Keystone logo
Vilnius University

Vilnius University

Vilnius University

Introduktion

Om os

Velkommen til Vilnius Universitet – den ældste og største litauiske højere uddannelsesinstitution.

Siden oprettelsen i det 16. århundrede har Vilnius Universitet, som en integreret del af europæisk videnskab og kultur, legemliggjort konceptet om et klassisk universitet og enheden af ​​studier og forskning.

Vilnius Universitet er en aktiv deltager i internationale videnskabelige og akademiske aktiviteter og kan prale af mange fremtrædende videnskabsmænd, professorer og kandidater. Videnskabelig udvikling og de ekspanderende forbindelser med globale forskningscentre har bidraget til en række forskellige forskning og undersøgelser ved Vilnius Universitet.

Med støtte fra arbejdsmarkedets parter uddanner universitetet globalt orienterede specialister, der med succes integreres i det moderne europæiske samfund.

Hvorfor vælge Vilnius Universitet

 • Vilnius Universitet er et klassisk universitet med over 430 års akademiske traditioner og det bredeste udvalg af studieprogrammer i Litauen.
 • Universitetet tilbyder et akademisk miljø med fokus på ekspertise inden for forskning og undervisning.
 • Vilnius Universitet er 1. i Litauen ifølge en national rangering. Det er den mest populære og mest anerkendte højere uddannelsesinstitution blandt litauiske gymnasiekandidater.
 • Vilnius Universitet er Litauens førende akademiske institution, rangeret blandt de 400 bedste universiteter på verdensplan (QS WUR 2022).

141603_vu-130923.jpg

Mission

Missionen for Vilnius Universitet er at skabe, akkumulere og formidle viden ved at sikre kontinuiteten i autentisk universitetskultur, der er kendetegnet ved atmosfæren, hvor gamle traditioner og nye ideer beriger hinanden.

Tankefrihed og mangfoldighed af meninger er universitetssamfundets hovedværdier. En enhed af forskning og studier er kerneprincippet for universitetets overordnede aktivitet.

Universitetet bør udmærke sig ved et bredt spektrum af grundlæggende og anvendt forskning. Det bør søge at indtage den førende position blandt andre litauiske institutioner inden for alle forskningsområder, der er væsentlige for selve karakteren af ​​et omfattende universitet og sætte sig målet om international ekspertise inden for tværfaglig forskning. Universitetet bør være forpligtet til missionen om at åbne dørene og levere universel uddannelse til de mest talentfulde unge mennesker fra alle distrikter i Litauen og uddanne aktive og ansvarlige specialister, som viser behovet for at udvide deres viden og forbedre sig professionelt, og som er i stand til at lære gennem hele livet. Universitetet bør tilstræbe, at kvaliteten af ​​alle former for studier er i overensstemmelse med den moderne kultur og teknologier og vedrører statens og samfundets behov.

Vision

 • At positionere og udmærke sig i det europæiske forsknings- og uddannelsesområde gennem forskning på topniveau, som bør understøttes af universitetets forskerhold af international anerkendelse og nye teams, samt sikre årligt stigende involvering i europæiske forsknings- og uddannelsesprogrammer;
 • at sikre, at en afbalanceret udvikling og interaktion mellem forskning inden for humaniora, social, fysisk, biomedicinsk og teknologisk videnskab forbliver det mest fremragende træk ved universitetet, som i det væsentlige adskiller det fra andre litauiske højere læreanstalter og forskningsinstitutioner
 • at igangsætte og aktivt implementere projekter af værdi for landets økonomiske udvikling, som vil tilskynde til effektivt samarbejde mellem videnskabelige og uddannelsesinstitutioner med højteknologiske virksomheder og skabe gunstige betingelser og miljø for innovation og iværksætteri;
 • at skabe et velfungerende kvalitetssikringssystem, der garanterer en effektiv overvågning af de eksisterende uddannelser og udvikling af nye uddannelser, og som tilskynder til implementering af avancerede undervisningsmetoder og værktøjer. Systemet bør sikre, at universitetsuddannedes generiske og specifikke kompetencer og færdigheder er i overensstemmelse med behovene og tendenserne i landets økonomi, kultur og arbejdsmarked;
 • at udvide betydeligt ikke-sammenhængende, afstand og andre fleksible studieformer og -metoder og blive centrum for løbende faglig forbedring og livslang læring, som spiller en vigtig rolle i landets overgang til et videnbaseret samfund.

Bor i Litauen

Leveomkostninger

Vær realistisk, mens du planlægger dine udgifter under dit ophold i Litauen - det er vigtigt, at du har penge nok til hele studietiden!

De sandsynlige månedlige leveomkostninger er angivet nedenfor. Disse omkostninger er baseret på en studerende, der bor i Vilnius eller Kaunas og ikke har nogen pårørende. Studieafgift, opholdstilladelsesudgifter og ture til dit hjemland er ikke inkluderet.

Offentlig transport i Vilnius

Trolleybusser og busser begynder at køre klokken 5:00 om morgenen og stopper ved midnat. Der er også natbusser, der kører natten over. Køreplanerne kan findes på det officielle Vilnius Public Transport-websted eller på mobilapplikationer som "m.Ticket" eller "Trafi". Apps er nemme at bruge og giver de mest præcise tidsplaner, så de kan varmt anbefales til dig.

Offentlig transport i Kaunas

Trolleybusser og busser begynder at køre klokken 6:30 om morgenen og stopper med at køre klokken 22:00 om aftenen. Der er også natbusser i weekender og på festdage. Køreplanerne kan findes på hjemmesiden www.stops.lt/kaunas/#kaunas/en eller på mobilapplikationer såsom "Trafi". Det er nemt at bruge og giver de mest nøjagtige tidsplaner, så vi vil varmt anbefale det til dig.

Telefon

For dem, der ønsker at bruge en mobiltelefon i Litauen kan vælge mellem tre mobiltelefonselskaber: Telia, Tele2 eller Bite. Det er meget billigere at bruge et forudbetalt kort fra et af disse firmaer end at bruge dit hjemlands tjenester.

Du kan få det forudbetalte kort i de fleste dagligvarebutikker eller specialiserede firmabutikker. Der kan du også få information om de bedste måder at bruge dit kort på. Find venligst adresserne på disse virksomheders underafdelinger ved at følge de medfølgende links.

Klima

Litauens klima er midlertidigt mellem maritimt og kontinentalt. Gennemsnitstemperaturen er ca. + 20 ° C (nogle gange stiger den over + 30 ° C) om sommeren og -5 ° C (den kan også falde til –15 ° C eller –20 ° C) om vinteren, så vær forberedt på skiftende vejr.

Placeringer

 • Vilnius

  3 Universiteto St., , Vilnius

 • Kaunas

  Muitinės gatvė,8, 44280, Kaunas

  • Šiauliai

   84 Vytauto St., LT-76352, , Šiauliai

   Spørgsmål