Institute for European Studies (IES), Vrije Universiteit Brussel

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Instituttet for Europæiske Studier er en selvstændig afdeling i Vrije Universiteit Brussel. Det blev oprettet i 2001 gennem et initiativ taget af den flamske regering. Som Jean Monnet Center of Excellence, IES lærer avancerede Master programmer, og fokuserer på tværfaglig forskning i europæiske studier, mere specifikt på EU 's rolle i en international indstilling. Inden for denne rækkevidde, IES giver akademiske tjenester til forskere, politikere og den brede offentlighed.

Instituttets centrale beliggenhed i Bruxelles, Europas hovedstad, gør det et ideelt arbejdsplads for både studerende og etablerede forskere, der ønsker at udføre forskning i et internationalt og tværfagligt miljø. IES giver også et ideelt forum for konferencer og workshops om europæiske spørgsmål.

Missionen for IES er tredobbelt:

  1. Forudsat videregående uddannelse: via sin LL.M i international og europæisk ret, MA i europæisk integration og udvikling ("Euromaster"), sin årlige Summer School på europæiske beslutningsproces og dens 3 E-Learning moduler på europæisk ret, Institutionerne og informationskilder.
  2. Udføre videnskabelig forskning: forskning koordineres af IES Akademisk direktør og udført af ph.d.-forskere samt ph.d.-Senior Research Fellows, der fører forskningsklynger.
  3. Forudsat videnskabelige tjenester inden for Europæiske Studier: organisere årlige konferencer, regelmæssige workshops og gentagne foredragsrække, og ved at foretage rekvireret forskning.

Instituttet har et tæt samarbejde med en lang række universiteter og forskningsinstitutioner i Belgien, Europa og internationalt. Disse partnerskaber og løbende udveksling af nye ideer med praktiserende læger og forskere giver IES at styrke sine forskningsmål og producere en højt niveau blanding af konceptuelle og praktisk ekspertise con alle større EU-politikker.

Strategi

Forskning på IES fokuserer på EU i en international sammenhæng. Den udforsker EU-institutioner, politikker og lovgivning inden for rammerne af globaliseringen og den internationale lovgivning og politik. Forskningsprojekter analysere EU 's rolle som global aktør og samspillet mellem de interne og eksterne dimensioner af EU-politikker. De behandler også det indbyrdes forhold mellem EU og internationale organisationer. Til dette formål Instituttet fremmer en tværfaglig tilgang, der kombinerer juridiske, økonomiske, sociale og politiske ekspertise. Den fokuserer på fremadrettet forskning, der producerer politisk relevante resultater af interesse for de politiske beslutningstagere og den akademiske verden.

Større forskningstemaer

Mens IES forskning primært omfatter en bred vifte af europæiske studier, Institut fokuserer sine ressourcer på en udviklende sæt af forskning klynge:

  • Miljø og bæredygtig udvikling
  • Migration, diversitet og retfærdighed
  • International sikkerhed
  • Europæiske økonomiske styring

Disse klynger er næret ved at lancere egne forskningsprojekter (hovedsageligt på ph.d.-niveau) samt skaffe midler fra eksterne sponsorer.

Denne skole tilbyder programmer i:
  • Engelsk
  • Fransk

Se MSc » Se Online Postgraduate Certificates » Se Summer courses » Se Law LLM »

Studier

Denne skole tilbyder også:


Avanceret Master i Europæisk Integration

på universitet Fuldtid Deltid 1 - 2 år September 2019 Belgien Brussels + 1 mere

Et aftenprogram om EU på dørtrinnet for de vigtigste institutioner. Det er i en nøddeskal, hvordan vi kunne beskrive MSc i europæisk integration, en 60 ECTS Advanced Master ved VUB's Institute for European Studies, et Jean Monnet Centre of Excellence i Bruxelles. Vi har opdateret pensum i 2017 for at give dig mulighed for at studere 2 politikfelt specialiseringer, som vil blive nævnt på din uddannelse. Du har den fleksibilitet til at opnå denne avancerede kandidatgrad i 1 eller 2 år. Det er et meget internationalt program og har en afbalanceret klasseværelse blanding af unge fagfolk og fuldtidsstuderende. [+]

EuroMaster er et tværfagligt program undervist i engelsk rettet mod en international række unge og mellemniveau fagfolk samt avancerede studerende fra tværs af de politiske videnskaber. Det giver eleverne en avanceret akademisk træning på tværs af en bred vifte af EU-politikker og -koncepter for at få en grundig forståelse for processen med europæisk integration i både økonomiske og politiske dimensioner.

Programmet fungerer som en "Master efter Master", hvilket kræver, at eleverne har stærke og konsekvente karakterer på tværs af mindst 4 års studier.

Hvad kan jeg studere?

EuroMaster tilbyder en fælles kerne på 4 kurser (21 ECTS) om de væsentlige træk ved europæisk integration:... [-]


Kontakt

Institute for European Studies

Adresse, linje 1 Pleinlaan 5, 1st floor
B-1050 Brussels, Belgien
Hjemmeside http://www.ies.be/
Telefon +32 2 614 80 01