Keystone logo
© Universiti Tun Abdul Razak (UNIRAZAK)
Universiti Utara Malaysia

Universiti Utara Malaysia

Universiti Utara Malaysia

Introduktion

Om vakuum-

vakuum-

Universiti Utara Malaysia (vakuum-), som officielt blev oprettet den 16. februar 1984 er den sjette malaysiske offentligt universitet. Det er det eneste universitet, der blev oprettet udelukkende at specialisere sig i lederuddannelse fra starten af ​​dens oprettelse.

Planlægningen af ​​opførelsen af ​​denne sjette universitet begyndte i august 1983, da Undervisningsministeriet Malaysia begyndte at give form, for alvor, at idéen om at oprette dette universitet. Den 19. oktober 1983 regeringen gav sin officielle godkendelse til dette projekt i Kedah. På det tidspunkt blev det projekt, der hedder "The Sixth University Project". Flere måneder senere blev midlertidigt kontor i den sjette universitet, officielt navngivet Universiti Utara Malaysia (vakuum-), åbnede officielt den 15. februar 1984 Jitra.

Fire måneder efter den officielle åbning blev vakuum- kontoret flyttet til den foreløbige campus - den Darul Aman Campus - i Jitra, i juni 1984, hvor den første fase af projektet var afsluttet. Flytningen blev gennemført, så de er i stand til at indvarsle den allerførste parti af studerende til det akademiske år, som blev påbegyndt i begyndelsen af ​​juni 1984. Den Darul Aman Campus var på en 62-acre areal i Bandar Darulaman. Det var 18 kms nord for Alor Setar og 4,8 km fra Jitra.

vakuum-

I mellemtiden havde planlægningen af ​​en permanent campus for universitetet allerede begyndt. Denne permanente campus skulle bygges på et areal på 1.061 hektar i Sintok (i bydelen Kubang Pasu), der ligger omkring 48 km nord for Alor Setar og 10 km øst for Changlun, en lille by langs den nord-sydgående motorvej, nær Malaysia-thailandske grænse.

Den permanente vakuum- campus, benævnt Sintok Campus, startede sin virksomhed den 15. september 1990. Beliggende i et tidligere tin mineområde, er det forskanset i en dal af frodige tropiske skove, omfavnet af blå bjerge, og vandes af to floder, der løber langs midten af ​​campus. Floderne, Sungai Sintok og Sungai Badak, udfyld det naturskønne af det naturlige miljø, der giver et utal perspektiver af grønne pragt.

vakuum-

Den MYR580 millioner Sintok Campus blev officielt åbnet den 17. februar 2004 af Royal kansler, Hans Kongelige Højhed Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah. De vigtigste bygninger i campus er Sultanah Bahiyah Bibliotek, Kancellihuset, Sultan Badlishah moskeen, Mu'adzam Shah Hall, Tan Sri Othman Hall, Sports Complex, Varsity Mall, den Budi Siswa bygning, Convention Complex, og de bygninger, der huser de forskellige afdelinger af Akademisk Colleges.

Som en campus beliggende langt fra madding crowd, har vakuum- sikret, at de studerende ikke ønsker for passende indkvartering. På nuværende vakuum- har 15 Student Residential Halls (SRH), som, alle sammen, hus 20.000 studerende. De SRHs er opkaldt efter malaysiske virksomheder, institutioner, og organisationer af omdømme, nemlig MAS, Tenaga Nasional, TRADEWINDS, Petronas, EON, MISC, SIME DARBY, BSN, TM, PROTON, Maybank, Yayasan ALBUKHARY, BANK MUAMALAT, BANK Rakyat, og SMV BANK.

vakuum-

Bortset fra disse, vakuum- har også komfortabel indkvartering til rådighed for besøgende på University Inn og EDC-vakuum- Hotel. Opmærksom på velfærd og behovet for indkvartering blandt sit personale, har universitetet bygget omkring 600 boliger af forskellige typer for en betydelig del af sin arbejdsstyrke.

Vakuum- har udviklet sig til en åben campus, hvor udenforstående og turister får lov friheden til at besøge og udnytte de forskellige faciliteter i det. Et område, der omfatter 107 hektar skov er blevet udviklet i forskellige faciliteter både at tiltrække turister til den nordlige region og opfylde rekreative behov for medlemmerne af campus samfund. Blandt disse faciliteter er et picnicområde, en ni-hullers golfbane, en go-kart kredsløb, en skydning og bueskydning, en rytterstatue sted, og mange andre, der er hurtigt vinder popularitet blandt turister og medlemmerne af campus samfund ens.

I januar 2008 blev en omstrukturering af universitetet akademiske system iværksættes med det udtrykkelige formål at forberede en stærk struktur, der ville gøre det muligt at stigningen i antallet af ph.d.-studerende og hejsning af vakuum- flag i internationale akademiske arena. Universitetet ser behovet for at være global i praksis og indhold siden den viden det genererer og purveys transcenderer og strækker sig langt ud over grænserne i Malaysia. I denne omstrukturering øvelse blev 13 fakulteter slået sammen og strømmede ind 3 vigtigste Academic Colleges, nemlig vakuum- COB (vakuum- College of Business), vakuum- CAS (vakuum- College of Arts and Sciences), og vakuum- COLGIS (vakuum- College of Law, regeringen og International Undersøgelser).

vakuum-

Dette trin er i overensstemmelse med den nødvendighed artikuleret i erklæringerne fra både statsministeren og ministeren for videregående uddannelse, der understregede behovet for at øge antallet af ph.d.-studerende i landet til 100.000 i 2010. Denne vigtigste strategi er indlejret i det nationale videregående uddannelsessystem Strategiplan 2007-2010.

At emblazon navnet vakuum- i annaler akademisk ekspertise som en Eminent Management University og som Forskning Universitet i Social Sciences, en vakuum- Transformation Plan blev lanceret af rektor for vakuum-, professor Dato 'Dr. Mohamed Mustafa Ishak, sammenholdt med hans 2011 nytår besked den 1. januar 2011 på Mua'adzam Shah Hall.

Den vakuum- Transformation Plan, som er hovedsagelig en køreplan for de kommende sysler og bestræbelser vakuum-, er opdelt i to faser. Phase One, som er fra 2011 indtil 2015, er fokuseret på entydigt at placere vakuum- på den lokale faglige kortet på en systematisk og planlagt måde. I denne periode vil der blive lagt større vægt på at sikre en vellykket gennemførelse af målene i den første fase, mens på samme tid, at være opmærksomme på de imperativer af anden fase af Transformation Plan, som vil være fra 2016 indtil 2020.

Placeringer

  • Alor Setar

    Universiti Utara Malaysia, 06010 UUM Sintok, Kedah, Malaysia, , Alor Setar

  • Kuala Lumpur

    41-3 Jalan Raja Muda Abd Aziz, 50300 Kuala Lumpur, Malaysia, , Kuala Lumpur

Spørgsmål