Institute for European Studies (IES), Vrije Universiteit Brussel

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Instituttet for Europæiske Studier er en selvstændig afdeling i Vrije Universiteit Brussel. Det blev oprettet i 2001 gennem et initiativ taget af den flamske regering. Som Jean Monnet Center of Excellence, IES lærer avancerede Master programmer, og fokuserer på tværfaglig forskning i europæiske studier, mere specifikt på EU 's rolle i en international indstilling. Inden for denne rækkevidde, IES giver akademiske tjenester til forskere, politikere og den brede offentlighed.

Instituttets centrale beliggenhed i Bruxelles, Europas hovedstad, gør det et ideelt arbejdsplads for både studerende og etablerede forskere, der ønsker at udføre forskning i et internationalt og tværfagligt miljø. IES giver også et ideelt forum for konferencer og workshops om europæiske spørgsmål.

Missionen for IES er tredobbelt:

  1. Forudsat videregående uddannelse: via sin LL.M i international og europæisk ret, MA i europæisk integration og udvikling ("Euromaster"), sin årlige Summer School på europæiske beslutningsproces og dens 3 E-Learning moduler på europæisk ret, Institutionerne og informationskilder.
  2. Udføre videnskabelig forskning: forskning koordineres af IES Akademisk direktør og udført af ph.d.-forskere samt ph.d.-Senior Research Fellows, der fører forskningsklynger.
  3. Forudsat videnskabelige tjenester inden for Europæiske Studier: organisere årlige konferencer, regelmæssige workshops og gentagne foredragsrække, og ved at foretage rekvireret forskning.

Instituttet har et tæt samarbejde med en lang række universiteter og forskningsinstitutioner i Belgien, Europa og internationalt. Disse partnerskaber og løbende udveksling af nye ideer med praktiserende læger og forskere giver IES at styrke sine forskningsmål og producere en højt niveau blanding af konceptuelle og praktisk ekspertise con alle større EU-politikker.

Strategi

Forskning på IES fokuserer på EU i en international sammenhæng. Den udforsker EU-institutioner, politikker og lovgivning inden for rammerne af globaliseringen og den internationale lovgivning og politik. Forskningsprojekter analysere EU 's rolle som global aktør og samspillet mellem de interne og eksterne dimensioner af EU-politikker. De behandler også det indbyrdes forhold mellem EU og internationale organisationer. Til dette formål Instituttet fremmer en tværfaglig tilgang, der kombinerer juridiske, økonomiske, sociale og politiske ekspertise. Den fokuserer på fremadrettet forskning, der producerer politisk relevante resultater af interesse for de politiske beslutningstagere og den akademiske verden.

Større forskningstemaer

Mens IES forskning primært omfatter en bred vifte af europæiske studier, Institut fokuserer sine ressourcer på en udviklende sæt af forskning klynge:

  • Miljø og bæredygtig udvikling
  • Migration, diversitet og retfærdighed
  • International sikkerhed
  • Europæiske økonomiske styring

Disse klynger er næret ved at lancere egne forskningsprojekter (hovedsageligt på ph.d.-niveau) samt skaffe midler fra eksterne sponsorer.

Denne skole tilbyder programmer i:
  • Engelsk
  • Fransk

Se MSc » Se Postgraduate Certificates » Se Kursus » Se LLM »

Studier

Denne skole tilbyder også:

MSc

Msc I Europæisk Integration

på universitet Fuldtid Deltid 1 - 2 år September 2018 Belgien Bruxelles + 1 mere

Et program, arrangeret af Institut for Europæiske Studier (IES) i samarbejde med fakultetet for økonomiske, sociale og politiske videnskaber, Vrije Universiteit og Solvay Business School. Programmet er især rettet mod at give en akademisk, teoretisk baseret forståelse af de politikker, institutioner og de socio-økonomiske processer i EU. [+]

Den Euromaster er et tværfagligt program undervises på engelsk rettet mod et internationalt udvalg af unge og mid-plan fagfolk samt avancerede studerende fra hele det politiske videnskaber. Det giver de studerende med avanceret akademisk uddannelse på tværs af en bred vifte af EU-politikker og koncepter for at få en grundig forståelse af den europæiske integrationsproces i både de økonomiske og politiske dimensioner. Programmet fungerer som en "Master efter Master", kræves studerende til at have stærke og konsistente mærker på tværs af mindst 4 års studier.

Hvad kan jeg studere? EuroMaster tilbyder en fælles kerne på 4 kurser om de væsentlige træk ved europæisk integration: • Den europæiske integrations økonomi • Politisk beslutningstagning og interesserepræsentation i Den Europæiske Union • EU's historie og lov • Forskningsmetoder Lab Efter disse 4 obligatoriske kurser , Skal eleverne tage 2 forudvalgte specialiseringsmuligheder, der kan vælges fra listen over 4 nedenfor: • Europæisk økonomi • Migration og Europa • Europæiske forbindelser med tredjelande og sikkerhedspolitik • Europæisk miljøstyring Speciale Studenter skal også afslutte en kandidatopgave (15 ECTS) om et emne af relevans inden for EPSI- eller EEI-rammen (første og andet semester).... [-]


Videoer

The EU's role in International Climate Politics

Kontakt

Institute for European Studies

Adresse, linje 1 Pleinlaan 5, 1st floor
B-1050 Bruxelles, Belgien
Hjemmeside http://www.ies.be/
Telefon +32 2 614 80 01