Keystone logo
University Of Tuebingen

University Of Tuebingen

University Of Tuebingen

Introduktion

66821_top.jpg

Innovative, tværfaglige, internationale: Disse tre ord opsummerer, hvad der gør universitetet i Tübingen specielt. Fremragende forskning og undervisning er Tübingen svar på fremtidens udfordringer i en globaliseret verden. Vi opretholder udvekslinger med partnere over hele kloden - både på videregående uddannelser og ved forskningsinstitutioner uden for universitetet. Netværk og samarbejde på tværs af fakultetets og faggrænserne er grundlaget for vores succesfulde strategi. Dette afspejles i vores gode position i internationale placeringer. Derudover er vi et af de elleve tyske universiteter, der er kendetegnet ved titlen "fremragende".

Lange traditioner

Universitetet i Tübingen, med mere end 500 års historie, er en af ​​Tysklands ældste. Mange store intellektuelle har studeret og arbejdet i Tübingen - herunder Kepler, Hegel, Hölderlin og Schelling. Genius loci - stedets ånd - er nu stærkere end nogensinde.

Fysikhistorie i Tübingen

Matematik og fysik startede med astronomi i Tübingen. Allerede i 1507, dvs. 30 år efter universitetets grundlæggelse, indkaldte Duke Ulrich pastor Johannes Stöffler (1452-1531) til kunstnerens fakultet som professor for "Mathesis". På dette tidspunkt var matematik og astronomi tæt forbundet i Tübingen. Stoeffler var primært kendt ved udstedelsen af ​​sin astronomiske efemeri, hvor han havde tabuleret planets løbetid i 20 år i forvejen.

Han konstruerede også det astronomiske ur på Tübingen rådhus. Han blev fulgt af repræsentanter for astronomi som Michael Mästlin (1546-1601), lærer af Johannes Kepler og Wilhelm Schickard (1592-1635), der udviklede en første computermaskine til sine astronomiske beregninger. Schickard havde et professorat i Tübingen for hebraisk og astronomi. Johannes Kepler (1571-1630), under hvis navn fakultetet organiserer en akademisk begivenhed hvert år, var kun som studerende i Tübingen. Tvister over teologiske doktriner forhindrede Kepler til at blive udnævnt til et professorat i Tübingen.

I 1863 blev det første fakultet ved et universitet i Tyskland grundlagt i Tübingen. Dette omfattede udover stole i matematik og fysik dem til geologi, kemi, botanik og zoologi. I det 19. århundrede er det værd at nævne, især Karl Ferdinand Braun (1850-1918), som arbejdede inden for elektromagnetiske svingninger i 10 år, begyndende i 1885. Han udviklede katodestråleoscilloskopet - Braun-røret - den udgangspunkt for udvikling af tv- og computerskærme. Hans bidrag til udviklingen af ​​antenneteknik muliggjorde kraftfulde radio- og tv-stationer.

I første halvdel af det 20. århundrede blev fysik i Tübingen præget af især atomfysikken. Navnene på Friedrich Paschen (1865-1947), Ernst Back (1936-1948) og Walter Gerlach er forbundet med grundlæggende eksperimenter på atomfysik og kvantemekanik. Hans Geiger (1882-1945) arbejdede inden for radioaktivitet og atomfysik. Med hans navn er primært Geiger-tælleren til påvisning af ioniserende partikler forbundet.

Sommeren 1970 blev fakultetet for matematik og naturvidenskab opløst i forskellige afdelinger. Fakultetet for matematik og fakultet - siden 1979 Fakultet for Fysik - opstod blandt andet. I sommersemesteret 1973 kunne en stor del af institutterne for disse fakulteter flytte ind i de nye bygninger på Morgenstelle-området.

Som led i strukturreformen af ​​universitetet i vintersemesteret 2002/03 blev fakultetet for matematik og fakultet fusioneret til et fælles fakultet for matematik og fysik. I en yderligere strukturreform i vintersemesteret 2010/11 blev fakultetet for matematik og naturvidenskab grundlagt, og fysik er nu en del af dette fakultet.

68240_neckarfrontkobusch.jpg

Placeringer

  • Tübingen

    Eberhard Karls Universität Tübingen Geschwister-Scholl-Platz, 72074, Tübingen

    Spørgsmål