Læs den officielle beskrivelse

KORT FÆLLESSKABETS FAKULTE VIDENSKABETS HISTORIE

Det Naturvidenskabelige Fakultets historie går parallelt med Leuvens Universitet, med fire hovedperioder:

  1. Det gamle universitet (1425-1797)
  2. Universitetet (1817-1835)
  3. Det Katolske Universitet (1835-1968)
  4. Det autonome hollandsktalende katolske universitet (fra 1968)

OLD UNIVERSITET (1425-1797)

I 1425 gav pave Martinus V tilladelse til at etablere en generaldirektør i Leuven med fire fakulteter: Artes, Canon Law, Civil Law, and Medicine. I 1432 blev et teologiske fakultet tilføjet, hvilket gjorde studium generale til middelalderlige koncepter et fuldt udviklet universitet. Fra starten var videnskabsuddannelse en vigtig del af Leuven Universitet: begge naturvidenskabelige studier blev studeret i Artes samt i det medicinske fakultet.

Artes-fakultetet var forløberen for det nuværende fakultet for kunst og videnskab. Studerende blev oprindeligt uddannet i de syv 'liberal arts', opdelt i trivium (grammatisk-litterær uddannelse) og quadrivium (matematik, musik og astronomi). Denne uddannelse blev snart omdannet til en tredobbelt uddannelse i logik, fysik og metafysik. Mesterbeviset i Artes gav adgang til de højere fakulteter (teologi, lov og medicin).

I de tidlige dage af det gamle universitet var der en række vigtige forskere i Leuven. Gemma Frisius (billedet) var en matematiker, kosmograf og medic med international berømmelse. Frisius introducerede topografisk triangulation og lagde således et solidt matematisk grundlag i kartografi. Gerard Mercator, far til moderne geografi, var en Frisius-elev. Rembert Dodoens og Carolus Clusius, grundlæggere af empirisk botanik, studerede også i Leuven. Endnu en anden pioner for moderne medicin, Andreas Vesalius, modtog sin grundlæggende videnskabelige uddannelse i Leuven.

Efter det 16. århundredes blomstrende periode blev naturvidenskabelig uddannelse i en krise. Selvom fakultetet hurtigt indarbejdede de videnskabelige innovationer i sit program, forblev det langfryngende med hensyn til newtonsk fysik. Det var først i det 18. århundrede, at fakultets nu forældede strukturer var tilpasset oplysningens videnskabelige standarder. I 1780 var uddannelsen i Leuven op til standard igen, og selv oprindelig forskning blev gennemført. Jan Pieter Minckelers opdagede en brændbar gas, udvundet af kul, som han plejede at tænde på hans auditorium. Men den politiske situation gjorde en bæredygtig ny blomst umulig. Efter anneksationen af ​​det sydlige Nederlandene til Frankrig blev det gamle universitet afskaffet den 25. oktober 1797.

DET KATOLISKE UNIVERSITET (1835-1968)

I løbet af 19 århundrede erhverver fakultetet naturligvis et nyt sted i universitetsuddannelsen. Naturvidenskab er ikke længere blot et forberedende middel til medicinske studier. I 1869 var der seks grader doktorgrader: matematik, fysik, kemi, geologi-mineralogi, botanik og zoologi. I 1900 er der geografi og i 1919 de rene og anvendte kemiske videnskaber.

Specialskoler for ingeniører, der blev grundlagt i 1864 inden for fakultetet på initiativ af en række katolske industriister, fik status som autonom fakultet i 1961. Institut for Agronomi, der blev grundlagt som selvstændigt institut i 1878, var også forbundet med Det Faglige Fakultet fra 1892 og fremefter.

Oprindelig forskning er fra den 19. til den eksplicitte opgave for universitetshundrede. Paleontologen og zoologen Pierre-Joseph Van Beneden var en passioneret videnskabsmand, der offentliggjorde studier om marine biologi og parasitære orme. Van Beneden bidrog også betydeligt til udviklingen af ​​zoologisk museum. Kemikeren Louis Henry åbnede sit laboratorium for kemi i 1863, og under hans impuls blev praktisk og personlig forskning en del af kurset. Henry selv forskede i organisk kemi. Jean-Baptiste Carnoy etablerede et laboratorium for cytologi og startede også et praktisk mikroskopik kursus. Hans efterfølger Frans Alfons Janssens er opdageren af ​​krydsningen under meiosier. Geologen Charles-Louis de la Vallée-Poussin studerede blandt andet Geometorfologien i Meuse-dalen, hans søn Charles-Jean de La Vallée Poussin gjorde oprindelig forskning inden for matematik, især inden for integrations- og differentieringsregne og primære tal . Hans Cours d'Analysis Infinitésimale (oprindeligt udgivet i 1903 og 1906) anvendes stadig; Den sidste genoptagelse fandt sted i 2003. De la Vallée-Poussin var også arrangør af en af ​​de vigtigste naturforskere ved Leuven Universitet: kosmologen Georges Lemaître, grundlægger af big bang teorien.

