Keystone logo
University of Dundee

University of Dundee

University of Dundee

Introduktion

I Dundee i 1881 donerede Miss Mary Ann Baxter og hendes fætter, John Boyd Baxter - to af den berømte Baxter-familie, som tjente deres penge fra byens jutemøller - £140.000 til oprettelsen af et kollegium i Dundee. Dette var begyndelsen på University of Dundee .

Fra starten var det en institution, der skilte sig ud. I stedet for professorer med baggrund i elfenbenstårn ansatte den dygtige unge mennesker, som indså, at Storbritannien skulle forbedre sin teknologiske produktion for at kunne konkurrere i den moderne verden. William Peterson, som var latinist og lærd, blev den indledende rektor i 1882 i en alder af 26 år. Patrick Geddes, som ikke havde en grad, var professor i botanik og en af de fremmeste tænkere i verden.

Centralt i institutionens stiftelsesbrev var, at den skulle bruges til at "fremme uddannelse af personer af begge køn og studiet af videnskab, litteratur og kunst".

Baxternes planer var, at University College Dundee skulle tilbyde et komplet udvalg af emner (ud over Divinity - ingen skulle tvinges til at erklære deres religiøse overbevisning, og intet religiøst emne skulle undervises).

De generøse donationer til den nye højskole førte til oprettelsen af en mekanikerinstitution, der støder op til højskolen, opførelsen af et kemilaboratorium og ledende forskere udnævnt til de nye lærestole. Disse omfattede D'Arcy Thompson (biologi, senere naturhistorie), James Alfred Ewing (teknik) og Thomas Carnelley (kemi).

Det nye universitet var beliggende på Nethergate, mellem Park Place og Small's Wynd. For at huse de 373 studerende, der tilmeldte sig det første år, blev fire parcelhuse købt af Mary Ann Baxter for £35.000, og en korridor blev bygget på bagsiden for at forbinde ejendommene. I dag huser disse bygninger Handelshøjskolen.

Til at begynde med arbejdede UCD og St. Andrews ved siden af hinanden i relativ harmoni. Dundee-studerende var i stand til at opgradere i Science fra St. Andrews, på trods af at de aldrig havde deltaget i nogen undervisning i den mindre by.

Forholdet blev imidlertid hurtigt anstrengt over spørgsmålet om Medicinskolen, og hvorvidt der skulle etableres ledere for anatomi og fysiologi i Dundee, St. Andrews, eller begge dele, hvilket satte scenen for de spændinger, der ville hæmme forholdet mellem de to institutioner for næste par årtier.

Campus funktioner

Studenterlivet i Dundee

Dundee ligger på bredden af floden Tay i en idyllisk sydvendt beliggenhed på Skotlands østkyst.Huse omfavner siden af Law, den udslukte vulkan i hjertet af byen.Fra toppen kan du se to elegante broer, der rækker over Tay, og ud over det smukke landskab så langt øjet rækker.Tilbage på jordoverfladen kan du udforske vores kompakte bycentrum til fods eller på cykel.

Kreativitet og innovation er i vores blod, hvor Dundee er fødestedet for den skotske videospilindustri og verdensomspændende favorit, Grand Theft Auto.V&A Dundee er et yderligere bevis på dette.Designet af Kengo Kuma, dette innovative rum giver et nyt center for design for Skotland og verden.

En sikker by

Dundee er også en af de sikreste byer i Storbritannien, rangeret som 2. sikreste by i Skotland i Complete University Guide 2022.

Et internationalt samfund

Ligesom universitetet er Dundee international og multikulturel.Det er hjemsted for beboere fra mange lande og etniske grupper.Inden for rækkevidde af campus finder du specialforretninger med fødevarer såsom kinesiske, indiske, polske og russiske supermarkeder samt halal-slagtere.De store britiske supermarkeder har også et bredt udvalg af international mad.

Der er steder for tilbedelse for mange trosretninger, herunder islam, sikhisme, hinduisme, jødedom plus mange kristne trosretninger.

Lokale skoler er godt rustet til at støtte børn, for hvem engelsk er et andet sprog.

Faciliteter

Forskningsfaciliteter

Centrale tekniske tjenester (CTS)

CTS er en 'husholdnings'-tjeneste, der yder kernestøtte til forskningslaboratorier i hele School of Life Sciences og D'Arcy Thompson Unit (DTU).

Fingerprints Proteomics Facility

FingerPrints leverer en state-of-the-art proteomik og massespektrometri-kapacitet til forskere på University of Dundee og til eksterne akademiske og industrielle kunder over hele kloden.

Røntgenkrystallografi

Bestemmelse af de atomare tredimensionelle strukturer af store biologiske molekyler, for at forbinde proteinstruktur med funktion og rationelt lægemiddeldesign.

Menneskelig pluripotent stamcellefacilitet

Levering af humane embryonale stamceller, menneskeinducerede pluripotente stamceller og associerede reagenser og tjenester.

Dundee Imaging Facility

Vi leverer lys- og elektronmikroskopi-ressourcer med et centralt knudepunkt i Life Sciences og faciliteter i Science and Engineering og på Ninewells campus.

Højtydende computerfacilitet og beregningsmodellering

Vi er arkitekter bag verdensledende beregningsmodeller inden for Civil Engineering.

Flowcytometri og cellesorteringsfacilitet

Levering af flowcytometrisk analyse og fluorescensaktiveret cellesortering (FACS) tjenester og støtte til efterforskere placeret inden for School of Life Sciences, andre UoD-afdelinger og eksterne forskningsorganer.

Data Analysis Group (DAG)

Vi er et team af videnskabsmænd med stærke beregningsmæssige, matematiske og statistiske færdigheder, som kan yde rådgivning og assistance om eksperimentelt design, programmering, statistik og biologisk dataanalyse.

