Læs den officielle beskrivelse

IEE-ULB, The Institute for European Studies i Bruxelles

Organisationen af ​​IEE-ULB er unik, takket være sine internationale hold, samspillet med EU-institutionerne og den stærke sammenhæng mellem undervisning og forskning.

IEE-ULB er et center for tværfaglig ekspertise inden for undervisning og forskning. Det fokuserer på europæiske spørgsmål.

Hvorfor har et institut for europæiske studier i Bruxelles?

I begyndelsen af ​​1960'erne efter ikrafttrædelsen af Rom-traktaten besluttede de akademiske myndigheder ved ULB at oprette et institut for europæiske studier.

IEE-ULB dækker hovedsagelig fire discipliner: europæisk lov, statsvidenskab, økonomi og historie. Som tværfagligt center for forskning og undervisning træner den specialister i europæiske spørgsmål.

IEE-ULB - et institut med internationale dimensioner

På IEE-ULB kommer foredragsholderne fra et dusin lande. Eleverne repræsenterer ikke mindre end 30 nationaliteter.

Den internationale dimension er endnu mere tydelig, når det gælder vores forskere. Instituttet spiller en afgørende rolle i oprettelsen og samordningen af europæiske eller internationale forskningsnetværk .

Et universitet tæt på institutionerne

IEE-ULB ligger i Bruxelles og har fordel af sin beliggenhed i hjertet af Europa . Europæiske eksperter, højtstående embedsmænd og politikere er involveret i undervisning, forskning og offentlig debat.

Disse udøvere er ofte en del af AlumnieE-netværket . De giver foredrag til studerende og giver mentorskab. De mødes på konferencer, sommerskoler og professionaliseringskurser.

Træning, der udvikler sig med vores forskning

IEE-ULB sikrer sammenhæng mellem dets forskningsagenda og dens undervisningsbestemmelse . Forskningen udvikler sig i henhold til opbygningen af ​​Europa og europæiske udfordringer. I denne ånd gennemgår kurserne jævnligt.

Hovedkontoret for IEE-ULB: en Blomme-bygning

I 1964 oprettede IEE hovedkontoret i en meget bestemt villa på 39 avenue FD Roosevelt i Ixelles. Bygningen blev designet mellem 1926 og 1928 af Adrien Blomme, en stor arkitekt i Bruxelles. I 1990 udvides IEE-ULB til den tilstødende villa.

L'IEE-ULB repræsenterer et halvt århundrede af innovation i europæiske studier. Vores video viser det gennem vores forskere og akademikere.

IEE-ULB's 3 mandater

IEE-ULB spiller en rolle i at definere Europas sted i verden. Det udvikler sine aktiviteter omkring 3 mandater: undervisning, forskning og offentlig debat.

Den særlige karakter af IEE-ULB er at integrere sine 3 mandater. Den teoretiske træning er praksisorienteret. Videnskabelig forskning foder debatten om Europas fremtid i verden.


Undervisning

IEE-ULB tilbyder flere kandidater og specialiserede kandidateksamener i europæiske studier .

Instituttet arbejder sammen med sine ULB-partnerfakulteter:

  • Solvay Bruxelles School of Economics and Management
  • Fakultet for filosofi og samfundsvidenskab
  • Fakultet for lov og kriminologi

Kurser er orienteret for at give disciplinær eller tværfaglig ekspertise . De undervises enten på engelsk eller på engelsk og fransk. De afspejler de vigtigste forskningslinjer, der udføres i europæiske undersøgelser. Med henblik på at fremme professionalisering kombinerer programmerne teori og praksis.


Forskning ved IEE-ULB

Siden starten har IEE været placeret i forkant med forskningen i de europæiske institutioner. Det er certificeret et " Jean Monnet Center of Excellence (CEJM)". Dette bekræfter kvaliteten af ​​den forskning, der udføres på europæiske spørgsmål og udfordringer.

Forskning ved IEE drejer sig om 4 temaer :

  • Europa som et område med frihed, sikkerhed og retfærdighed
  • Europa som et område med økonomisk og social regulering
  • Europa som et fællesskab af normer og værdier
  • Europa i verden


Offentlig debat

IEE-ULB er ikke et isoleret akademisk institut. Det er et offentligt rum, hvor udveksling og debat opmuntres. Gennem tilrettelæggelsen af ​​konferencer og formidling af publikationer søger instituttet at gøre teorien konkret . Det bringer forskere, studerende og beslutningstagere sammen om at diskutere spørgsmål om europæisk integration.

Programmer undervist i:
Engelsk
Fransk

Denne skole tilbyder også:

Master

The Institute for European Studies

IEE-ULB organiserer en Executive Master's degree, et tilpasset træningsprogram på engelsk. Oplev vores Executive Master i EU-studier. ... [+]

IEE-ULB organiserer en Executive Master's degree, et tilpasset træningsprogram på engelsk. Oplev vores Executive Master i EU-studier.

Executive Master i European Union Studies er tilpasset og certificeret træning. Undervises på engelsk, tilbyder programmet deltagerne fordel af sin fleksibilitet. De kan følge hele programmet eller skræddersy det ved at tage specifikke moduler eller kurser.

Programmet behandler de seneste udfordringer ved europæisk integration og studerer temaer som kernen i den europæiske beslutningsproces.

Executive Master's program

Executive Master i European Union Studies (MEUS) er et postgraduate program med en forskudt timetable om aftenen eller om lørdagen.... [-]

Belgien Brussels
September 2019
Fuldtid
Deltid
1 år
på universitet
Læs mere på dansk
The Institute for European Studies

Den Specialiserede Master i EU Interdisciplinære Studier er en 60-kredit kursus på engelsk organiseret af IEE-ULB. Det unikke af dette kandidatuddannelse ligger i fokus p ... [+]

Den Specialiserede Master i EU Interdisciplinære Studier er en 60-kredit kursus på engelsk organiseret af IEE-ULB.

Denne Specialiserede Master har tværfaglighed som en af ​​sine hovedtræk.

De er en refleksion på europæiske politiske, økonomiske, sociale og juridiske integration spørgsmål.

Det unikke af dette kandidatuddannelse ligger i fokus på karriereudvikling . Et innovativt seminar er organiseret for at tilbyde de studerende de nødvendige færdigheder til at udvikle et professionelt projekt og en karriereplan.

Den specialiserede masteruddannelse i EU's tværfaglige studier

Læreplanen for denne specialiserede kandidatgrad er ikke til indledning i emnet, men til en grundig undersøgelse af de foreslåede temaer. Et grundlæggende modul af obligatoriske kurser giver mulighed for forståelse for europæisk integration.... [-]

Belgien Brussels
September 2019
Fuldtid
1 år
på universitet
Læs mere på dansk