PhDLawBachelorMBAHealthcareCoursesOnlineMaster
Keystone logo
University of Groningen MSc i energi- og miljøvidenskab
University of Groningen

MSc i energi- og miljøvidenskab

Groningen, Holland

2 Years

Engelsk

Fuldtid

01 May 2025*

Sep 2025

EUR 24.200 / per year **

På campus

* Hollandske, EU/EØS og ikke-EU/EØS studerende

** EU / EEA studerende: € 2168 | ikke-EU / EØS-studerende: € 18500

Introduktion

Hvad er årsagerne til de forskellige store globale miljøspørgsmål som klimaændringer? Kan vi identificere muligheder for at løse disse problemer? Er mulighederne forskellige i forskellige lande?

De globale udfordringer med hensyn til miljø og bæredygtighed er enorme og kan kun tackles i en tværfaglig tilgang. Da det er umuligt at behandle alle disse spørgsmål ens på et kandidatuddannelse, er specialisering vigtig. Energi- og miljøvidenskabsprogrammet (EES) har specialiseret sig i energi og behandler det ud fra et naturvidenskabsperspektiv. Det træner dog de studerende i, at naturvidenskab / teknisk tilgang til og løsning af problemer kun er en del af historien, og samarbejde med andre videnskabelige discipliner er afgørende.

Da programmet har et stærkt fokus på naturvidenskab; en bachelorgrad i en af naturvidenskaberne eller relaterede ingeniørstudier er et adgangskrav. Den nøjagtige baggrund kan dog være meget forskellig både inden for fagområdet (f.eks. Havbiologi, ingeniørarbejde, kernefysik, astronomi osv.) Og nationalitet og kultur (60% fra udlandet, over 10 nationaliteter er ingen undtagelse). Denne pædagogiske og kulturelle blanding giver et meget interessant og udfordrende læringsmiljø, hvor du kan drage fordel af og lære af hinandens viden og baggrund og vænne sig til at arbejde i tværfaglige / interkulturelle grupper. Sammen udvikler I (lærer at) strategier til at håndtere de aktuelle problemer inden for EES.

Forelæsere af programmet er medarbejdere i Energy and Sustainability Research Institute Groningen (ESRIG). Forskningsgrupper inden for dette institut er Center for Isotope Research (CIO), Geo Energy, Integrated Research on Energy, Environment and Society (IREES), Energy Conversion (EC) og Ocean Ecosystems (OE). Forskning inden for dette institut dækker en bred vifte af emner, lige fra isotopforskning til social accept af vindmøller, og medarbejderne har baggrund i forskellige naturvidenskabelige discipliner. Du kan gennemføre dit masters forskningsprojekt i en af forskningsgrupperne i ESRIG, det betyder, at der findes et enormt udvalg af emner, og det er sandsynligt, at et af dem passer dig.

Omkring deres eksamen finder vores studerende job, der passer til deres uddannelse og passer til deres interesser. Universiteter (ph.d.er), energivirksomheder, miljøkonsulentfirmaer, miljø-NGO'er, industri og regering er typiske første arbejdsgivere. Disse arbejdsgivere nævner, at kombinationen af stærke naturvidenskabelige fundamenter og evnen til at arbejde i en international / tværfaglig sammenhæng giver vores studerende ekstrem værdi.

Hvorfor studere dette program i Groningen?

  • Energi er et af de vigtigste samfundstemaer på dette universitet
  • Placeret i den moderne Energy Academy-bygning
  • Fremragende karrieremuligheder i og uden for akademikere
  • Stærkt fokus på at arbejde i tværfaglige / interkulturelle teams
  • Skræddersyede studieprogrammer, der passer til de studerendes interesse
  • Vores fakultet er hjemsted for Nobelprisvinderen i kemi i 2016, Ben Feringa

Forskning

Tværfaglige og eksperimentelle forskningsprogrammer.

Kandidatuddannelsen er forbundet med Energy and Sustainability Research Institute Groningen (ESRIG). ESRIGs mission er at bidrage til en verdensomspændende energiforsyning i det næste århundrede for flere mennesker på en bæredygtig måde ved:

  • Forskning: grundlæggende, anvendt og "kontemplativ"
  • Uddannelse: B.Sc, M.Sc og PhD

Forskningens hovedtemaer er energiforsyning og konvertering og overgang til bæredygtighed. ESRIG deltager i Energy Academy Europe (internationalt center for ekspertise).

Forskningsemner inkluderer:

  • Vedvarende energisystemer
  • 2. og 3. generation biobrændstoffer, land- og havbaseret
  • Energiscenarie og modeller
  • Kulfangst og opbevaring
  • Modellering af luftforurening
  • Drivhusgascyklusser og verificering af fossilt brændsel

Læs mere på institutionens hjemmeside

Læreplan

Indlæggelser

Karrieremuligheder

Om skolen

Chat med studerende

Spørgsmål