Keystone logo
Vilnius University

Vilnius University

Vilnius University

Introduktion

Om os

Velkommen til Vilnius University – den ældste og største litauiske højere uddannelsesinstitution.

Siden oprettelsen i det 16. århundrede har Vilnius University , som en integreret del af europæisk videnskab og kultur, legemliggjort konceptet om et klassisk universitet og enheden af studier og forskning.

Vilnius University er en aktiv deltager i internationale videnskabelige og akademiske aktiviteter og kan prale af mange fremtrædende videnskabsmænd, professorer og kandidater. Videnskabelig udvikling og de voksende relationer til globale forskningscentre har bidraget til en række forskning og undersøgelser på Vilnius University .

Med støtte fra arbejdsmarkedets parter uddanner universitetet globalt tænkende specialister, som med succes integreres i det moderne europæiske samfund.

Hvorfor vælge Vilnius University

 • Vilnius University er et klassisk universitet med over 430 års akademiske traditioner og det bredeste udvalg af studieprogrammer i Litauen.
 • Universitetet tilbyder et akademisk miljø med fokus på ekspertise inden for forskning og undervisning.
 • Vilnius University er 1. i Litauen ifølge en national rangliste. Det er den mest populære og mest anerkendte højere uddannelsesinstitution blandt litauiske gymnasiekandidater.
 • Vilnius University er Litauens førende akademiske institution, rangeret blandt de 400 bedste universiteter på verdensplan (QS).

© Vilnius University

141603_vu-130923.jpg

Mission

Missionen for Vilnius University er at skabe, akkumulere og formidle viden ved at sikre kontinuitet i autentisk universitetskultur, der er kendetegnet ved atmosfæren, hvor gamle traditioner og nye ideer beriger hinanden.

Tankefrihed og mangfoldighed af meninger er de vigtigste værdier i universitetssamfundet. En enhed af forskning og studier er kerneprincippet i universitetets overordnede aktivitet.

Universitetet bør udmærke sig ved et bredt spektrum af grundlæggende og anvendt forskning. Det bør søge at indtage den førende position blandt andre litauiske institutioner inden for alle forskningsområder, der er væsentlige for selve karakteren af et omfattende universitet og sætte sig som mål om international ekspertise inden for den tværfaglige forskning. Universitetet bør være forpligtet til missionen om at åbne dørene og levere universel uddannelse til de mest talentfulde unge mennesker fra alle distrikter i Litauen og uddanne aktive og ansvarlige specialister, som viser behovet for at udvide deres viden og forbedre sig professionelt, og som er i stand til at lære gennem hele livet. Universitetet bør tilstræbe, at kvaliteten af alle former for studier er i overensstemmelse med den moderne kultur og teknologier og vedrører statens og samfundets behov.

Vision

 • At positionere og udmærke sig i det europæiske forsknings- og uddannelsesområde ved forskning på topniveau, som bør understøttes af universitetets forskerhold af international anerkendelse og nye teams, samt sikre årligt stigende involvering i europæiske forsknings- og uddannelsesprogrammer;
 • at sikre, at en afbalanceret udvikling og interaktion mellem forskning inden for humaniora, sociale, fysiske, biomedicinske og teknologiske videnskaber forbliver det mest fremtrædende træk ved universitetet, som i det væsentlige adskiller det fra andre litauiske institutioner for videregående uddannelse og forskning;
 • at igangsætte og aktivt implementere projekter af værdi for landets økonomiske udvikling, som vil tilskynde til effektivt samarbejde mellem videnskabelige og uddannelsesinstitutioner med højteknologiske virksomheder og skabe gunstige betingelser og miljø for innovation og iværksætteri;
 • at skabe et velfungerende kvalitetssikringssystem, som garanterer en effektiv overvågning af de eksisterende uddannelser og udvikling af nye uddannelser, og som tilskynder til implementering af avancerede undervisningsmetoder og værktøjer. Systemet bør sikre, at generiske og specifikke kompetencer og færdigheder hos universitetsuddannede er i overensstemmelse med behov og tendenser i landets økonomi, kultur og arbejdsmarked;
 • at udvide ikke-konsekutive, distance- og andre fleksible studieformer og metoder markant og blive centrum for kontinuerlig faglig forbedring og livslang læring, som spiller en vigtig rolle i landets overgang mod et videnbaseret samfund.

