
MSc i global mad, ernæring og sundhed
Bayreuth, Tyskland
VARIGHED
4 Semesters
SPROG
Engelsk
TEMPO
Fuldtid
ANSØGNINGSFRIST
15 Jun 2023
TIDLIGSTE STARTDATO
Oct 2023
STUDIEAFGIFTER
Anmod om studieafgift
STUDIEFORMAT
På campus
Introduktion
Har du spørgsmål til vores uddannelser eller campus i Kulmbach? Tal med os i vores live informationssessioner eller lyt til vores introduktionspræsentationer på vores hjemmeside Taste it !
Forskellen i fødevaretilgængelighed mellem højindkomst- og lavindkomstlande bliver større. Mens det globale sultindeks indikerer alarmerende niveauer af sult i mange lande, er forekomsten af overvægt og fedme blandt børn og unge stigende på verdensplan. For at forstå denne "dobbelte byrde af underernæring" er et omfattende tværfagligt perspektiv nødvendigt, der tager højde for de negative virkninger af klimaændringer såvel som de komplekse politiske, sociale og kulturelle dimensioner af mad, ernæring og sundhed.
Kandidatuddannelsen "Global Food, Nutrition and Health" giver sine kandidater de færdigheder, der kræves for at håndtere disse globale udfordringer. Programmet har en holistisk tilgang, der kombinerer indsigt fra sundheds- og ernæringsvidenskab med et tværfagligt samfunds- og adfærdsvidenskabeligt perspektiv.
Indlæggelser
Læreplan
Mens fødevareforsyningen er direkte forbundet med sund, individuel udvikling, står sundhedsplejen globalt set over for omfattende udfordringer, der rækker ud over denne sammenhæng. Dette omfatter - ud over stigningen i antallet af smitsomme sygdomme på verdensplan - ændringer i spektret af såkaldte civilisationssygdomme, som på mange måder har årsagssammenhæng med den sociale udvikling. I dag kan de opfattes i den globale udvikling og kan kun vurderes tilstrækkeligt med hensyn til forebyggelse, diagnostik og behandling. Et specifikt perspektiv på global sundhed gør det ikke kun muligt at håndtere sygdomsepidemiologien bedre, men tjener også som udgangspunkt for den tværfaglige diskussion om udviklingen af individuelle og fælles livsrum og livsmuligheder.
Masteruddannelsen "Global Food, Nutrition and Health" har direkte til formål at lære tværfaglige færdigheder til at løse disse og lignende problemer og spørgsmål samt finde svar og løsninger på disse globale udfordringer.
Profil
De kernekompetencer, der undervises i på programmet, sætter vores kandidatstuderende i stand til at forstå og løse problemer inden for global mad, ernæring og sundhed ud fra et integrativt, tværfagligt perspektiv. Fokus er på undervisning i sundhedsvidenskabelige færdigheder. Ud over relevant teoretisk viden inden for naturvidenskab, økonomi, etik, jura, kulturstudier og sociologi trænes de studerende i tværfaglige kompetencer.
Karrieremuligheder
Du kan anvende din erhvervede viden og dine færdigheder i stillinger inden for ernærings- og sundhedsvidenskab på nationalt og internationalt plan. Potentielle arbejdsgivere omfatter
- Nationale og internationale virksomheder
- Globalt aktive institutioner (f.eks. FN's organer og hjælpeprogrammer)
- Forskningsinstitutioner
- Politiske og politiske rådgivningsinstitutioner
- Ikke-statslige organisationer
På disse områder er der et mærkbart og konstant voksende behov, som udvikler sig som følge af betydningen af fødevare- og sundhedssikkerhed på verdensplan i lyset af regionale og globale kriser, klimaændringer og stigningen i kostrelaterede, ikke-smitsomme sygdomme. Bliv ekspert i fremtidens globale fødevaresikkerhed og i de komplekse krav til moderne fødevaresystemer i en international kontekst.
Doktorgrad på universitetet University of Bayreuth
University of Bayreuth Graduate School vejleder ph.d.-studerende inden for alle fag, som tager en ph.d.-grad i et struktureret program eller på et af universitetets syv fakulteter. Vi letter videnskabelig udveksling allerede i den tidligste fase af den uafhængige forskning og supplerer den tværfaglige uddannelse af ph.d.-studerende med yderligere undervisnings- og uddannelsesmuligheder. Vores mål er at skabe de perfekte forsknings- og læringsbetingelser for dem.