Keystone logo
University of Applied Arts Vienna

University of Applied Arts Vienna

University of Applied Arts Vienna

Introduktion

Som et førende center for ekspertise inden for kunst og forskning anerkendes Angewandte nationalt og internationalt.

 • Projekter og begivenheder af højeste kvalitet udvikles inden for alle Angewandte's kunst- og forskningsdiscipliner. Angewandte har en førende position inden for østrigsk kunst og kultur.
 • Inden for kunstnerisk forskning spiller Angewandte en nøglerolle i Østrig, og den har også opnået stor anerkendelse internationalt. Den tilbagevendende succes med ansøgninger fra universitetet til det østrigske videnskabsfond (FWF) -program for kunstbaseret forskning (PEEK) giver stærk bevis for dets høje niveau for præstation.
 • Fremragende internationale kunstnere og videnskabsmænd i alle grene af Angewandte leverer væsentlige impulser i udviklingen af deres individuelle discipliner og ud over deres faggrænser - det være sig i deres kunst, i deres publikationer, i udstillingsorganisation, på kunstmarkedet , i de kreative brancher eller gennem deres medie tilstedeværelse.
 • Angewandte råder over et tæt vævet og strukturelt veletableret netværk af internationalt anerkendte institutioner og eksperter, der giver mange muligheder for samarbejde med nationale og internationale partnere og interesserede parter.

Students learning together


Gennem sine handlinger giver Angewandte effektive impulser til udformningen af samfundet.

 • Tværfagligt udtænkte projekter ledet af Angewandte nyder omdømmet til at levere relevante impulser og bidrag til processer for social udvikling regelmæssigt.
 • Kandidater fra Angewandte, som professionelt succesrige, innovative, kritisk sindede, ansvarlige og transgressionelt tænkende personligheder, kan spille en formativ rolle i udformningen af kunstverdenen, de kreative industrier og videre.
 • Som et stort center for begivenheder og udstillinger drager Angewandte fordel af en kommende arkitektonisk fornyelse og udvidelse, der øger sit potentiale til direkte at kommunikere relevant kunstnerisk og videnskabelig viden til forskellige målgrupper i samfundet.
 • Relevante diskurser i politik for kultur og uddannelse udvikles aktivt og formes af bidrag fra Angewandte.


Angewandte yder nøglebidrag til styrkelse af Østrig som innovationsknutepunkt.

 • Ved tværfagligt at kombinere sin egen interne ekspertise med relevante forskningspartnere bidrager Angewandte til forskellige projektkonstellationer med henblik på at opfylde innovative og sociopolitiske mål.
 • Kandidater, deltagere i de kreative industrier (f.eks. Nystiftede eller innovationsorienterede små og mellemstore virksomheder), samarbejdspartnere og andre interesserede parter gør brug af viden, understøttende ekspertise og tjenester, der tilbydes af Angewandte (f.eks. Ved at erhverve finansiering fra EU-tilskud).
 • Således udfører Angewandte en brofunktion mellem nationale og internationale hovedpersoner, hvorved denne funktion samtidig sikrer dens vedvarende forankring inden for relevante praksisområder.


På Angewandte ses forskel - indholdsmæssigt, metodisk, kulturelt - som en udfordring og en mulighed for at engagere sig i konstruktivt-kritisk interaktion.

 • For at holde Angewandtes grundlæggende mål ajour med nutidens verden bringes de kreative ideer og energier inden for visuel og mediekunst, design, arkitektur, æstetik, kunsthistorie og natur- og kulturvidenskab i levende og respektfuld interaktion. Således kan den udfordrende balance mellem æstetisk-kunstneriske krav og resultatorienterede forventninger opretholdes.
 • Samspillet mellem forskellige kreative perspektiver frembringer inkluderende fremgangsmåder, der sikrer ansvarlig og velinformeret interaktion med sociopolitisk eller ideologisk ladede spørgsmål.

Placeringer

 • Vienna

  Vienna, Østrig

Spørgsmål