Bor i Litauen

Leveomkostninger

Vær realistisk, mens du planlægger dine udgifter under dit ophold i Litauen - det er vigtigt, at du har penge nok til hele din studieperiode!

De sandsynlige månedlige leveomkostninger er angivet nedenfor. Disse omkostninger er baseret på en studerende, der bor i Vilnius eller Kaunas og ikke har nogen forsørgerpligt. Studieafgifter, udgifter til opholdstilladelse og rejser til dit hjemland er ikke inkluderet.

Offentlig transport i Vilnius

Trolleybusser og busser begynder at køre kl. 05.00 om morgenen og stopper ved midnat. Der er også natbusser, der kører natten over. Køreplanerne kan findes på det officielle Vilnius Public Transport-websted http://www.vilniustransport.lt/en/ eller på mobilapplikationer som "m.Ticket" eller "Trafi". Apps er nemme at bruge og giver de mest præcise tidsplaner, så de kan varmt anbefales til dig.

Offentlig transport i Kaunas

Trolleybusser og busser begynder at køre klokken 6:30 om morgenen og stopper med at køre klokken 22:00 om aftenen. Der er også natbusser i weekender og på festdage. Køreplanerne kan findes på hjemmesiden www.stops.lt/kaunas/#kaunas/en eller på mobilapplikationer såsom "Trafi". Det er nemt at bruge og giver de mest nøjagtige tidsplaner, så vi vil varmt anbefale det til dig.

Telefon

For dem, der ønsker at bruge en mobiltelefon i Litauen kan vælge mellem tre mobiltelefonselskaber: Telia, Tele2 eller Bite. Det er meget billigere at bruge et forudbetalt kort fra et af disse selskaber end at bruge dit hjemlands tjenester.

Du kan få det forudbetalte kort i de fleste dagligvarebutikker eller de specialiserede firmabutikker. Der kan du også få information om de bedste måder at bruge dit kort på. Find venligst adresserne på underafdelinger af disse virksomheder ved at følge de medfølgende links.

Klima

Litauens klima er en overgang mellem maritimt og kontinentalt. Gennemsnitstemperaturen er cirka +20ºC (nogle gange stiger den over +30ºC) om sommeren og -5ºC (den kan også falde til –15ºC eller –20ºC) om vinteren, så vær forberedt på skiftende vejr.

Ranglister

VU gentog en rekordhøj position: Universitetet kommer til top 400 verdensuniversiteter

Vilnius University (VU) har bibeholdt den højeste vurdering, som det modtog sidste år blandt litauiske højere uddannelsesinstitutioner, rangerende 400. i den seneste QS World University Rankings. VU's position forblev uændret, selv efter optagelsen af 124 yderligere videregående uddannelsesinstitutioner i QS Rankings i år.

I forhold til året før steg VU markant i de nye ranglister i forhold til sit omdømme blandt arbejdsgiverne - fra 434. til 348. plads. Denne kategori afspejler internationale arbejdsgiveres evaluering af de bedste kandidater produceret af institutionerne. Indikatorerne for internationale videnskabelige medarbejdere voksede også. Derudover indtager VU en usædvanlig høj placering, hvad angår undervisningskvalitet – 137, hvilket hænger sammen med lærernes større opmærksomhed på den enkelte elev.

Ved udarbejdelsen af QS World University Rankings rangeres højere uddannelsesinstitutioner i henhold til i alt seks kriterier: Akademisk omdømme, arbejdsgiveromdømme, citationer pr. fakultet, fakultet/studerende-forhold, internationale fakultetsforhold og internationale studerende.

VU har været inkluderet i den globale QS Rankings blandt næsten halvandet tusinde videregående uddannelsesinstitutioner i næsten et årti nu og er steget med i alt mere end 200 stillinger i løbet af den tid. Da det første gang blev evalueret i 2014, lå VU på 601-650; og den er i øjeblikket på en 400. plads. VU repræsenterer Litauen i udformningen af højere videnskabelige standarder, som yder et stadig vigtigere bidrag til at tiltrække internationale forskere og blive en seriøs konkurrent blandt de mest prestigefyldte europæiske universiteter.

