Keystone logo
© Carrianna Field
University of Girona - Smart Healthcare Master

University of Girona - Smart Healthcare Master

University of Girona - Smart Healthcare Master

Introduktion

HISTORIE

Universitetet i Girona er en offentlig institution, der er integreret i det catalanske offentlige universitetssystem, udmærker sig i undervisning og forskning og deltager i samfundets fremskridt og udvikling gennem skabelse, transmission, formidling og kritik af videnskab, teknikken, humaniora, samfundsvidenskab og sundhedsvidenskab og kunst. Det er den økonomiske og kulturelle motor i sit miljø og udtrykker kaldet om universalitet og åbenhed over for alle traditioner, fremskridt og kulturer i verden.

Den generelle undersøgelse, den historiske fortilfælde ved universitetet i Girona, blev oprettet i 1446 af kong Alfonso den storsindede, der gav Girona privilegiet at give grader i grammatik, retorik, filosofi og teologi, jura og medicin. Undervisningsinitiativet blev ledet af de kommunale kuratorer og kirken, men klasser begyndte ikke officielt før i 1572 i omgivelserne af det, der nu er kendt som Les Àligues-bygningen, der udtrykkeligt blev bygget som universitetets hovedkvarter. Universitetsstudier blev forlænget med betydelig prestige indtil 1717. Derefter blev universitetet lukket på grund af Nueva Planta-dekretet og tabet af politisk identitet i Catalonien.

I løbet af det 19. århundrede og som et resultat af den liberale revolution fremmede byrådet det såkaldte Universitat Lliure de Girona (gratis universitet i Girona), der tilbød studier inden for jura og farmaci indtil 1874.

Den nylige historie med universitetet i Girona har som referencer Normal School of Teachers og på en særlig måde de initiativer, der blev gennemført i tresserne af det tyvende århundrede for at genskabe universitetsstudier i Girona. Girona University College og Higher Polytechnic School blev oprettet, som henholdsvis var afhængige af det autonome universitet i Barcelona og Polytechnic University of Catalunya. Senere blev den generelle undersøgelse genvundet, som husede studier inden for humaniora, erhverv, videnskab og samfundsvidenskab. Endelig godkendte den 12. december 1991 Cataloniens parlament lov 35/1991, som skabte det nye universitet i Girona, med bidrag fra de forskellige universitetskulturer, der gør Girona til et tværfagligt referencepunkt.

Disse 25 års historie betyder en styrkelse af det akademiske tilbud, en stigning i antallet af studerende (fra 7.000 studerende i 1992 til 14.000 i 2016), en intensivering af forskningen og international og territorial tilstedeværelse og en udvidelse af campus, nu beliggende i centrum, i Montilivi og Barri Vell.

Placeringer

  • Girona

    Plaça de Sant Domènec,3, 17004, Girona

    Spørgsmål