansøgning kræver en gennemgang af dokumenter, vil du blive bedt om at uploade dem i online ansøgningsskemaet. Hvis du kan indsende din ansøgning uden at uploade, kræver din ansøgning ingen dokumenter!

   Krav til førsteårsstuderende

   • Adgang til en videregående uddannelse
   • Fremmedsprogsfærdigheder
   • Yderligere programspecifikke adgangskrav

   Visumkrav

   For at komme ind i Forbundsrepublikken Tyskland skal du normalt have et indrejsevisum. Sørg for at ansøge om dette visum i god tid hos den tyske diplomatiske repræsentation i dit hjemland.

   EU-borgere og statsborgere i visse lande behøver ikke et visum for at rejse ind i Tyskland (f.eks. Australien, Island, Israel, Japan, Canada, Liechtenstein, Sydkorea, New Zealand, Norge, Schweiz og USA).

   • Se listen over lande, for hvilke der er/ikke er et visumpligt på Forbundsudenrigsministeriets flersprogede webside. Denne side indeholder også information om ansøgning om visum.
   • For særlige oplysninger, se websiden for den diplomatiske repræsentation, der er ansvarlig for dig.
   • Bemærk, at 3-måneders Schengen-visum (turistvisum, besøgsvisum, forretningsvisum, visum til at deltage i et sprogkursus uden intention om at forfølge et universitetsstudie) ikke kan konverteres til en opholdstilladelse med henblik på universitetsstudier i Tyskland. I dette tilfælde skal du forlade Tyskland og rejse ind igen med et særligt studievisum udstedt af den ansvarlige diplomatiske repræsentation.

   Visumoplysninger til internationale ansøgere

   Universität Hamburg anbefaler, at du ansøger om et universitetsansøgervisum umiddelbart efter, at du har modtaget bekræftelse på din ansøgerstatus. På denne måde kan du komme ind i Tyskland i tide til begyndelsen af dine studier.

   Hvilket visum kan universitetsansøgere bruge til at rejse ind i Tyskland?

   Som ansøger kan du enten ansøge om universitetsansøgervisum eller et studentervisum for at komme ind i Tyskland. For at ansøge om et studievisum skal du fremlægge bevis for, at du er blevet tilbudt en universitetsplads (dvs. dit acceptbrev). Du kan ansøge om et universitetsansøgervisum, hvis du har ansøgt Universität Hamburg og har modtaget bekræftelse på din ansøgning.

   Visuminformation til internationale udvekslings- og gæstestuderende

   Som regel skal du ansøge om visum til indrejse i Tyskland, så snart du modtager en skriftlig bekræftelse på dit studie fra Universität Hamburg (invitation, bekræftelsesbrev).

   Vigtigt: Hvis det er muligt, ansøg om visum for hele den planlagte varighed af dit ophold i Tyskland. Dette er muligt, hvis du ønsker at blive i Tyskland i højst 12 måneder. Dit visum vil så være gyldigt for hele dit ophold, og du slipper for at skulle betale for opholdstilladelse i Hamborg.

   Stipendier og finansiering

   Universität Hamburg uddeler stipendier til at fremme uddannelse og faglig udvikling, især for studerende, doktorgradsforskere og postdoktorale forskere. Central Scholarship Office rådgiver stipendieudbydere om tildelingsprocedurer i henhold til universitetets direktiv og yder administrativ støtte.

   Ranglister

   Universität Hamburg blandt de 10 førende tyske universiteter

   • I det tyvende nummer af QS World University Rankings 2024 rangerede Universität Hamburg nummer 10 nationalt og 205 internationalt. Evalueringen omfattede 1.500 videnskabelige institutioner rundt om i verden, herunder 50 i Tyskland.
   • Universität Hamburg rangerede 101. internationalt for sit forskningsnetværk og 7. i Tyskland.
   • Universität Hamburg forbedrede sig markant i kategorien "Arbejdsgiveromdømme", fra 465. til 340. plads. Til dette blev Universität Hamburg-kandidaters omdømme i erhvervssektoren evalueret.
   • QS World University Rankings udgives årligt og er sammen med The Ranking og Shanghai Ranking en af de 3 største internationale rangeringsevalueringer for videregående uddannelser.

   Studenterklæringer

   Placeringer

   • Hamburg

    Mittelweg, 177, 20148, Hamburg

    Spørgsmål