Visumkrav

Alle internationale studerende fra ikke-EU/EFTA-lande, der kommer for at studere til Litauen, skal have nationalt visum til flere indrejser (D).

Ansøgningsdokumenterne for udstedelse af et nationalt visum (D) skal indsendes til den nærmeste ambassade, diplomatiske mission eller konsulære post i Republikken Litauen før ankomst . Beslutningen om at udstede et nationalt visum skal træffes inden for 15-45 dage efter modtagelsen af visumansøgningen.

Vigtigt :

! Du kan ikke få et nationalt visum (D) ved ankomst til Litauen. ! Et nationalt visum til flere indrejser (D) kan udstedes for en periode på højst et år (nyt visum for de næste 12 måneder kan ikke udstedes tidligere end 180 dage efter udløbet af det sidste visum eller den samlede gyldighedsperiode for alle visa du havde) . ! Hvis du har et nationalt visum (D) til dine studier, må du IKKE arbejde under dine studier (kun efter at have opnået en midlertidig opholdstilladelse). ! Kun doktor- og masterstuderende (indehavere af opholdstilladelser) kan tage deres familie med til Litauen.

I henhold til den litauiske lov om privatlivets fred må ambassaden ikke kommunikere med en tredjepart (f.eks. Universitet) om en visumansøgning eller en grund til afslag.

De nødvendige dokumenter, der skal indsendes til den nærmeste litauiske ambassade for et nationalt visum til flere indrejser (D) :

 1. Udfyldt ansøgning om udstedelse af det nationale visum i det fastlagte format ( udskrevet og underskrevet af ansøgeren );
 2. Et farvet pasfoto ( 35×45 mm med lys farvebaggrund , ikke ældre end 6 måneder );
 3. Gyldigt pas ( dets kopi og kopi af alle stemplede sider ):
  • Dets gyldighedsperiode er mindst tre måneder længere end gyldighedsperioden for det anmodede visum;
  • Den skal indeholde mindst to tomme sider;
  • Den skal være udstedt inden for de foregående 10 år.
 4. Beviser for tilstrækkelige midler til underhold ( mindst 365 EUR pr. måned + 730 EUR for tilbagevenden til oprindelsesstaten );
 5. Sygesikring
  • Dækker hele perioden af det påtænkte ophold.
  • Gyldig i alle deltagende stater i Schengen-området.
  • Minimumsdækningen skal være 30 000 EUR.
 6. Antal mæglingsbreve fra Vilnius University til udstedelse af et nationalt visum (D) - Anmodningsformular ;
 7. Acceptbrev (eller certifikat for studerendes status bestilt via VU IS eStudent-ansøgning ) ;
 8. Konsulære gebyrer : 60,00–120,00 EUR.


Note 1: Understøttende dokumenter, der er på et andet sprog end litauisk eller engelsk, skal ledsages af en officiel oversættelse af originaldokumentet eller af en bekræftet kopi af originaldokumentet på litauisk eller engelsk.Note 2: Ambassaden/konsulatet forbeholder sig ret til at anmode om yderligere information/dokumentation og, hvis det skønnes nødvendigt, at interviewe ansøgeren. For detaljerede oplysninger om alle visumkrav, er det tilrådeligt at besøge webstedet for den litauiske ambassade/konsulat .Note 3: Et nationalt visum (D) samt en midlertidig opholdstilladelse giver studerende mulighed for at rejse via lande i Schengenområdet i 3 måneder i hver periode på 6 måneder

Stipendier og finansiering

Ansøgningsfrist
Bachelor and Integrated studies: Tuition Fee Waivers and Scholarships to Apply for Before StudiesJune 1, 2022
Master Studies: Tuition Fee Waivers and Scholarships to Apply for Before StudiesJune 1, 2022
Scholarships to Get During the Study PeriodOctober 10, 2022

Ansøgninger åbnes den 1. januar

Vi venter på din ansøgning til studier, der starter i september 2023 fra den 1. januar.

Placeringer

 • Vilnius

  3 Universiteto St., , Vilnius

 • Kaunas

  Muitinės gatvė,8, 44280, Kaunas

  • Šiauliai

   84 Vytauto St., LT-76352, , Šiauliai

   Spørgsmål