EIT Food

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Som et videns- og innovationsfællesskab (KIC) fra Det Europæiske Institut for Innovation og Teknologi (EIT) forbinder EIT Food partnere fra førende virksomheder, universiteter, forskningscentre og institutter i 13 lande i Europa og hele fødevarekæden.

EIT Food er et paneuropæisk partnerskab med en forbrugercentreret tilgang til at give innovatører, iværksættere og studerende mulighed for at udvikle løsninger i verdensklasse for samfundsmæssige udfordringer, fremskynde innovation, skabe job og øge Europas konkurrenceevne.

Partnerskabets mål er at udvikle en højtuddannet fødevaresektor, der samarbejder med forbrugerne om at levere produkter, tjenester og nye teknologier, der leverer en sundere livsstil for alle europæiske borgere.

Som en af ​​de største fødevarerelaterede initiativer verden over. EIT Food ønsker, at Europa fører en global revolution i fødevareinnovation og produktion. EIT Food ambition er at omdefinere den måde, hvorpå vi producerer, leverer, forbruger og genbruger vores fødevarer og skaber en fremtidssikker og effektiv fødevaresektor, der understøtter en bæredygtig og cirkulær bioøkonomi.

Vores Consumer-Centric tilgang

EIT Food forbinder videnkvadratens søjler - innovation, uddannelse, skabelse af virksomheder - med en forbrugercentreret tilgang, der giver de europæiske borgere mulighed for at blive sande forandringsagenter.
EIT Food vil engagere forbrugerne i forandringsprocessen, forbedre ernæringen og gøre fødevaresystemet mere ressourceeffektivt, sikkert, gennemsigtigt og pålideligt.
EIT Food adresserer og forbinder førende erhvervsvirksomheder og iværksættere, forskere og innovatører, studerende, akademikere og alle europæiske borgere for at udvikle løsninger i verdensklasse for samfundsmæssige udfordringer og skabe en fremtidssikker og effektiv fødevare sektor.

EIT Food har seks strategiske mål:

  1. Overvinde lav forbrugertilladelse Fødevarer støtter de europæiske borgere i overgangen til et intelligent fødevaresystem, der er altomfattende og beroligende.
  2. Opret forbrugerværdieret mad til sundere ernæring EIT Food gør det muligt for enkeltpersoner at foretage informerede og overkommelige personlige ernæringsvalg.
  3. Opbygge et forbruger-centreret forbundne fødevaresystem EIT Food udvikler et digitalt fødevareforsyningsnetværk med forbrugere og industri som lige partnere.
  4. Forbedring af bæredygtigheden gennem ressourceforvaltning EIT Food udvikler løsninger til at omdanne den traditionelle model til "produktion-brug-disponere" til en cirkulær bioøkonomi.
  5. Uddannelse til at engagere, forny og fremme EIT Food leverer "fødevaresystem" færdigheder til mere end 10.000 studerende, iværksættere og fagfolk gennem avancerede træningsprogrammer.
  6. Katalysere mad iværksætteri og innovation EIT Food fremmer innovation i alle faser af erhvervslivet.

Det sigter mod at øge kvalifikationerne og iværksætterånden i sektoren og låse op for potentialet hos små og mellemstore virksomheder (SMV'er), som vil fremskynde innovation, skabe arbejdspladser, gavne virksomheder og øge Europas konkurrenceevne.

Dette opnås ved at:

  • Udvikling af nye talenter: EIT Food uddannelsesprogrammer vil tiltrække og engagere nyt talent takket være innovativt kursusindhold, der er designet til at overvinde "siloer" af viden og færdigheder inden for specifikke områder af fødevaresystemet. EIT Food introducerer nye læringsmetoder, iværksætterværktøjer og forretningspraksis, der giver studerende, fagfolk og ledere på alle karrierestadier mulighed for at blive iværksættere i Europas fødevareindustri.
  • Støtte til oprettelse af virksomheder og acceleration: EIT Food vil øge konkurrenceevnen i EU's fødevaresektor og sikre, at Europa fortsat er verdens førende eksportør af mad og drikke. EIT Food vil proaktivt støtte iværksættere i at omdanne deres ideer til virksomheder gennem hele opstartscyklusen og klart definere deres marked. Det vil generere fremtidige iværksættere i fødevaresektoren, som vil opfylde deres ambition om at forbedre ernæring, opnå fødevaresikkerhed og fremme ressourceeffektive fødevaresystemer.
  • Opret forbrugergodkendt mad til sundere ernæring: EIT Food vil udvikle innovative værktøjer og teknologier, der understøtter personlige diætprofiler kombineret med evnen til selvvurdering af virkningen af ​​tilpassede kostvaner gennem ikke-invasiv hjemmediagnostik, mobile enheder og individuel online coaching. Dette vil bidrage til at indsnævre den nuværende kløft mellem folks hensigter og faktisk adfærd mod sundere fødevarer og føre til en forbedring af folks sundhed i hele Europa.

I løbet af de første 7 år vil partnerne investere tæt på 1200 millioner euro, der svarer til op til 400 millioner euro finansieret af ETI. Desuden forventes det at tiltrække betydelige midler fra andre kilder til investering i den private og offentlige sektor og multiplicere investeringer foretaget af ETI.

Placeringer

Leuven

EIT Food

Address
Ubicenter A Philipssite 5 box 34 Leuven (3001 Heverlee)
3001 Leuven, Flandern, Belgien
Telefonnummer
+32 (0) 16 170 000

Warszawa

Address
Krakowskie Przedmieście 26/28
00-927 Warszawa, Masovisk voivodeship, Polen

Stuttgart

Address
Schloß Hohenheim,1
70599 Stuttgart, Baden-Württemberg, Tyskland

Torino

Address
University of Turin
Torino, Piemonte, Italien

Læsning

Address
University of Reading
Læsning, England, Det Forenede Kongerige

Belfast

Address
Queen’s University of Belfast
Belfast, Nordirland, Det Forenede Kongerige

Madrid

Address
Autonomous University of Madrid
Madrid, Madrid-samfundet, Spanien