Keystone logo
University of Sopron

University of Sopron

University of Sopron

Introduktion

De vigtigste discipliner på University of Sopron er økonomi, pædagogik, skovbrug og træteknik.

Det er beliggende i en malerisk by i den nordvestlige region af Ungarn. Sopron har en fantastisk beliggenhed - kun 220 km fra Budapest, 60 km fra Wien og 90 km fra Bratislava.

University of Sopron campus ligger i et grønt område, omgivet af sin egen botaniske have – kun få minutters gang fra byens centrum. Vinder af International Green Gown Awards University of Sopron er på forkant med landet og endda i verden på flere områder relateret til bæredygtig drift og udvikling.

Universitetet tilbyder 3 bachelor-, 5 master- og 3 ph.d.-uddannelser til internationale studerende inden for ovennævnte discipliner. Dets strategiske mål er at uddanne intelligente og kreative fagfolk med fokus på principperne om bæredygtighed, samtidig med at de respekterer forgængere og møder det 21. århundredes udfordringer.

Der er masser af fordele ved at studere i en mindre, landlig institution som University of Sopron - uddannelsen foregår i mindre grupper, hvor deltagerne og professorerne kender hinanden godt og effektiviteten er høj, kommunikationen er direkte; administrationen er glat, du kan virkelig koncentrere dig om dine studier; i Sopron er alt inden for gåafstand, så du behøver ikke spilde tid på at rejse i det daglige.

Sovesal er garanteret efter anmodning for alle vores studerende, og det er inden for gåafstand fra alle universitetsbygninger plus mange butikker og faciliteter.

Historien om det nuværende University of Sopron går flere århundreder tilbage:

Etableringsårene (1735-1808-1846)

Skovbrugs videregående uddannelse, det veletablerede studieområde, kernen i uddannelsen af universitetet startede i instituttet grundlagt for minedrift og metallurgi uddannelse. Skolen for uddannelse af mineofficerer blev grundlagt ved dekret fra Charles III, underskrevet den 22. juni 1735 i Selmecbánya.

Maria Theresa lagde grundlaget for akademisk uddannelse ved sit dekret underskrevet den 22. oktober 1762.

Et fælles møde mellem statskassen og det kongelige mønt- og minekammer i juni 1807 drøftede etableringen af en skovskole ved siden af mineakademiet.

Ungarns Royal Mining and Forestry Academy, Ungarns Royal Mining and Forestry College i Selmecbánya (1867-1918)

Efter 1867-kompromiset blev akademiet en ungarsk statsinstitution, hvilket mindskede dets internationale betydning. I 1904 antog institutionen navnet "The Hungarian Royal Mining and Forestry College".

Med udbruddet af 1. Verdenskrig skete der et stort brud i kollegiets liv. Efterårssemestrets sidste forelæsninger startede den 6. oktober 1918, men studieåret kunne ikke afsluttes. Som følge af fredsaftalen efter krigen var Selmecbánya ikke længere en ungarsk by; det tilhørte det nye Tjekkoslovakiet. Flytning fra slægtsboligen startede i efteråret 1918 efter en resolution fra kollegiets råd og et dekret fra finansministeriet.

Højskolen i Sopron. Organisatoriske ændringer (1919-1950)

Takket være vicestatssekretær Hugó Laehnes og borgmester Mihály Thurners beslutsomhed gav byen Sopron et nyt hjem til kollegiet. Den første gruppe studerende ankom i marts 1919, ledet af rektor, Géza Réz.

Kollegiet blev omdøbt til det ungarske kongelige kollegium for minedrift og skovbrug i 1922, hvilket viser dets udvidede uddannelsesprogram. I 1934 blev det ungarske kongelige József Nádor University of Technology and Economics etableret, og kollegiet blev integreret i dette universitet, baseret i Budapest, som fakultetet for minedrift, metallurgi og skovbrug.

I 1949 startede den selvstændige Landinspektøruddannelse. Det blev senere integreret i det tekniske universitet i Budapest. Da et nyt teknisk universitet blev grundlagt i Miskolc, flyttede Fakultetet for Minedrift og Metallurgi dertil. Flytningen af de to sidstnævnte fakulteter varede mere end 10 år.

Forestry College, University of Forestry and Wood Sciences, University of Sopron (1952-2000)

Fra 1952 fungerede Skovbrugsfakultetet som en selvstændig skovhøjskole med universitetsgrad. I 1956 gav historiens storm et alvorligt slag for kollegiet. Efter revolutionens nederlag forlod en stor del af lærere og elever landet. De fleste af dem tog til Canada, hvor de dannede Sopron Division af Fakultetet for Skovbrug ved University of British Columbia, og afsluttede deres studier der. Andre tog til Tyskland, Schweiz og Østrig.

I 1957 startede uddannelsen af træindustriingeniører. Den 1. september 1962 blev University of Forestry and Wood Sciences oprettet med to fakulteter. I 1972 åbnede universitetet et nyt fakultet, Székesfehérvár Land-Surveying and Land Management College Faculty. Et postgraduat-kursus til papirindustriteknik begyndte i 1985.

University of Sopron (1992- )

I 1992 blev Institut for Økonomi og Forretningsledelsesudvikling etableret for at give uddannelse til økonomistuderende.

Efter en periode med forberedende arbejde blev Institut for Brugskunst grundlagt i 1994, og uddannelsen af kunstnere begyndte på Det Trævidenskabelige Fakultet.

Den 1. september 1996 ændrede universitetet navn til University of Sopron .

Universitetet i Vestungarn (2002-2007), (2008-2017)

Uddannelsen af studerende i økonomi startede i Sopron i 1995. Det Økonomiske Fakultet blev grundlagt i 2000, da universitetet på grund af rationaliseringspolitikken for de ungarske videregående uddannelser blev udvidet ved at inkorporere Apáczay Csere János Fakultet i Győr, Fakultet for Landbrugs- og fødevarevidenskab i Mosonmagyarovár og Benedek Elek-fakultetet for pædagogik i Sopron. Universitetet blev omdøbt til University of West Hungary og havde sit hovedkvarter i Sopron. Efter at have indlemmet Berzsenyi Dániel College i Szombathely den 1. januar 2008, drev universitetet ti fakulteter i fem byer.

University of Sopron (2017–)

På baggrund af en regeringsbeslutning i årene 2015-17 blev universitetet omorganiseret, og fakulteterne uden for Sopron blev lagt sammen med andre universiteter.

Fire fakulteter forblev i Sopron: Benedek Elek Fakultet for Pædagogik, Fakultet for Skovbrug, Alexandre Lamfalussy Fakultet for Økonomi, og Simonyi Károly Fakultet for Ingeniørvidenskab, Trævidenskab og Anvendt Kunst, alle en del af det omdøbte University of Sopron .

University of Sopron fortsætter med at koncentrere sig om uddannelse og forskning og udvikler sine styrker styret af dets vision og de traditioner, der er karakteristiske for University of West Hungary og dets forgænger, Selmecbánya-akademiet.

Hovedmålene for University of Sopron er at øge dets forskningskapacitet yderligere og fremme internationalisering. Universitetet har til hensigt at tilbyde flere uddannelser gennem engelskundervisning.

Det, du kan forvente her, er uddannelse af høj kvalitet med vægt på erhvervserfaring og førsteklasses infrastruktur i en by og campus, hvor studielivet er pulserende, med mange kulturelle traditioner, sport og meget mere.

Campus funktioner

  Indlæggelser

  Placeringer

  • Sopron

   4 Bajcsy-Zsilinszky St., 9400, Sopron

   Spørgsmål