Keystone logo
© University of Arts Helsinki
University of the Arts Helsinki

University of the Arts Helsinki

University of the Arts Helsinki

Introduktion

University of the Arts Helsinki (Uniarts Helsinki) tilbyder det højeste uddannelsesniveau inden for musik, kunst, teater, skrivning og dans i Finland. Uniarts Helsinki er en international forløber inden for uddannelse og forskning inden for kunstområdet og styrker kunstens rolle som en kraft, der reformerer samfundet. Etableret i 2013, Uniarts Helsinki består af Academy of Fine Arts, Sibelius Academy og Theatre Academy.

Vi er et åbent mødested for kunsten og et kritisk universitetssamfund for dristige reformatorer og traditionelle eksperter, baseret på Kunstakademiet, Sibelius Akademi og Teaterakademiet.

Uddannelse og forskning i verdensklasse

Uniarts Helsinkis Sibelius Academy placerede sig på en 25. plads inden for scenekunst i QS World University Rankings 2023. Ranglisten blev udgivet for syvende gang i 2023, og Sibelius Academy har placeret sig blandt de bedste universiteter siden ranglistens første år.

Fremragende feedback fra eleverne. Vi er det mest eftertragtede sted at studere i Finland: omkring 8 procent af vores ansøgere er optaget som studerende.

Vores bachelor-, kandidat- og ph.d.-kandidater er ifølge undersøgelser glade for indholdet og kvaliteten af deres uddannelse, interaktion med lærere og tilgængelige ressourcer og services. Resultaterne er baseret på bachelor-dimittendundersøgelser og karriereovervågningsundersøgelser gennemført i 2021.

Bachelor, der blev uddannet i 2018, finder ud af, at Uniarts Helsinki tilbyder undervisning af høj kvalitet. Kandidatuddannede fra 2013 og ph.d. -kandidater fra 2015 finder ud af, at deres Uniarts Helsinki -grad har gjort dem velforberedte til erhvervslivet.

Positive anmeldelser fra udvekslingsstuderende. Også vores udvekslingsstuderende har været meget tilfredse med deres studier, og universitetet har modtaget anerkendelse for sine udvekslingsstudenter. Denne feedback blev indsamlet i 2016–2017 fra studerende, der havde deltaget i et Erasmus -udvekslingsprogram.

Uniarts Helsinki er blevet valgt som et nationalt bedste praksisuniversitet, når det kommer til Erasmus -mobilitet. Der har været en markant stigning i antallet af udvekslingsstuderende, der især søger musik.

Revideret kvalitetssystem. Uniarts Helsinki anvender et kvalitetssystem, der hjælper os med at sikre den høje kvalitet i vores drift.

Systemet blev revideret i 2018. Vi modtog særligt positive anmeldelser for den virkelig værdibaserede og elevcentrerede tilgang, som vi anvender i vores operationer. Den uddannelse, vi tilbyder, har en stærk forbindelse til arbejdslivet, og vores alumner er involveret i udviklingen af vores uddannelse.

Statistik

 • Undersøgelser
 • Antal elever: 1.985 elever (2022)
 • Antal gennemførte grader: 168 bachelorgrader, 279 kandidatgrader, 17 doktorgrader (2022)
 • Antal ansøgere: 5.032 ansøgere, 356 optaget som studerende (2022)
 • Universitetsrangeringer: 25. plads for Uniarts Helsinkis Sibelius-akademi inden for scenekunst i QS World University Rankings 2023.
 • Internationale studerende: 17% af bachelor- og kandidatstuderende og 21% af ph.d.-studerende kommer fra lande uden for Finland (2022)

Forskning

 • Mængde af ekstern forskningsfinansiering: 1,2 millioner euro (i 2022)
 • Antal forskere: 20 forskere (Academy of Finland-stipendiat, forsker, postdoc-stipendiat, universitetsforsker), 219 ph.d.-kandidater. Derudover forsker en del af vores 63 professorer. (2022)

Personale

 • Antal ansatte: 769 fuldtidsækvivalenter (i 2022)
 • Internationalt personale: 12 % af undervisnings- og forskningspersonalet kommer fra lande uden for Finland (i 2022)

  Campus funktioner

  Uniarts Helsinki har to campusser i Helsinki - Sörnäinen og Töölö - og har også aktiviteter i Seinäjoki og Kuopio.

  Töölö Campus

  Undervisningsfaciliteterne og spillestederne for musik er primært placeret på Uniarts Helsinkis Töölö Campus. Bygningerne ligger i hjertet af Helsinki.

  Faciliteterne (Helsinki Music Centre, N-bygningen og R-bygningen) har flere øvelokaler og undervisningslokaler i centrum af Helsinki, specielt for studerende fra Uniarts Helsinkis Sibelius Academy.

  Musikcentret i Helsinki og bygningerne på Nervanderinkatu og Pohjoinen Rautatienkatu har sale til forskellige formål samt arbejdsfaciliteter for Uniarts Helsinkis personale.

  Få mere at vide om voresööö Campus på vores websted.

  Sörnäinen Campus

  Sörnäinen Campus i det centrale Helsinki tilbyder et inspirerende læringsmiljø, især for studerende inden for billedkunst, teater og dans.

  Kookos-bygningen, hvor teaterakademiet ligger, er et sted med faciliteter, især for dans- og teaterstuderende. Mylly-bygningen, som blev færdig i 2021, huser studerende inden for billedkunst, lys- og lyddesign og design til scenekunst. Der er også et velassorteret bibliotek og en studenterrestaurant på Sörnäinen campus.

  Få mere at vide om Sörnäinen Campus på vores websted.

   Placeringer

   • Helsinki

    Töölönkatu, 3, 00100, Helsinki

   • Helsinki

    Sörnäisten rantatie 19, 00530, Helsinki

    Spørgsmål