Keystone logo
University of Wroclaw

University of Wroclaw

University of Wroclaw

Introduktion

University of Wrocław har en rig historie i mere end tre århundreder. Grundlagt af Leopold I Habsburg udviklede universitetet sig fra en beskeden skole drevet af jesuitter til en af de største akademiske institutioner i Polen. I begyndelsen af det 19. århundrede havde universitetet fem fakulteter: filosofi, katolsk teologi, evangelisk teologi, lov og medicin. Senere blev det udvidet med adskillige sektioner, laboratorier og et naturmuseum, der eksisterer indtil i dag.

Efter Anden Verdenskrig startede en gruppe polske professorer, tidligere fra Lvov, undervisning og forskningsaktiviteter ved universitetet i Wrocław. I starten oprettede de fakulteter for lov og administration, kunst, naturvidenskab, landbrug, veterinærmedicin, matematik, fysik og kemi. Nogle af disse fakulteter blev hurtigt omdannet til andre universiteter.

Siden begyndelsen af ​​det 20. århundrede har Wroclaw universitet produceret 11 Nobelprisvindere, såsom Theodor Mommsen, Philipp Lenard, Eduard Buchner, Paul Ehrlich, Fritz Haber, Friedrich Bergius, Erwin Schrödinger, Otto Stern og Max Born.

I dag er det første og fremmest fokus på universitetet i Wrocław videnskabelig forskning. Vores lærde har mange forbindelser med deres medforskere fra andre højere læreanstalter i Polen og i hele verden. Vores forskeres succes er for nylig blevet anerkendt af polske myndigheder, der har øget bevillingen for både udstyr og forskning på vores universitet betydeligt med 80% i forhold til tidligere år.

Som i de fleste lande er det nationale kvalitetsvurderingssystem i Polen en del af en national strategi til forbedring af uddannelsens kvalitet. Hvert fjerde år evaluerer undervisningsministeriet fakulteter for alle polske universiteter. Sidste år var 9 ud af 10 af vores fakulteter kvalificeret i den højeste kategori, og den ene var næsthøjeste.

Den akademiske inkubator for iværksætteri er en ny enhed ved University of Wrocław designet til at hjælpe studerende med at starte deres egen virksomhed ved at yde gratis iværksætterrådgivning, organisere konferencer, seminarer, subsidiere udvalgte investeringer og tilbyde kontorlokaler. Den akademiske inkubator for iværksætteri samarbejder med Wrocław Technology Park, et teknologisk center med laboratorier, kontorlokaler, konferencecenter og moderne multimedieudstyr. Målet med teknologiparken er at skabe betingelser for brug af det videnskabelige og industrielle potentiale i Wrocław og regionen og stimulere den avancerede teknologibranche. University of Wrocław er stolt over at være en af dets aktionærer.

Statistik

I dag er universitetet i Wrocław det største universitet i regionen og har over 26.000 studerende og ca. 1300 ph.d.-studerende på 10 fakulteter. 9000 studerende dimitterer fra universitetet hvert år.

    Placeringer

    • Wrocław

      University Of Wroclaw Pl. Uniwersytecki 1

      Spørgsmål