Institute for European Studies (IES), Vrije Universiteit Brussel

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Instituttet for Europæiske Studier er en selvstændig afdeling i Vrije Universiteit Brussel. Det blev oprettet i 2001 gennem et initiativ taget af den flamske regering. Som Jean Monnet Center of Excellence, IES lærer avancerede Master programmer, og fokuserer på tværfaglig forskning i europæiske studier, mere specifikt på EU 's rolle i en international indstilling. Inden for denne rækkevidde, IES giver akademiske tjenester til forskere, politikere og den brede offentlighed.

Instituttets centrale beliggenhed i Bruxelles, Europas hovedstad, gør det et ideelt arbejdsplads for både studerende og etablerede forskere, der ønsker at udføre forskning i et internationalt og tværfagligt miljø. IES giver også et ideelt forum for konferencer og workshops om europæiske spørgsmål.

Missionen for IES er tredobbelt:

  1. Forudsat videregående uddannelse: via sin LL.M i international og europæisk ret, MA i europæisk integration og udvikling ("Euromaster"), sin årlige Summer School på europæiske beslutningsproces og dens 3 E-Learning moduler på europæisk ret, Institutionerne og informationskilder.
  2. Udføre videnskabelig forskning: forskning koordineres af IES Akademisk direktør og udført af ph.d.-forskere samt ph.d.-Senior Research Fellows, der fører forskningsklynger.
  3. Forudsat videnskabelige tjenester inden for Europæiske Studier: organisere årlige konferencer, regelmæssige workshops og gentagne foredragsrække, og ved at foretage rekvireret forskning.

Instituttet har et tæt samarbejde med en lang række universiteter og forskningsinstitutioner i Belgien, Europa og internationalt. Disse partnerskaber og løbende udveksling af nye ideer med praktiserende læger og forskere giver IES at styrke sine forskningsmål og producere en højt niveau blanding af konceptuelle og praktisk ekspertise con alle større EU-politikker.

Strategi

Forskning på IES fokuserer på EU i en international sammenhæng. Den udforsker EU-institutioner, politikker og lovgivning inden for rammerne af globaliseringen og den internationale lovgivning og politik. Forskningsprojekter analysere EU 's rolle som global aktør og samspillet mellem de interne og eksterne dimensioner af EU-politikker. De behandler også det indbyrdes forhold mellem EU og internationale organisationer. Til dette formål Instituttet fremmer en tværfaglig tilgang, der kombinerer juridiske, økonomiske, sociale og politiske ekspertise. Den fokuserer på fremadrettet forskning, der producerer politisk relevante resultater af interesse for de politiske beslutningstagere og den akademiske verden.

Større forskningstemaer

Mens IES forskning primært omfatter en bred vifte af europæiske studier, Institut fokuserer sine ressourcer på en udviklende sæt af forskning klynge:

  • Miljø og bæredygtig udvikling
  • Migration, diversitet og retfærdighed
  • International sikkerhed
  • Europæiske økonomiske styring

Disse klynger er næret ved at lancere egne forskningsprojekter (hovedsageligt på ph.d.-niveau) samt skaffe midler fra eksterne sponsorer.

Placeringer

Bruxelles

Institute for European Studies

Address
Pleinlaan 5, 1st floor

B-1050 Bruxelles, Belgien
Telefonnummer
+32 2 614 80 01

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig