Keystone logo
University of Basel

University of Basel

University of Basel

Introduktion

Velkommen til Det Erhvervs- og Økonomiske Fakultet, velkommen til WWZ (Wirtschaftswissenschaftliches Zentrum)

University of Basel blev grundlagt i 1460 og er det ældste universitet i Schweiz. Det Erhvervs- og Økonomiske Fakultet blev etableret i 1995 og er det næstyngste af de overordnede syv fakulteter på University of Basel . Men faget økonomi er allerede blevet undervist i næsten 150 år i Basel.

Tørst efter viden som drivkraft for innovation

Vi har en fakultetsstab på 30 professorer og omkring 100 akademiske medarbejdere, der er aktive inden for forskning og undervisning. Fakultetets størrelse dækker et bredt spektrum af videnskabelige fagområder. Vores fokusområder er "Penge og Finans", "Energi og Miljø" (Kompetencecentret SCCER CREST) og "Økonomisk Politik". Derudover har fakultetet et internationalt anerkendt forskningsoutput inden for mange andre emner.

Forskning i aktuelle emner

Fakultetet holder et højt niveau inden for forskning og undervisning, både i et nationalt og internationalt perspektiv. Vi er overbeviste om, at fremragende forskning og dens anvendte relevans for samfundet og politiske beslutningstagere ikke modsiger hinanden. Vi er således aktive i både grundforskning og dens politiske implikationer. Vores akademiske medarbejdere udgiver i top-rangerede tidsskrifter og deltager i internationale seminarer. Højkaliber gæsteprofessorer underviser i de særlige kurser, vi tilbyder om globalisering og internationalisering af økonomien, samt på Summer School for Law, Economics and Public Policy, hvor studerende har en fremragende mulighed for at etablere internationale kontakter med anerkendte universiteter. Vores videnskabelige netværk omfatter forskellige akademiske og ikke-akademiske samarbejder inden for en række discipliner og områder (f. psykologi, medicin, matematik og datalogi, BIS, privat sektor).

Forskningsbaseret undervisning

Det Erhvervs- og Økonomiske Fakultet sigter mod at integrere erhvervs- og økonomiområderne og derved tilbyde de studerende et unikt pensum i Schweiz. Baseret på den akademiske erfaring og i lyset af fremtidige karrieremuligheder for vores alumner, er vi overbeviste om, at dette er en vindende kombination.

Som dekan for Det Erhvervs- og Økonomiske Fakultet i Basel vil jeg gerne invitere dig til at kontakte os. Lad os sammen bidrage til innovationen i schweizisk forskning.

Prof. Dr. Rolf Weder

Dekan på Det Erhvervs- og Økonomiske Fakultet, University of Basel

Placeringer

  • Basel

    Petersplatz,1, 4001, Basel

    Spørgsmål