DEN AUTONOMISKE NEDERLANDSKE KOLHOLISKE UNIVERSITET (FRA 1968)

Fra 1968 blev den fransktalende afdeling ved Leuven Universitet overført til Louvain-la-Neuve. Det Naturvidenskabelige Fakultet flyttede gradvist til den nye campus i Heverlee, hvor alle afdelinger nu er hjemme, med undtagelse af en del af Biologisk Institut. Siden 1980'erne er programmet blevet udvidet med et computervidenskabsprogram, først en videnskabelig og en juridisk grad siden 1992.

I øjeblikket studerer ca. 2.400 studerende på en af ​​de otte bacheloruddannelser og de tolv hollandsktalende og ni engelsklærte kandidatuddannelser på Det Naturvidenskabelige Fakultet. Derudover deltager fakultetet også i ti kandidatuddannelser, der arrangeres i samarbejde med andre fakulteter.

Takket være professorerne G. Vanpaemel og E. Lamberts

KOMMER AT STUDERE PÅ KU LEUVEN

Velkommen til Katholieke Universiteit Leuven, et af de ældste universiteter i Europa. Vi tilbyder højkvalitetsuddannelse baseret på avanceret international videnskabelig forskning og fremragende, omfattende studiefaciliteter. Leuven er en malerisk historisk by, men en der er travlt med livet og lever på en studerendes rytme.

Beliggende i Belgien, i hjertet af Vesteuropa, har KU Leuven været et læringscenter i næsten seks århundreder. I dag er det Belgiens største universitet og grundlagt i 1425, et af de ældste og mest berømte universiteter i Europa. Som ledende europæisk forskningsuniversitet og medstifter af Liga for europæiske forskningsuniversiteter (LERU) tilbyder KU Leuven en bred vifte af internationale masteruddannelser, der alle støttes af høj kvalitet, nyskabende tværfaglig forskning.

Siden starten har KU Leuven været baseret i byen, der deler sit navn. Leuven er en behagelig, sikker og livlig studentby, hvor århundrederrig historie møder banebrydende videnskab. Universitetet tilbyder også uddannelser på campus i 11 belgiske byer, herunder Bruxelles, Gent og Antwerpen.

Mission statement

KU Leuven opfylder sin mission ved at levere høj kvalitet tværfaglig forskning og uddannelse med en katolsk signatur.

Programmer undervist i:
Engelsk
Hollandsk

Denne skole tilbyder også:

MSc

KU Leuven: Faculty of Science

Master of Science i Digital Humanities hjælper kandidater fra Humaniora, Sociale og Behavioral Sciences programmer til at udvikle digitale kompetencer, der vil give dem m ... [+]

Digital Humanities er et ungt forskningsområde, der fokuserer på brugen af ​​beregningsmetoder til støtte for forskning inden for humaniora, samfundsvidenskab og adfærdsvidenskab. En af de vigtigste drivkræfter i feltet er den seneste tilgængelighed af store digitale repositorier inden for mange områder af humaniora, samfundsvidenskab og adfærdsvidenskab. Disse repositorier giver mulighed for at anvende computervisualisering, forespørgsel og analyse teknikker, hvilket fører til opdagelsen af ​​ny viden og indsigt. Feltet anvender også nye digitale teknikker til forbedring af tilgange, processer, færdigheder og metoder udviklet og anvendt i humaniora, samfundsvidenskab og adfærdsvidenskab. Dette omfatter brug af digitale teknikker inden for undervisningsvidenskab, brug af digitale spil i samfundsvidenskab eller brug af digitale teknikker i online-udgivelse.... [-]

Belgien Leuven
September 2019
Fuldtid
Deltid
1 år
på universitet
Læs mere på dansk
KU Leuven: Faculty of Science

... [+]

LO11: Har en kritisk tilgang til pladsaktiviteterne i deres samfundsmæssige rammer, herunder etiske spørgsmål som følge af rumaktiviteter.

[-]
Belgien Leuven
September 2019
Fuldtid
Deltid
1 år
på universitet
Læs mere på dansk