
Kandidatuddannelse i biovidenskaber: Molekylær systembiologi
Turku, Finland
VARIGHED
2 Years
SPROG
Engelsk
TEMPO
Fuldtid
ANSØGNINGSFRIST
21 Jan 2026
TIDLIGSTE STARTDATO
Aug 2026
STUDIEAFGIFTER
EUR 12.000 / per year *
STUDIEFORMAT
På campus
* gratis for borgere fra EU/EØS-lande eller Schweiz, for borgere fra ikke-EU/EØS-lande €12.000/akademisk år
Introduktion
Oplev alle uddannelser på University of Turku
Molecular Systems Biology-sporet tilbyder omfattende træning i moderne molekylærbiologi og uddannelse fokuseret på systembiologi (genomics, transcriptomics, proteomics, gen/protein struktur-funktion relationer) med et særligt fokus på praktiske laboratoriefærdigheder og molekylære interaktionsnetværk.
Gennem dette kandidatuddannelsesprogram i biovidenskab - Molekylær Systembiologi specialisering spor, vil du erhverve videnskabelige og analytiske færdigheder, ekspertise i nuværende teorier og up-to-date teknologier, samt praktiske færdigheder, herunder teamwork og interpersonelle færdigheder; alt sammen i et internationalt miljø. De opnåede færdigheder og viden baner vejen for fremtidige karriereveje i den akademiske verden eller industrien.
Dette program er tæt forbundet med fremskridtene inden for omics-teknologier, der hjælper os med at forbedre vores forståelse af cellefunktioner og udvikle et mere holistisk syn på biologiske processer. Fokus for dette program ligger på de molekylære interaktioner, der omfatter cellefysiologi, Pathways og regulatoriske forbindelser.
Biovidenskab ved University of Turku
Specialiseringssporet Molecular Systems Biology er en del af kandidatuddannelsen i biovidenskab. Det andet specialiseringsspor i dette program er Evolutionær Biologi .
Molecular Systems Biology-sporet tilbyder omfattende træning i moderne molekylærbiologi og uddannelse fokuseret på systembiologi (genomics, transcriptomics, proteomics, gen/protein struktur-funktion relationer) med et særligt fokus på praktiske laboratoriefærdigheder og molekylære interaktionsnetværk.
I Evolutionsbiologi-sporet er der fokus på uddybning af viden om evolutionsbiologi, økologi, genetik og fysiologi, med særligt fokus på bioinformatik og beregningsmetoder til at analysere og fortolke evolutionære og NGS-data, både moderne og antikke DNA.
Mød programpersonale, nuværende studerende og studievejledere:
Indlæggelser
Stipendier og finansiering
Stipendier muligheder
University of Turku støtter meriterede og motiverede studerende med generøse stipendier. Universitetet tilbyder disse stipendier til studerende, der forfølger studier på kandidatniveau, og som er underlagt studieafgifter.
Stipendier uddeles på baggrund af akademisk ekspertise, og du kan ansøge om et stipendium ved blot at svare "ja" til det tilsvarende spørgsmål i onlineansøgningsskemaet, når du ansøger om uddannelsen.
Én type stipendium dækker hele studieafgifter i to år for kandidatuddannelser. Ud over det er der et stipendium til de bedste ansøgere, der dækker studieafgifter og inkluderer et ekstra tilskud på € 5.000.
Cirka 30 % af de optagne studerende tildeles et stipendium fra University of Turku .
Læreplan
Programstruktur
Kurserne vil indeholde en blanding af undervisningsmetoder, herunder forelæsninger, øvelser, laboratorie- og computerpraksis, elevdrevne præsentationer samt gennemførelse af et selvstændigt forskningsprojekt (MSc-afhandling). Numerisk analyse af biologiske data, herunder bioinformatik og andre statistiske analyser vil være en del af læseplanen.
Kandidatuddannelsen i biovidenskab er et to-årigt program på 120 ECTS. Begge spor følger deres eget kursusplan. Graden består af:
- fælles kurser, der giver dig den nødvendige viden samt overførbare færdigheder, herunder obligatoriske sprogstudier;
- sporspecifikke hovedfagsstudier, der vil give state-of-the-art teorier og praktiske færdigheder, der er relevante for feltet;
- valgbare undersøgelser, der udvider din viden inden for specifikke tematiske områder og særlige temaer efter eget valg;
- speciale, hvor du vil anvende din nyerhvervede viden.
Speciale & emner
For at afslutte dit studie gennemfører du et afsluttende projekt, der er et selvstændigt og eksperimenterende, superviseret forskningsprojekt, der sigter mod kandidatspecialet. Formålet med kandidatafhandlingen er at vise dine opnåede færdigheder i forhold til dataindsamling, dataanalyse og fortolkning af analyserne, samt at sætte dit projekt indenfor den større videnskabelige baggrund baseret på videnskabelig litteratur. Du vil præsentere dit projekt og dets resultater i et masterseminar, der følger de procedurer, der anvendes på videnskabelige møder. Du vil også skrive en kandidatafhandling, der beskriver dit eksperimentelle arbejde og dets resultater samt indeholder en gennemgang af relevant baggrundslitteratur.
Programresultat
Kompetencebeskrivelse
På Molecular Systems Biology-sporet får du en solid forståelse af teorierne og begreberne bag state-of-the-art teknologier, der bruges til systembiologisk forskning i en række forskellige molekylære biovidenskabelige discipliner. Praktisk træning i praktiske kurser og forskningsprojekter giver dig mulighed for at udvikle metodiske færdigheder i nuværende systembiologiske teknikker. Kurset faciliterer stærk ekspertise og aktiv deltagelse i moderne biovidenskabelig forskning.
Karrieremuligheder
Jobindstillinger
Kandidatuddannelsen i biovidenskab uddanner fremtidige eksperter til stillinger i den akademiske verden, industrien og den offentlige sektor. Efter endt uddannelse vil du være berettiget til videnskabelige postgraduate studier og kan blandt andet arbejde som:
- forsker,
- foredragsholder,
- projektleder,
- forskningskoordinator.
Karriere i forskning
Master of Science-graden giver dig også mulighed for at ansøge om videnskabelige postgraduate-studier - doktorgrader og licentiatgrader. Du vil være i stand til at ansøge om studier på University of Turku Graduate School og i en af doktorgradsprogrammerne.