ASC NETWORK
5 europæiske universiteter, ASC-partnere siden 2005, har arbejdet sammen for at designe og gennemføre et fælles masteruddannelse i Advanced Spectroscopy in Chemistry:
- Universitet Alma Mater i Bologna, Italien
- Helsinki Universitet, Finland
- Jagiellonian University of Krakow, Polen
- Universitetet i Leipzig, Tyskland
- Universitet Lille1, Frankrig (Koordinerende institution)
Dette europæiske masteruddannelse er blevet finansieret og tildelt Erasmus Mundus-mærket af Europa-Kommissionen to gange for perioderne 2008-2014 og i øjeblikket for 2015-2020 og er nu meget anerkendt. Programmet indeholder en obligatorisk mobilitet inden for ASC-konsortiet og undervises på engelsk på alle universiteter.
I løbet af årene har ASC-konsortiet udviklet forbindelser med 14 associerede partnere: globale industripartnere, der producerer spektrometre ( Bruker, Magnetech ) samt regionale konkurrenceklynger ( MATIKEM i Lille, NEU i Leipzig ). Et privilegeret partnerskab er også etableret med gode forskningsfaciliteter som S ynchroton SOLEIL i Frankrig og ELETTRA i Italien.
Dette store akademiske og industrielle netværk fusionerer sin topmoderne udstyr og ekspertise for at tilbyde internationale studerende et højkvalitetsuddannelsesprogram, der dækker anvendelsen af spektroskopiske teknikker til kemi i bred forstand, hvilket fører til karriere i kemisk analyse og karakterisering af materialestrukturen inden for molekylær syntese, biologi, nanoteknologi, modellering, apotek, grøn kemi, materialer og bæredygtige energier.

ADMINISTRATION
ASC-konsortiet koordineres af universitetet Lille1.
- Juridisk repræsentant: Præsident Jean-Christophe Camart
- Netværkskoordinator: Prof Sylvain Cristol
- Administrativ leder: Francine Chanier
- Akademisk sager sekretær: Aude Zeglin
PROGRAMSTYRELSE
Programstyrelsen leder programudviklingen og leveringen og fungerer som et forum for høring og samarbejde til gennemførelse af ASC-programmet gennem partnerinstitutioner. I overensstemmelse med studiebestemmelserne og respekt for bestyrelsens beslutningsbeføjelser som fastsat af hver partner har programstyrelsen det primære ansvar for:
- Enighed om ansøgernes adgang til programmet (studerende og inviterede lærde),
- Valg af studerende og inviterede forskere,
- Overvågning af programudvikling og levering, herunder kvalitetssikring,
- Overvågning af elevers præstation, progression og evaluering, herunder tilbagemeldinger fra studerende,
- Bidrag til og godkendelse af rapporter til Europa-Kommissionen og andre donorer om tilskud til samarbejdsprojekter.
Programstyrelsens medlemmer: Netværkskoordinator, 5 lokale koordinatorer og deltagelse med rådgivende kapacitet af administrative medlemmer fra hvert partneruniversitet og 2 studerende.