Keystone logo
University of Hamburg - School of Integrated Climate and Earth System Sciences SICSS Kandidatuddannelse i integreret klimasystemvidenskab
University of Hamburg - School of Integrated Climate and Earth System Sciences SICSS

Kandidatuddannelse i integreret klimasystemvidenskab

Hamburg, Tyskland

4 Semesters

Engelsk

Fuldtid, Deltid

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 338 / per semester *

På campus

* Der er ingen studieafgifter for programmet. Studerende skal dog betale et semestergebyr på i øjeblikket 335 EUR. Dette gebyr inkluderer også et offentlig transportkort til Hamborg.

Introduktion

Kandidatuddannelse i integreret klimasystemvidenskab

Analysen og vurderingen af vores klima- og jordsystem kræver i stigende grad tværfaglige kompetencer. MSc ICSS -programmet underviser på tværs af alle emner, der er involveret i klimaforskning for at give et helhedsorienteret billede af klimasystemet. Vores tværfaglige påstand udfordrer den traditionelle fagrelaterede undervisning.

Gennem denne tilgang og formidling af tværfaglige kompetencer har MSc ICSS -programmet et unikt salgsforslag. Placeringen i Hamborg med adgang til Tysklands knudepunkt for klimaforskning tilbyder ideelle studieforhold.

Klasserne er begrænset til 20 elever. Dette forskningsorienterede program blev igen akkrediteret af ASIIN i 2018.

120262_MScprogramcoursesTitelbildGottschalk.JPG

UHH / SICSS / Gottschalk

En kandidatgrad i integrerede klimasystemvidenskaber lægger grundlaget for en karriere inden for videnskab og forskning og kvalificerer de studerende til at forfølge en doktorgrad. Det kvalificerer yderligere kandidater til en karriere som klimavidenskabelig konsulent eller talsmand i internationale organisationer samt globale virksomheder og agenturer.

Læreplan

Kandidatuddannelsen i Integrated Climate System Sciences (ICSS) kombinerer naturvidenskab med klimarelevante aspekter af samfunds- og økonomisk videnskab. Denne tværfaglige tilgang giver dig mulighed for at forstå processerne med klimavariabilitet og klimaforandringer og dens respektive konsekvenser for samfund, herunder hvordan de reagerer på disse.

Studerende studerer obligatoriske kurser og valgfrie kurser fra de tre programspor:

Programspor 1: Fysik i klimasystemet

Kurser i fysik i klimasystemet giver den grundlæggende viden til forståelse af de meteorologiske og oceanografiske processer i klimasystemet. Særlig vægt er på funktionen af Jordens klimasystem startende med strålingsbalancen og det globale energibudget. Foredragene beskriver den oceaniske og atmosfæriske middelværdi, men også interaktionen mellem begge sfærer, hvilket resulterer i klimavariabilitet fra dekadal til paleo tidsskalaer. Der er et stærkt fokus på numerisk modellering af oceaniske og atmosfæriske processer.

Programspor 2: Biogeokemi af klimasystemet

Kurser i biogeokemi i klimasystemet giver dig mulighed for at forstå processerne, der styrer de store globale cyklusser af biogeokemisk stof mellem atmosfæren, havet og land. Dette inkluderer forklaring på geologiske og biologiske årsager (som er forårsaget af mennesker eller udenjordisk) for miljø- eller klimaforandringer på tidsskalaer, der strækker sig fra få til millioner af år. Disse foredrag forklarer interaktionen mellem biogeokemiske processer i klimasystemet og fremhæver betydningen af disse processer på alle tidsmæssige og rumlige skalaer.

Programspor 3: Klimarelateret økonomi og samfundsvidenskab

På disse kurser bliver du fortrolig med det økonomiske og samfundsvidenskabelige grundlæggende for at anvende denne viden på klimarelaterede problemer. Du kan sætte dit fokus på klimapolitik, klimaøkonomi, interaktion mellem mennesker og miljø, sikkerhedsaspekter eller klimakommunikation. Du lærer at evaluere klima-energi-økonomiscenarier, få en grundlæggende forståelse af interaktioner mellem mennesker og miljø og lære at vurdere de samfundsmæssige konsekvenser og konflikter af klimaændringer.

Overordnet fokus: Tværfaglige kurser

Vurderingen af klimaændringer kræver tværfaglige kompetencer. MSc ICSS -programmet tilbyder særlige foredrag, som tilskynder dig til at udvide dit tværfaglige syn på visse problemer og udfordringer. Disse foredrag starter ved studiets begyndelse inden for modulet Basic Scientific Skills og fortsættes senere med foredrag om udvalgte overordnede aspekter af klimaforskning (f.eks. 'Scales in the Climate System' eller 'Usikker 2 grader'). Klimastudieprojektet i tredje semester og til sidst kandidatafhandlingen inkl. dets præsentation i fjerde semester tilbyder en bred vifte af muligheder for at realisere tværfaglige tilgange og et integreret syn på globale eller regionale aspekter af klimaændringer.

I de sidste to semestre forventes de studerende at uddybe deres viden inden for et af de tre specialiseringsområder.

Individuel akademisk rådgivning er tilgængelig i hele programmet. Vi opfordrer kraftigt eleverne på første semester til at deltage i orienteringsaktiviteter i de første uger af oktober.

Fremragende karrieremuligheder
Omkring halvdelen af vores kandidater begynder at forfølge en karriere i den akademiske verden. Der er imidlertid også gode muligheder for dem, der gerne vil begynde at arbejde i industrien eller udviklingssamarbejde. Normalt finder vores kandidater en ordentlig første stilling inden for 6 måneder efter eksamen.

120302_190621_Diagramme_Cliccs2.jpg

120301_190621_Diagramme_Cliccs3.jpg

Læreplan

Programresultat

Karrieremuligheder

Om skolen

Spørgsmål