Specialisering i fødevarelovgivning og lovgivningsmæssige anliggender (Distance/Campus)
Wageningen University and Research
Nøgleinformation
Campus placering
Wageningen, Holland
Lingvistik / Sprogvidenskab
Engelsk
Studieformat
Fjernundervisning, På campus
Varighed
2 år
Hastighed
Fuldtid
Studieafgifter
Kontakt skolen
Ansøgningsfrist
Kontakt skolen
Tidligste startdato
Sep 2024
Introduktion
Et unikt program, der forbereder dig på en spændende karriere inden for fødevareområdet
Baggrund for specialiseringen Fødevarelovgivning
Fødevareområdet er strengt reguleret på internationalt, EU- og nationalt plan. Fødevareforordningen dækker alle aspekter af produktionen "fra jord til bord", herunder sikkerhed, hygiejne, mærkning, emballage og mange andre aspekter. Den vedrører også særlige fødevarer, herunder økologiske produkter, genetisk modificerede organismer, nye fødevarer, kosttilskud og mange flere.
I løbet af de seneste årtier er disse love blevet mere og mere komplekse i takt med de stadig mere tekniske fødevareproduktionsprocesser og de stadig mere sofistikerede forbrugerkrav. Det bliver stadig vanskeligere for fødevareindustrien, reguleringsmyndigheder og konsulentfirmaer at holde sig ajour med alle lovgivningsmæssige udviklinger, mindske den juridiske eksponering og sikre overholdelse af reglerne.
Og det er her, der er brug for kandidater i fødevarelovgivning og regulering! De vil få al den viden, der er nødvendig ikke blot for at reagere på juridiske ændringer i fødevaresektoren, men også for at være klar til at navigere i fremtidige fødevarelove.
Galleri
Ideelle studerende
Masteruddannelsen er åben for studerende med en bachelorgrad i jura eller fødevarevidenskab, men også studerende med en baggrund i europæiske studier, regeringsførelse & politik, samt ernæring og sundhed, landbrugs- eller miljøvidenskab eller andre relaterede programmer. På grund af den brede vifte af tidligere uddannelser, der kvalificerer til kurset, kan studerende med en juridisk baggrund lære af studerende med en teknisk baggrund og vice versa. For kandidater er det yderst vigtigt, at de kan forstå både de juridiske og de tekniske aspekter af fødevarebranchen.
Desuden er vi stolte af at have en utrolig mangfoldig studentergruppe fra hele verden, der bringer en række erfaringer og kulturelle perspektiver med sig.
Indlæggelser
Læreplan
Wageningen University er det eneste universitet i verden, der tilbyder en masteruddannelse, der kombinerer ekspertise inden for fødevarelovgivning med tekniske komponenter inden for fødevaresikkerhed.
Første år
Kerneprogrammet på første år består af kurser i fødevarelovgivning, fødevarekvalitetsstyring og fødevaresikkerhedsstyring. Afhængigt af din baggrund og dine præferencer vil du følge yderligere obligatoriske og valgfrie kurser.
Valgfrie kurser uden for specialiseringen undervises muligvis ikke online.
Kursus | Studerende inden for naturvidenskab | Juridiske/ikke-tekniske studerende |
Ledelse af fødevarekvalitet | ✔ | ✔ |
Fødevarelovgivning | ✔ | ✔ |
Ledelse af fødevaresikkerhed | ✔ | ✔ |
Introduktion til jura for biovidenskaberne | ✔ | |
Økonomi i fødevaresikkerhed | ✔ | |
Grundlæggende fødevareteknologi | ✔ | |
Fødevarefarer | ✔ | |
Lovgivning og regulering i fødevareværdikæder | ✔ | ✔ |
Intellektuelle ejendomsrettigheder | ✔ | ✔ |
Komparativ fødevarelovgivning: Kina og USA | ✔ | ✔ |
Global handelsret | ✔ | ✔ |
Andet år
Det andet år af uddannelsen består af selvstændig forskning. I løbet af den første del af året skal du skrive en forskningsafhandling med støtte fra fakultetet i Law Group. I løbet af den anden del af året skal du i praktik inden for fødevarelovgivning i en virksomhed eller organisation.
Vores praktikophold finder typisk sted hos internationale fødevarevirksomheder, internationale organisationer eller konsulentfirmaer. Internationale praktikophold støttes af programmet.
Kandidatafhandling - Law Group Database
Karrieremuligheder
I øjeblikket er der et presserende behov for eksperter i fødevarelovgivning. Vores kandidater arbejder over hele verden i fødevareindustrien, som konsulenter (inden for jura og fødevarer), i statslige organisationer (herunder EU, WHO, EFSA), fødevarekontroltjenester og (specialiserede) advokatfirmaer. Nogle fortsætter også med en akademisk karriere.