Keystone logo
University Of Palermo

University Of Palermo

University Of Palermo

Introduktion

Den 12. januar 1806 forvandlede Ferdinand III af Bourbon, konge af Napoli og de to sicilier, Panormite Studies Academy til et universitet og gav det beføjelsen til at udstede grader i teologi, medicin, lov og filosofi: en erobring af byen havde ventet i århundreder. . I det 15. århundrede var der faktisk (men måske allerede to århundreder tidligere) et franciskansk studie i Palermo, hvor teologi, hellige skrifter, kanoneret og filosofi undervises, og det generelle studie, også åbent for lægfolk, hvis kurser giver dig mulighed for at opnå eksamen fra andre universiteter. I 1550 blev disse to virkeligheder overvældet af fødslen af Jesuit College, der var bestemt til at erobre en rolle som absolut hovedperson i datidens virkelighed og i den imponerende Collegio Massimo, i dag sæde for det regionale bibliotek.,

Den 1. december 1767 blev jesuitterne udvist fra Bourbon-kongedømmene i Napoli og Sicilien, og alle deres ejendele, herunder biblioteker, blev konfiskeret af den kongelige magt. Den 31. juli 1778 betroede kongen en delegation opgaven med at omorganisere studiet i Palermo, og ved siden af "ordens lære" blev "tingens lære" introduceret, nemlig geometri, økonomi, landbrug. og handel. Det fremtidige universitet var i fosteret.

Med ankomsten af Garibaldi i 1860 og annekteringen af Sicilien til Savoy-kongeriget blev universitetet helt sekulært, fakultetet for teologi blev lukket, og skolen for ingeniører og arkitekter blev oprettet. Universitetet bliver et sted med livlige politiske debatter og intens deltagelse i byens, regionens, landets liv. Han er hovedpersonen med tænderne i den frugtbare periode med kunstnerisk, arkitektonisk, litterær produktion, der rejste gennem Sicilien mellem slutningen af det 19. århundrede og begyndelsen af det 20. århundrede; bidrager til bytransformationen af byen og med sine kandidater til dannelsen af øens herskende klasse og en betydelig del af den politiske klasse, der ville have styret landet.

Efter anden verdenskrig, der medførte enorme tab blandt personalet og alvorlige skader på strukturerne, lykkedes det universitetet at komme sig på trods af de knappe økonomiske ressourcer og social desorientering. Derfra begynder en fase med dyb transformation at imødekomme det voksende behov for universitetsuddannelse, og berømte personligheder i den videnskabelige verden udfører deres aktiviteter inden for University Of Palermo : fra Giuseppe Piazzi, der opdagede den første asteroide i 1801, til kemikeren Stanislao Cannizzaro, der yder et afgørende bidrag til det moderne atomsystem, til Emilio Segrè, Nobelprisen i fysik i 1959.

Placeringer

Placeringer
  • Palermo

    Via Giovanni Pascoli,6, 90133, Palermo

    Spørgsmål