Keystone logo
University of Wroclaw - Faculty of Historical and Pedagogical Sciences

University of Wroclaw - Faculty of Historical and Pedagogical Sciences

University of Wroclaw - Faculty of Historical and Pedagogical Sciences

Introduktion

University of Wrocław

Universitetet i Wrocław har en rig historie på mere end tre århundreder. Grundlagt af Leopold I Habsburg udviklede universitetet sig fra en beskeden skole, der drives af jesuitterne, til en af ​​de største akademiske institutioner i Polen. I begyndelsen af ​​1800-tallet havde universitetet fem fakulteter: filosofi, katolsk teologi, evangelisk teologi, lov og medicin. Senere blev det udvidet af mange sektioner, laboratorier og et naturmuseum, der eksisterer indtil i dag.

Efter Anden Verdenskrig startede en gruppe polske professorer, tidligere fra Lvov, undervisning og forskningsaktiviteter ved universitetet i Wrocław. I starten oprettede de fakulteter for lov og administration, kunst, naturvidenskab, landbrug, veterinærmedicin, matematik, fysik og kemi. Nogle af disse fakulteter blev hurtigt omdannet til andre universiteter.

Universitetet i Wrocław har siden begyndelsen af ​​det 20. århundrede produceret 9 Nobelprisvindere, såsom Theodor Mommsen, Philipp Lenard, Eduard Buchner, Paul Ehrlich, Fritz Haber, Friedrich Bergius, Erwin Schrödinger, Otto Stern og Max Born.

I dag er det første og fremmest fokus på universitetet i Wrocław videnskabelig forskning. Vores lærde har mange forbindelser med deres medforskere fra andre højere læreanstalter i Polen og i hele verden. Vores forskeres succes er for nylig blevet anerkendt af polske myndigheder, der har øget bevillingen for både udstyr og forskning på vores universitet betydeligt med 80% i forhold til tidligere år.

Som i de fleste lande er det nationale kvalitetsvurderingssystem i Polen en del af en national strategi til forbedring af uddannelsens kvalitet. Hvert fjerde år evaluerer undervisningsministeriet fakulteter for alle polske universiteter. Sidste år var 9 ud af 10 af vores fakulteter kvalificeret i den højeste kategori, og den ene var næsthøjeste.

Academic Incubator of Entrepreneurship er en ny enhed af Wroclaw Universitet, der er designet til at hjælpe eleverne med at starte deres egne virksomheder ved at yde gratis iværksætterrådgivning, organisere konferencer, seminarer, subsidiere udvalgte investeringer og tilbyde kontorlokaler. Academic Incubator of Entrepreneurship samarbejder med Wrocław Technology Park, et teknologisk center med laboratorier, kontorlokaler, konferencecenter og moderne multimedieudstyr. Formålet med teknologiparken er at skabe betingelser for brugen af ​​videnskabeligt og industrielt potentiale i Wrocław og regionen og at stimulere den avancerede teknologibranche. Universitetet i Wrocław er stolt af at være en af ​​sine aktionærer.

I dag er universitetet i Wrocław det største universitet i regionen og underviser over 26.000 studerende og omkring 1300 ph.d.-studerende på 10 fakulteter. 9000 studerende uddyber hvert år universitetet.

Fakultet for historiske og pædagogiske videnskaber

Det Historiske Fakultet og Pædagogik er organiseret i syv institutter og tilbyder fuldtids- og deltidsuddannelser inden for studieområder, herunder historie, psykologi, pædagogik, arkæologi, kultur og antropologi. Fakultetet har over 250 fakultetsmedlemmer og omkring 6400 studerende og over 260 ph.d.-studerende inden for historie, psykologi og pædagogik.

Studieretninger:

 • Arkæologi
 • etnologi
 • Historie
 • Kunsthistorie
 • Kulturstudier
 • Pædagogik
 • Psykologi
 • Musikvidenskab

Forskning:

Ekspertområder omfatter:

 • Arkæologiske udgravninger i Polen, Israel, Kasakhstan, Ukraine, Sudan, Tjekkiet og Tyskland
 • Historien om Polen og Centraleuropa
 • Opgørelse over historiske steder og monumenter
 • Moderne kultur og civilisation
 • Pædagogik og voksenuddannelse
 • Psykologi
 • Antropologi

Internationale links:

Hvert institut samarbejder med andre universiteter fra Europa, Asien og USA. Studerende og medarbejdere kan deltage i internationale udvekslingsprogrammer.

Faciliteter:

klasseværelser med multimedieprojektorer, computerlaboratorier, handicapadgang, audiovisuelt udstyr

Placeringer

 • Wrocław

  Pl. Uniwersytecki 1, 50-137, Wrocław

Programmer

Spørgsmål