Keystone logo
© Anna Sigge
University of Borås

University of Borås

University of Borås

Introduktion

I hjertet af svensk tekstilinnovation og industri, i Viskandalen, en kort køretur fra Sveriges næststørste by ligger vores universitet og byen Borå.

På Universitetet i Borå dyrker vi læring, viden og innovation af høj kvalitet i et internationalt miljø og med betydelig social relevans. Vores fokus er på at arbejde sammen for fremtiden – for at gøre en forskel.

Her kan du vælge mellem mange forskellige bachelor- og kandidatuddannelser, der er relevante for din fremtidige karriere. Vi tilbyder unikke uddannelser inden for mange fagområder, hvoraf flere kun findes her, og som tiltrækker studerende fra hele verden.

På Universitetet i Borå er samarbejde omkring bæredygtig udvikling i vores uddannelser vigtigt. Du som studerende stimuleres til at tænke kritisk i din uddannelse og får et solidt grundlag for at arbejde for – og i – et bæredygtigt samfund.

Indlæggelser

1. Ansøg online

Hjemmesiden universityadmissions.se (eksternt link) er den officielle hjemmeside for at søge videregående uddannelser i Sverige. Det ledes af UHR - Det svenske råd for videregående uddannelser. UHR styrer optagelsesprocessen sammen med de svenske universiteter. Hvis du søger som udvekslingsstudent fra et universitet, der i øjeblikket har en udvekslingsaftale med Universitetet i Borås, så se venligst ansøgningsprocessen for udvekslingsstuderende i stedet. Bemærk venligst, at hvis du ikke er EU/EØS-borger, skal du betale et ansøgningsgebyr på SEK 900, før din ansøgning bliver gyldig. Der er dog nogle undtagelser fra denne regel. For at finde ud af, om du skal betale ansøgningsgebyret, besøg venligst universityadmissions.se (eksternt link)

2. Send støttedokumenter

Når du har udfyldt din onlineansøgning, skal du indsende understøttende dokumenter såsom kopier af dit pas, gymnasie-/universitetsbeviser, udskrifter og engelsksprogede certifikater.

Du kan uploade dine dokumenter ved hjælp af upload-funktionen på hjemmesiden www.universityadmissions.se - det er den hurtigste og nemmeste måde at færdiggøre din ansøgning på. Du kan også indsende dine dokumenter via almindelig post eller en leveringstjeneste til:

Universitetsoptagelser i Sverige

R 312

SE-106 53 Stockholm

SVERIGE

Sørg for, at du har læst oplysningerne på universityadmissions.se om dokumentation af din berettigelse og specifikke instruktioner, der kan gælde for dit land.

3. Første vurdering af din ansøgning

Når det nationale optagelseskontor har modtaget dine bilag, vil de blive sendt videre til en central enhed, som foretager en første vurdering af din ansøgning for at sikre, at den opfylder de generelle adgangskrav.

4. Erfarne medarbejdere vurderer din ansøgning og sikrer, at din ansøgning opfylder de specifikke adgangskrav

Hvis din ansøgning opfylder de generelle adgangskrav, sendes den til det lokale optagelseskontor på Universitetet i Borås, hvor erfarne medarbejdere vurderer din ansøgning og sikrer, at den opfylder de specifikke adgangskrav.

5. Udvælgelsesprocessen

Når det lokale optagelseskontor har vurderet alle ansøgninger, begynder udvælgelsen. Universitetet i Borå bruger ikke udvælgelsesgrupper specifikt til honorarbetalende studerende.

6. Meddelelse om udvælgelsesresultater

Når udvælgelsesresultaterne er offentliggjort, vil du modtage en e-mail påmindelse fra National Admissions Office om at logge ind på 'Mine sider' på universityadmission.se og tjekke dine resultater.

Din meddelelse vil være tilgængelig online såvel som i en printbar PDF-fil.

Optaget studerende vil modtage generel information fra universitetet om meddelelsen om udvælgelsesresultater.

7. Tilmeld dig

Optaget studerende skal tilmelde sig deres program og kurser for at beholde deres plads i programmet. Tilmeldingsperioden finder normalt sted i ugen før semesterstart. Universitetet i Borå sender information på e-mail til alle optagne studerende med instruktioner om, hvordan man tilmelder sig.

Engelsk sprogfærdighed

For de fleste kurser og programmer på kandidatniveau svarer kravet til engelsk kursus B/6 fra svensk gymnasieskole (gymnasium).

Engelskfærdigheder kan bevises ved testresultater fra en række internationalt anerkendte tests.

Stipendier og finansiering

Stipendier fra Universitetet i Borås

De stipendier, der tilbydes af Universitetet i Borås, er beregnet til at dække studieafgiften med cirka 75 procent, de er ikke designet til at dække leveomkostninger. Betalingen sker ikke i monetære termer; i stedet reduceres studieafgiften med beløbet for fritagelsen for studieafgift.

Universitetets kriterier ved tildeling af stipendier er gode studieresultater og kvalifikationer, som universitetet vurderer at være i overensstemmelse med universitetets prioriterede uddannelses- eller forskningsområder.

For fuldstændige betingelser se vores retningslinjer for tildeling af stipendier til studieafgiftsbetalende studerende ved Universitetet i Borås (pdf)

Er du ikke sikker på, om du skal betale studieafgift? Læs mere under Studieafgifter

Ansøgning

Ansøgningen om stipendier for 2024 åbner den 1. december.

Studerende, der får tildelt et stipendium, vil blive underrettet kort efter, at valgresultatet er offentliggjort i marts 2024.

Stipendier til nuværende studerende ved Universitetet i Borås

For studerende, der allerede er indskrevet på en to-årig uddannelse ved Universitetet i Borås, er der mulighed for at søge et stipendium, der dækker op til 75 procent af studieafgifterne for de resterende to semestre af uddannelsen. Information og ansøgningsskemaer vil være tilgængelige på hjemmesiden i løbet af forårssemesteret 2024.

Ansøgningen om stipendier for år to efterår 2023 er nu lukket.

Alumni Statistik

Placeringer

  • Borås

    HÖGSKOLAN I BORÅS , S-501 90, Borås

    Spørgsmål