Keystone logo
© Eva Dang
University of Cambridge - Cambridge Digital Humanities

University of Cambridge - Cambridge Digital Humanities

University of Cambridge - Cambridge Digital Humanities

Introduktion

Digital humaniora

De digitale humaniora gentænker, hvad humaniora kan være i en tidsalder med gennemgribende beregninger. DH gør brug af innovative værktøjer og metoder til at undersøge både traditionelle og nye former for data og medier, ud over at forfølge muligheder for at forhøre og reflektere over den viden og indsigt, som 'det digitale' giver.

Digital naturvidenskab er i sagens natur samarbejdende og tilskynder til gensidigt kreativ interaktion mellem forskere på tværs af humaniora og samfundsvidenskabelige discipliner, inden for datalogi og matematik, på museer, biblioteker og gallerier og med eksperter med speciale i computing eller digitale teknologier. I løbet af de sidste tyve år har DH erhvervet en stadig mere central rolle inden for videregående uddannelser og videre på grund af dets potentiale til at transformere mennesker, praksis og forståelse.

Cambridge Digital Humanities

Cambridge Digital Humanities er forpligtet til at låse op og forstærke de transformerende kræfter inden for DH -forskning. CDH blev etableret i 2017 og er den seneste fase i en strategisk proces ved University of Cambridge, der begyndte med grundlæggelsen af Digital Humanities Network i 2011. Cambridge Digital Humanities som helhed tilbyder en dynamisk ramme til støtte for den mest avancerede forskning inden for området og et kreativt rum til at udforske og udveksle nye ideer. Det trives med input og engagement fra det mangfoldige samfund, der definerer det, med potentiale til at skabe og forme viden og påvirke de måder, vi ser på verden omkring os. CDH har fire sammenkoblede divisioner: Research, Lab, Learning og Network.

CDH -forskning

Grundlaget og omdrejningspunktet for Cambridge Digital Humanities. Det understøtter, promoverer, muliggør og står i spidsen for en bred vifte af projekter, programmer og andre aktiviteter på tværs af universitetet, ud over at knytte forbindelser til det eksterne DH -forskningssamfund, finansieringsorganer og erhvervslivet.

CDH Labs

Labs tilbyder rådgivning om projektinkubation på højt niveau og en skræddersyet service til forskningsstøtte, der bygger på ekspertisen fra CDH Affiliates i universitetsbiblioteket og University Information Services og et væld af beregningsekspertise fordelt over et stort antal Cambridge-institutioner.

CDH -læring

Giver uddannelse i forskningsmetoder og overførbare færdigheder for at muliggøre nye og etablerede forskere på alle niveauer for at skabe og udnytte nye metoder til digitalt stipendium.

CDH Connect

Vores netværk giver en følelse af fællesskab og identitet blandt dem, der arbejder inden for digitale humaniora og beslægtede felter i Cambridge. Dette inkluderer co-organisering af lærings- og forskningsarrangementer for interne og eksterne målgrupper, herunder den seneste CDH Open Series, Distinguished Lecture Series og 'Searching Questions' symposier.

Læring

CDH -læringsprogrammet hjælper akademiske forskere med at udvikle færdigheder til kritisk at undersøge, udvikle, udnytte og udvide nye måder at lave humaniora og samfundsvidenskabelig forskning ved hjælp af digitale teknologier.

Vi arbejder med enkeltpersoner og samler også tværfaglige grupper for at undersøge mulighederne for nye teknologier og teknikker.

Vi arbejder stort set med akademikere og forskere fra fakulteter, universitetsbibliotekerne og universitetsmuseerne. Vores program er åbent for alle i Cambridge, der ønsker at deltage i digitaliseret forskning og udforske digitale epistemologier. Vi arbejder med fakulteter på alle niveauer, herunder tidlige karriereforskere og ph.d. -studerende. Vi arbejder også med grupper i tredje sektor (NGO, samfund), kunst- og arvs- og mediekunstgrupper og med institutioner på tværs af gallerier, biblioteker, arkiver og museer.

Vores mål er at:

 • Udvid kendskabet til digitale metoder blandt University of Cambridge ansatte og studerende
 • Lette udviklingen af fremragende kritisk praksis inden for digitale metoder til forskning og undervisning i kunst, samfundsvidenskab og humaniora
 • Styrke forholdet mellem innovation i forskningsmetoder og undervisning ved at opbygge kapacitet blandt fremtidige generationer af forskere

Komponenterne i CDH -kerneprogrammet leveres i en række forskellige formater. Disse er designet til at hjælpe deltagerne med at udforske og praktisere centrale metoder, værktøjer og begreber, der er relevante for humaniora og samfundsvidenskabelig forskning i den digitale tidsalder, og til at være lydhøre over for nye sociale, kulturelle og tekniske udviklinger og prioriteter. De omfatter:

 • Grundlæggende om CDH
 • CDH -metoder Workshops
 • CDH guidede projekter
 • CDH -reaktor
 • CDH Projektmentor
 • CDH Methods Fellows Workshops

Placeringer

 • Cambridge

  Cambridge CB3 9DR, , Cambridge

  Programmer

   Institutionen tilbyder også:

   Spørgsmål