SLS sikkerhed

Vi støtter skolen i at sikre et trygt miljø for ansatte, elever og besøgende.

MRC PPU DNA-sekventering og tjenester

Vi leverer en bred vifte af kontraktforskningsprodukter til DNA-analyse og tilhørende tjenester.

MRC PPU-reagenser og -tjenester

Vi producerer og leverer tusindvis af reagenser og leverer videnskabelige tjenester til akademikere og farmaceutiske virksomheder over hele kloden.

Kryo-elektronmikroskopi

Målet med anlægget er at give forskere i Dundee adgang til disse muliggørende teknologier.

Sport og motion

Spillebaner ved floden

Faciliteterne på Riverside spillebaner tager højde for en bred vifte af sportsgrene.

Virtual reality studie

Et gennembrud inden for træning og brugeroplevelse, det nye watt bike virtual reality-studie vil transportere dig til nogle af de bedste cykeldestinationer over hele kloden.

Squashbaner

Vi har tre squashbaner med glasrygge i topkvalitet - perfekt til squash og ketcherbold.

Styrke ydeevne center

Styrkepræstationscentret er et regionalt specialiseret styrketræningsområde.

Swimmingpool og sauna

Vores opvarmede 25 meter lange swimmingpool og sauna ligger i DUSA, en kort gåtur fra ISE.

Gym og personlig træningssuite

Campus Gym giver plads til at træne i et trygt og indbydende miljø.

Atelier/værksted

SLS værksted

Workshop for School of Life Sciences.

Smykke- og metaldesignværksted

Vores arbejdsrum er udstyret med gasbrændere og lamper og har dedikerede rum til emaljering, ætsning, støbning, efterbehandling, hamring og bearbejdning.

Trykværksted

Printworkshoppen indeholder en række ressourcer til at hjælpe eleverne med at eksperimentere med både traditionelle og moderne printteknikker.

Tekstilværksted

I Tryktekstilværkstedet er der faciliteter til at coate, eksponere og efterfølgende genanvende skærme i forskellige størrelser og masketal.

Træværksted

Vores træværksteder giver dig de værktøjer, du har brug for som skaber.

Støberi

Vores specialbyggede støberi er et af kun en håndfuld, der findes på britiske universiteter og bruges til metalskulpturer, møbler, dekorative stykker og mange andre formål.

Strik og Sting værksted

Fra vores fuldt lagerførte garnbutik til vores strikkeudstyr er vores faciliteter omfattende og varierede.

Digital fremstilling

En digital fremstillingsfacilitet, som er åben for alle studerende.

Forespørgselspunkt

Kirkcaldy Support Hub

Support Hub er et sted på Kirkcaldy Campus, hvor folk kan mødes med Students Services supportmedarbejdere til elevaftaler eller drop-in og bruges også af DUSA-repræsentanter.

Sikkerhedscenter

Sikkerhedscentret er hovedstedet for University Campus Security Team.

Adgangscenter

Tilbyde regionale behovsvurderinger og hjælpeteknologitræningstjenester til handicappede under videregående uddannelse eller beskæftigelse.

Mad og drikke

Kapellanskabs kaffebar

Chaplaincy Coffee Bar er åben hele terminen for sit-in eller take-away, og serverer et udvalg af drinks, konfekture, frisklavet mad og sunde snacks.

  Stipendier og finansiering

  Vi forstår, at det kan være en stor økonomisk forpligtelse at studere i Storbritannien, og vi vil gerne hjælpe. Derfor tilbyder vi flere stipendiemuligheder til internationale studerende, der ønsker at studere på University of Dundee , herunder Global Excellence Scholarship på £5.000, som automatisk tildeles vores mest inspirerende ansøgere. Vores stipendier er forskellige fra region til region, du kan se din berettigelse til disse og finde ud af mere på vores hjemmeside.

  Ranglister

  Daily Mail University Guide 2024

  University of Dundee placerede 26. i Storbritannien i 2024 Daily Mail University Guide.

  Sunday Times Good University Guide 2024

  The Times & The Sunday Times Good University Guide

  Dundee rangerede som nummer 33 i The Times og Sunday Times ligatabeller i deres Good University Guide 2024.

  Gateways to Growth Entrepreneurial Impact Report 2023

  University of Dundee er blevet kåret som det bedste universitet i Storbritannien for at udvikle spinout-virksomheder af Octopus Ventures.

  Den komplette universitetsvejledning 2024

  University of Dundee er blevet rangeret som nummer 4 i Skotland for kandidater.

  Herald Higher Education Awards 2023

  University of Dundee er blevet kåret til Skotlands bedste universitet ved The Herald Higher Education Awards.

  QS World University Rankings efter emne

  University of Dundee er blevet anerkendt som et "globalt center of excellence for Life Sciences & Medicine" i den nyligt udgivne QS World University Rankings efter emne 2022.

  StudentCrowd

  Vi rangerede som nummer 1 i StudentCrowds 5 bedste skotske universiteter 2022

  QS-rangeringer 2022

  University of Dundee har fået en 5-stjernet vurdering af QS Quacquarelli Symonds, den internationale specialist for videregående uddannelser.

  Research Excellence Framework 2021

  84 % af vores forskning blev vurderet som 'verdensledende' eller 'internationalt fremragende' i Research Excellence Framework 2021

  QS World University Rankings 2022

  Vi er et af de 200 bedste universiteter i verden for kandidatbeskæftigelse

  Leiden-ranglisten 2022

  University of Dundee er 34. i verden for den højeste andel af højt citerede publikationer i 2022 CWTS Leiden Rankings.

  Placeringer

  • Dundee

   Nethergate, DD1 4HN, Dundee

  Spørgsmål