Keystone logo
University of Concepción del Uruguay (Universidad de Concepción del Uruguay (UCU))

University of Concepción del Uruguay (Universidad de Concepción del Uruguay (UCU))

University of Concepción del Uruguay (Universidad de Concepción del Uruguay (UCU))

Introduktion

En del af historien i provinsen Entre Ríos gik utvivlsomt igennem Uddannelsesforeningen "La Fraternidad". Bag murene i den gamle bygning er der stadig seværdigheder og lyde fra en fortid fuld af herlighed.

I slutningen af det 19. århundrede lignede Concepción del Uruguay mere en landsby end en by med sine asfalterede gader, sine smalle fortove og hækkene dækket af rosenbuske; livet gled fredeligt i et lille bymiljø.

I denne sammenhæng voksede den historiske Colegio del Uruguay "Justo José de Urquiza" omkring 1870 uden pause. Eleverne kom næsten på pilgrimsvandring fra forskellige dele af landet, og der i deres klasselokaler og gallerier fusionerede byer og provinser, indtil de talte med de forskellige oprindelsesmelodier, men med den samme elevform.

Mod 1877 kæmpede skolens unge med de triste konsekvenser, der for en stor del af de studerende medførte undertrykkelse af den nationale og provinsielle regering af stipendier, der begunstigede mange af studerende fra Colegio del Uruguay og kostskolen de blev huse.

Denne vilkårlige foranstaltning bidrog på en magtfuld måde til at reducere tilstedeværelsen af National School og tillod kun adgang til sine klasseværelser for børnene i denne by og dem til velhavende mennesker fra andre dele af landet.

Afskaffelsen af disse stipendier gjorde det umuligt for næsten fyrre unge at fortsætte deres sekundære studier, hvoraf nogle var på tærsklen til at afslutte dem.

Den vigtigste initiativtager til ideen om oprettelse af en "Socorro de Socorros", hvis hovedmål var beskyttelsen af ​​de studerende, der var blevet frataget deres stipendier, var en aktiv og initiativrig ung mand ved navn Juan Vidart. Han begyndte en intens kampagne til fordel for trængende studerende og genererede således fødslen af ​​Uddannelsesforeningen "La Fraternidad" den 14. maj 1877.

Placeringer

  • Concepción del Uruguay

    8 de Junio,522, E3260, Concepción del Uruguay

    Spørgsmål