Keystone logo
© Instituto Superior Técnico
University of Lisbon - Instituto Superior Técnico

University of Lisbon - Instituto Superior Técnico

University of Lisbon - Instituto Superior Técnico

Introduktion

Universitetet i Lissabon (ULisboa) er det største og mest prestigefyldte universitet i Portugal og er et af Europas førende universiteter med over 50.000 studerende. Arving til en universitetstradition, der strækker sig over syv århundreder, er ULisboa medansvarlig for at gøre byen Lissabon til en af de store europæiske kultur- og videnskabshovedstæder, da den hvert år byder velkommen til mere end 9.000 udenlandske studerende (ca. 18 % af det samlede antal antal studerende) fra over 100 lande, som søger uddannelse af høj kvalitet samt en anderledes kultur, dejligt vejr og den gæstfrihed og sikkerhed, som Lissabon og Portugal har at tilbyde (4. sikreste land i verden, 2021 Global Fredsindeks). Beliggende i hjertet af byen giver det hele sit samfund de bedste og mest forskelligartede akademiske programmer og løfter om at levere en enestående berigende oplevelse.

Instituto Superior Técnico (Técnico) er School of Engineering ved Universitetet i Lissabon. Técnico blev oprettet for næsten 11 årtier siden og har cirka 12.000 studerende med mere end 60 forskellige nationaliteter. Toprangeret i Portugal, Técnico er internationalt anerkendt for sin akademiske og videnskabelige ekspertise inden for teknik, arkitektur, videnskab og teknologi, for at fremme forholdet mellem universiteter-erhvervssamfund og for at tilskynde til innovation, iværksætteri, jobskabelse og viden. Técnico tilbyder mange bachelor-, master-, doktorgrads- og livslange træningsprogrammer og udvikler forsknings-, udviklings- og innovationsaktiviteter (RD&I), som er afgørende for at give en uddannelse baseret på de bedste internationale standarder. Técnico har tre campusser med privilegeret adgang til Lissabons vigtigste seværdigheder og til dets fantastiske byresort (Sintra, Cascais, Estoril, Arrábida). Beliggende i et af Lissabons mest centrale områder, er Alameda campus betjent af et fremragende offentligt transportnetværk, der giver nem adgang til alle punkter i byen, og tilbyder en bred vifte af kulturelle, fritids- og sportsaktiviteter.

Institut for Civilingeniør, Arkitektur og Georressourcer (DECivil) er en af de grundlæggende og største afdelinger i Técnico. DECivil har 141 fakultetsmedlemmer og 1500 BSc- og MSc-studerende (heraf 14% internationale), fordelt på tre hovedområder: (i) Civil Engineering, (ii) Minedrift og energiressourcer; og (iii) arkitektur. Derudover er DECivil også vært for 250 Ph.D. studerende i et meget spændende og mangfoldigt miljø. Alle uddannelser er stærkt forankret i solid eksperimentel undervisning, og til det formål er der meget veludstyrede laboratorier til rådighed inden for forskellige områder, hvor der udføres banebrydende forskning, hvilket vidner de fremragende positioner i forskellige akademiske ranglister: Civil Engineering - 2. (Europa) i 2021 NTU Taiwan Ranking og 17. (Europa) i 2021 Shanghai Ranking; Petroleum Engineering – 47. (verden) i 2021 QS World University Ranking.

Akkreditering

EUR-ACE® er et ramme- og akkrediteringssystem, der giver et sæt standarder, der identificerer højkvalitets ingeniøruddannelser i Europa og i udlandet. EUR-ACE®-mærket er et certifikat, der uddeles af et autoriseret bureau til en højere læreanstalt (Higher Education Institution) for hver ingeniøruddannelse, som den har akkrediteret.

176558_176554_euraceLogo.jpg

A3ES er det portugisiske agentur for evaluering og akkreditering af videregående uddannelser. Akkrediteringsbeslutningen afhænger af vurderingen af (i) kvaliteten af de videregående uddannelsesinstitutioners og deres organiske enheders præstationer og (ii) kvaliteten af de uddannelser, der fører til en given grad. A3ES er fuldgyldigt medlem af European Association for Quality Assurance in Higher Education, er opført i European Quality Assurance Register for Higher Education og er medlem af CHEA International Quality Group.

176559_176553_A3ES.png

Statistik

 • 1911: Instituto Superior Técnico blev grundlagt den 23. maj 1911 af Alfredo Bensaude.
 • 44,1% af de studerende får et job inden eksamen.
 • 91,4% af kandidaterne får et job inden for seks måneder efter endt uddannelse.
 • 73 % af kandidaterne er ansat inden for deres studieretning.
 • 10.987 Técnico-studerende tilmeldte sig.
 • 1.915 Videnskabelige publikationer i ISI Web of Science.
 • 58 spin-off-virksomheder oprettet hos Técnico siden 2009.
 • 3 Técnico har 3 campi (Alameda, Taguspark og CTN).
 • 3 Técnico tilbyder indkvartering i 3 studenterboliger.
 • 30,9% af de internationale studerende tager en ph.d. program.

  Campus funktioner

  Alameda

  Beliggende i et af Lissabons mest centrale områder, er Alameda campus omgivet af en bred vifte af offentlige transportnetværk, hvilket giver nem adgang til alle punkter i byen. Der er en bred vifte af kulturelle, fritids- og sportsaktiviteter rundt omkring på campus.

  Taguspark

  Beliggende i Oeiras blev dette moderne campus indviet i 2000, og det er en del af Taguspark – Science and Technology Park, en af de vigtigste teknologiske parker i hele landet, nemlig inden for informations- og kommunikationsteknologi.

  Teknologi og atomkraft

  Beliggende i Loures, CTN – Tecnológico e Nuclear Campus, er en af de vigtigste teknologiparker over hele landet, nemlig inden for områder relateret til nuklear videnskab, såvel som inden for strålebeskyttelse og nuklear sikkerhed.

   Indlæggelser

   Nødvendige dokumenter

   Ansøgninger til et bestemt kursus eller studieforløb sker online. Ansøgeren skal fremlægge alle de dokumenter, der er nævnt i forordningen, samt et motivationsbrev, der henviser til det valgte kursus eller studieforløb. For at fuldføre ansøgningsprocessen er det nødvendigt at indsende følgende scannede dokumenter som PDF-filer:

   • Seneste foto;
   • Opdateret CV;
   • Identifikationsdokument/pas;
   • Kopi af CPF (kun gældende for kandidater til BSc-grader af brasiliansk nationalitet);
   • Et officielt akademisk udskrift af, at du har gennemført en ungdomsuddannelse eller tilsvarende i oprindelseslandet, med endeligt gennemsnit og bevis for adgang til eksamener på videregående uddannelser (gælder kun kandidater til BSc-grader);
   • Officielle akademiske udskrifter af bachelorgrad og diplom med endeligt gennemsnit (kun gældende for kandidater til MSc-grader);
   • Et dokument, der specificerer typen af karakterskema for de akademiske optegnelser (gælder kun kandidater til MSc-grader);
   • Dokument, der bekræfter ansøgerens portugisiske sprogniveau: B1-niveau i portugisisk sprog og fuldfør B2-niveauet indtil udgangen af det første år af graden (gælder kun for kandidater til BSc-grader);
   • Erklæring Under Oath, at ansøgeren ikke har portugisisk statsborgerskab eller noget andet lands statsborgerskab, der er medlem af EU og opfylder de nødvendige krav til adgangs- og optagelseskategorien for internationale studerende;
   • Bankoverførselsseddel af betalingen for ansøgningsgebyret.

   Visumkrav

   Internationale studerende

   Borgere fra lande uden for EU eller Schengen-området skal ansøge om visum i deres oprindelsesland på en portugisisk ambassade/konsulat. Bemærk venligst, at et 'turist' visum ikke er gyldigt for studier i Portugal.

   Ikke-europæiske statsborgere, der har opholdstilladelse i et Schengen-land, skal søge om visum til Portugal, i det land hvor de har opholdstilladelse, når opholdet er længere end 3 måneder.

   Visumansøgningen skal indsendes flere måneder i forvejen, da det kan tage op til mindst 12 uger afhængigt af oprindelseslandet. Nogle visumansøgere kan også være underlagt sikkerhedstjek. Du kan konsultere nedenstående dokument for mere information.

   Studerende EU/EØS/Schweiz

   I de første 3 måneder af dit ophold i landet skal du kun have et gyldigt identitetsdokument eller pas. Efter denne periode skal du søge om tilladelse inden for 30 dage på Lissabons rådhus, og den vil være gyldig i 5 år.

   Placeringer

   • Lisbon

    Alameda Campus Av. Rovisco Pais, 1, 1049-001, Lisbon

    • Porto Salvo

     Taguspark Campus Av. Prof. Dr. Cavaco Silva, 2744-016, Porto Salvo

     • Bobadela

      CTN – Tecnológico e Nuclear Campus Estrada Nacional 10 (ao Km 139,7), 2695-066, Bobadela

      Spørgsmål