L’École Supérieure de la Francophonie pour l'Administration et le Management

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Den ESFAM var den hurtig og passende reaktion på den institutionelle Francophonie og Republikken Bulgarien til uddannelsesbehov ledende medarbejdere i regionen Central og Østeuropa efter 1990 konfronteret med vanskelige ledelsesmæssige problemer overgang. Beslutningen om at oprette ESFAM blev taget af det 5. topmøde mellem stats- og regeringscheferne med den franske andel (Mauritius, Oktober 1993).

Integrationen af ​​en lang række lande i regionen i Den Europæiske Union, og den stigende kompleksitet i det internationale miljø kræver lederne til at forstå ikke blot at fungere organisationer og erhvervslivet, men også at håndtere denne kompleksitet. Innovation, risikostyring, sikkerhedsoplysninger, konkurrenceevne, kvalifikationer ledelse mv, er nu det daglige liv i enhver organisation. Gennem sin undervisning, den ESFAM formular til 19 års højt kvalificerede ledere, med initiativet, ansvarsfølelse og solidaritet.

Oprindeligt åbnet for landene i Central- og Østeuropa, har ESFAM blevet et centrum for akademisk ekspertise med en international kald, en henvisning i den fransksprogede uddannelse i økonomi og ledelse.

ESFAM kurser er på Master 2 niveau i organisation ledelse:

 • Master i Law-Economics-Management, specialisering i Management og Business Administration, organiseret i partnerskab med University of Nantes (Frankrig) ;
 • Kandidatgrad og ekspertise inden for offentlig handling, erhvervserfaring og forskning, arrangeret i partnerskab med Université Toulouse 1 Capitole
 • Kandidatuddannelse i juridik, økonomi og ledelse specialisering Social og solidaritet økonomi, organiseret i partnerskab med Lyon 2 University (Frankrig) ;
 • Master i Law-Economics-Management Specialkulturelle industrier, organiseret i partnerskab med Lyon 2 University (Frankrig) ;
 • Kandidatuddannelsen i ledelse, specialisering Offentlig forvaltning, kursus:
  • Forvaltning af Europaudvalget
  • Forvaltning af offentlige institutioner

Organiseret i samarbejde med universitetet i Liège (Belgien):

 • Master bæredygtig territorial udvikling, Tourism Management speciale og rekreation, organiseret i samarbejde med University of Korsika Pasquale Paoli (Frankrig) og Cadi Ayyad Universitet Marrakech (Marokko).
 • Master International Transport, speciale Central- og Østeuropa, organiseret i samarbejde med University Paris 1 Panthéon Sorbonne (Frankrig).

Rekruttering af studerende sker ved LAC 4 (240 ECTS). Varigheden af ​​kurset er et akademisk år. Klasser bliver undervist i Sofia ved universitetsprofessorer og fagfolk fra forskellige lande i Francophonie. Undervisningen tilgang er baseret på en interaktiv tilgang, der fokuserer på casestudier, scenariet og løse praktiske problemer.

Træning i ESFAM er gratis. Undersøgelsen, hvis omkostninger er sammenlignelig med gymnasier og europæiske universiteter er subvensionnées af Agence Universitaire de Fransktalende. Kun forbliver ansvarlig for den studerendes bidrag på 750 euro om året til finansiering boliger i universitet bopæl, sygesikring og transport fra bopæl til skolen.

Under visse betingelser, kan de studerende modtage stipendier finansieret af forskellige organisationer (regeringen i Bulgarien, AWEX-WBI europæiske institutioner)

Placeringer

Sofia

Address
1, Rue Léopold Sédar Senghor
1618 Sofia, Sofia City Province, Bulgarien

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig