Master i fødevarevidenskab
University of Helsinki
Nøgleinformation
Campus placering
Helsinki, Finland
Lingvistik / Sprogvidenskab
Engelsk, Finsk, Svensk
Studieformat
På campus
Varighed
2 år
Hastighed
Fuldtid
Studieafgifter
EUR 18.000 / per year *
Ansøgningsfrist
Kontakt skolen
Tidligste startdato
Aug 2024
* for studerende uden for EU/EØS
Introduktion
Hvad vil folk spise i fremtiden?
Hvad spiser de nu? Hvad ligger bag den gode smag af mad? Råmateriale? Behandlingsteknologier? Hvordan forbedres sundhed, sikkerhed, økologi og etik i fødevarer og fødevareforarbejdning? Hvis dette er noget for dig, skal du ansøge om kandidatuddannelsen i fødevarevidenskab University of Helsinki .
Programmet dækker hele fødevareproduktionskæden fra primærproduktion via fødevareforarbejdning til forbrugere. Du udforsker innovationer inden for mad og hvordan du kan forbedre sundhed, sikkerhed, økologi og etik i fødevarer og fødevareforarbejdning. Du lærer også laboratoriefærdigheder og øger din viden om fødevaresammensætning, forarbejdning, struktur og lovgivning.
Studerer
Kandidatuddannelsen i fødevarevidenskab giver dig mulighed for at få indflydelse på skabelsen af innovative løsninger til hele fødevareproduktionskæden. Det tilbyder dig en bred uddannelse, der dækker kurser i sammensætning og forarbejdning af fødevarer, i strukturer og kemiske reaktioner af fødevareproteiner, lipider og kulhydrater og i fødevarelovgivning og sikkerheden ved tilsætningsstoffer til fødevarer.
Hvorfor madvidenskab?
Fødevarevidenskab er et internationalt værdsat uddannelsesområde og fødevareforskning på University of Helsinki har været højt rangeret. Fødevareindustrien er den 4. vigtigste arbejdsgiver både i Finland og internationalt. Denne industri søger konstant eksperter til at løse nye problemer.
Indlæggelser
Læreplan
Kandidatuddannelsens omfang er 120 point (ECTS). Sammen med din fakultetsvejleder laver du en personlig studieplan bestående af videregående studier i fødevarevidenskab (60 ECTS) inklusive kandidatspeciale (30 ECTS) og studier efter eget valg inden for specialområder inden for fødevarevidenskab og andre supplerende eller frie studier. Du kan også inkludere karriereplanlægning, et praktikophold og studier i udlandet i din kandidatuddannelse.
Kandidatuddannelsen i fødevarevidenskab dækker hele fødevareproduktionskæden fra primærproduktion via fødevareforarbejdning til forbrugerne. Du udforsker innovationer inden for fødevarer, og hvordan du kan forbedre sundheden, sikkerheden, økologien og etikken inden for fødevarer og fødevareforarbejdning. Du lærer også laboratoriefærdigheder og øger din viden om fødevaresammensætning, forarbejdning, struktur og lovgivning.
Undervisningen foregår på engelsk, men du kan også gennemføre programmet på finsk eller svensk.
Kurser og undervisning
Du kan påvirke den form for ekspertise, du gerne vil opnå, ved at skræddersy din kandidatgrad ved at vælge specialstudier i fødevarekemi, fødevareteknologi og i videnskab og teknologi vedrørende kød, mejeri og korn.
Du kan også supplere dinekspertise inden for fødevarevidenskab med fx studier i fødevareudvikling, fødevaresikkerhed, fødevareforskning og -analyse, økonomi, markedsføring, bæredygtig fødevareproduktion, mikrobiologi, bioteknologi eller ernæring.
Under dine kurser vil du:
- Undersøg teorien og anvendelserne af det brede madvidenskabsområde på forelæsningskurser og i gruppearbejde
- Forøg din viden om fødevaresammensætning, forarbejdning, struktur og lovgivning
- Uddyb din viden om, hvordan reaktionerne af forskellige fødevarekomponenter, produktionsprocesser og emballage påvirker struktur, sensorisk kvalitet, sundhed og sikkerhed af animalske og plantebaserede fødevarer
- Lær laboratoriets arbejdsevner
- Erhverv beskæftigelsesfærdigheder for eksempel ved at træne i fødevareindustrien
Kandidatafhandling
Et kandidatspeciale (30 point) indgår i kandidatuddannelsen. Dit speciale skal bestå af en gennemgang af den eksisterende litteratur og et eksperimentelt afsnit. På Food Sciences kandidatuddannelsen kan du ofte færdiggøre dit speciale inden for en forskergruppe eller i samarbejde med fødevareindustrien.
Når du stiller det spørgsmål, der er behandlet i din speciale, skal dit mål være at tilegne dig ny forståelse af et problem og udvikle dine egne problemløsningsevner. Emnet for din speciale kan også være udviklingen af en ny teknologi eller et produkt. Med hensyn til metodologi kan din speciale være baseret på kemi, fysik, teknologi, biokemi, mikrobiologi eller sensorisk videnskab.
At lave dit speciale vil træne dig i videnskabelig tænkning, analyse af problemstillinger, udvikling af forklaringsmodeller og hypoteser, planlægning af eksperimenter og arbejde i laboratoriet og/eller lave pilotanlæg eksperimenter, og præsentere dine forskningsresultater og din kritiske diskussion.
Ph.d. uddannelse
Kandidatuddannelsen i Fødevarevidenskab giver dig kvalifikationer til videregående videnskabelig uddannelse (en doktorgrad) i Fødevarevidenskab eller beslægtede videnskaber. For eksempel er et passende ph.d.-program ved University of Helsinki Ph.D.-programmet i Fødevarekæden og Sundhed (FoodHealth).
Galleri
Programresultat
Hvorfor madvidenskab?
Fødevarevidenskab er et internationalt anerkendt uddannelsesfelt og fødevareforskning ved University of Helsinki har været højt rangeret. Fødevareindustrien er den 4. vigtigste arbejdsgiver både i Finland og internationalt. Denne branche søger konstant efter eksperter til at løse nye problemer.
Som en kandidat i fødevarevidenskab vil du være i stand til at hjælpe fødevareindustrien med at udvikle sig og forny sig, da du vil have know-how om:
- Råmaterialer og processer, herunder deres teoretiske grundlæggende
- Forskellige fødevarekomponenter og deres indflydelse på fødevarekvaliteten
- Faktorer, der sikrer god kvalitet og fødevaresikkerhed
Med en kandidatgrad i fødevarevidenskab kan du tage hul på en karriere i fødevareindustrien; i et fødevare-, landbrugs- eller miljøkontrollaboratorium; som lærer, forsker eller selvstændig iværksætter; eller som ekspert i ministerier eller andre ekspertorganisationer.
Karrieremuligheder
Fødevareindustrien er den 4. vigtigste arbejdsgiver både i Finland og internationalt. Denne industri leder konstant efter eksperter til at løse nye problemer. Med en kandidatgrad i fødevarevidenskab kan du begynde på en karriere i fødevareindustrien eller gå videre til ph.d.-studier og derefter stillinger inden for forskning.
Med en kandidatgrad i fødevarevidenskab kan du tage hul på en karriere i fødevareindustrien; i et fødevare-, landbrugs- eller miljøkontrollaboratorium; som lærer, forsker eller selvstændig iværksætter; eller som ekspert i ministerier eller andre ekspertorganisationer.