Designskolen Kolding

Introduktion

Designskolen Kolding

Vi arbejder i øjenhøjde, tror på ligeværd og respekterer forskellighed.

Designskolen Kolding er en uddannelse baseret på talentoptag. Herved adskiller vi os fra traditionelle universiteter. Vi dyrker og værner om talentet, og udfordrer det ved at lære de studerende at reflektere over egen proces samt lære dem at samarbejde gennem opgaver hentet fra en konkret brugs-kontekst – gerne i samspil med erhvervslivet.

Designskolen Kolding bygger på traditionen om dansk design og sætter fokus på design, der giver mening. Vi tror på, at forholder man sig til historien og traditionen, kan man skabe noget nyt. Skolens læringstilgang er, at vi ikke giver svaret, vi finder svaret sammen.

På Designskolen Kolding arbejder vi både med redskaber, teknikker, koncepter og metoder. Vi dyrker den talentfulde studerende og tror på det faglige samarbejde mellem individer. Vi bygger på viden og forskning og lægger vægt på sansning og eksperimenter -en forening af hånd og ånd, hoved og hænder.

Designskolen Kolding har status som universitet og danner rammen om en række anerkendte forskere indenfor et ungt forskningsfelt og et stigende output af ph.d..projekter. Samtidigt sætter vi praksis højt og prioriterer gode værkstedforhold, hvor de studerende kan arbejde med materialet 1:1. Vi lægger vægt på, at skolens faste undervisere er praktikere i eget fag og benytter et stort antal gæstelærere for at sikre inspiration fra professionel praksis.

Alina Moat, tidligere international kandidatstuderende på Designskolen Kolding: "Designskolen Kolding er muligvis lille i sammenligning med andre skoler, men den er stor når det kommer til menneskelig interaktion, kunnen og dedikation."


Om skolen

Designskolen Kolding er en selvejende institution under Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelse. Vi uddanner designere på bachelor- og kandidatniveau inden for seks forskellige studieretninger fordelt på to institutter:

Institut for produktdesign og Institut for kommunikationsdesign


Rart at vide

Designskolen Kolding har ca. 390 studerende og et antal ph.d.-studerende, herunder erhvervs-ph.d.-studerende. Hvert år optager skolen omkring 90 nye studerende.

I tillæg tilbyder skolen en kandidatuddannelse i designledelse i samarbejde med Syddansk Universitet.
Siden januar 2011 har skolen desuden været vært for master-uddannelsen i interaktionsdesign på Copenhagen Institute of Interaction Design (CIID).

Placeringer

Kolding

Address
Designskolen Kolding
Ågade 10

6000 Kolding, Danmark

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig