Estonian Academy of Arts

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Det Estonian Academy of Arts , der blev grundlagt i 1914, er det eneste offentlige universitet i Estland, der tilbyder højere uddannelse inden for kunst, design, arkitektur, medier, visuelle studier, kunstkultur, kulturarv og bevarelse. Beliggende i hovedstaden, Tallinn, er det en aktiv studie- og forskningsinstitution og det førende nationale centrum for innovation inden for visuel kultur. Undersøgelser finder sted i vores nye bygning med et innovativt og inspirerende miljø .

Næsten 1.200 studerende er i øjeblikket tilmeldt det Estonian Academy of Arts og undervises af 89 professorer, lektorer, lærere og undervisere fra Estland og udlandet. Små grupper af nøje udvalgte studerende muliggør en mere personlig, en-til-en-tilgang til instruktion og familielignende, tæt sammenhængende atmosfære, og EKA er stolt af det lave forhold mellem studerende og professor.

EKA tilbyder seks kandidatuddannelser undervist på engelsk: animation, samtidskunst, design og håndværk, grafisk design, interaktionsdesign og bystudier. (Inden for Design & Crafts vælger de studerende en specialisering: keramik, glaskunst og design, smykker og smedning, tekstildesign, læderkunst og design eller modedesign.) Derudover er der et kandidatuddannelse i Design & Technology Futures, der tilbydes sammen med Tallinn University of Technology samt et kandidatuddannelse i litteratur, visuel kultur og filmstudier, der tilbydes sammen med Tallinn University. Alle kandidatuddannelser er to år (120 ECTS).

Vi tilbyder også et bacheloruddannelse i mediegrafik (undervist på russisk) og to internationale fuldtids ph.d.-programmer - kunst og design og arkitektur og byplanlægning .

EKA tilskynder til innovation og eksperimenter, og studerende er i stand til at tage moduler og workshops uden for deres specialiseringer. Har du en idé? Prøv det! Du finder ud af, at der er forfriskende mangel på bureaukrati her. De, der studerer på EKA, opdager snart et bredt spektrum af muligheder.

Vi inviterer dig til at blive med!

HISTORIE

Siden begyndelsen af ​​det 20. århundrede har det Estonian Academy of Arts været et vigtigt center for estisk kunstuddannelse. Det estiske kunstsamfund grundlagde Tallinn Applied Art School i 1914, som tilbød generel uddannelse og faglig uddannelse i kunst og kunsthåndværk.

Ved udarbejdelsen af ​​læseplanerne blev St. Petersburg kunstskole Stieglitz - som koncentrerede sig om at undervise i tekniske og praktiske færdigheder - brugt som model. I 1924 blev skolen en statskunstskole, der undervisede i alle de traditionelle discipliner inden for anvendt kunst, og billedkunst discipliner blev tilføjet til sit program i 1930'erne. I 1932 flyttede skolen til en ny flerstadiet skoletype, og det blev muligt at ansøge om et eksamensbevis hos en specialist eller anvendt kunstner.

Skolen blev omdøbt til staten Industrial Art School i 1938. I 1944 blev skolen omdøbt til Tallinn State Applied Art Institute of ESSR. Som et resultat af centraliseringen af ​​kunstuddannelsessystemet i 1951 blev alle studier overført fra Tartu til Tallinn, arkitektoniske studier blev tilføjet, og navnet blev ændret til Statens kunstinstitut for det estiske SSR (SAIE, estisk forkortelse ERKI). I 1989 blev ERKI omdøbt til Tallinn Art University, og siden 1995 har navnet været det Estonian Academy of Arts .

INTERNATIONALE FORBINDELSER

Formålet med akademiet er at være midt i livet. Det er derfor, at samfundet og erhvervslivet i vid udstrækning lægges vægt på.

EKA har tætte bånd og samarbejdsaftaler med mere end 100 internationale universiteter og mange internationale netværk, hvorigennem udveksling af studerende og fakulteter kan forhandles og lærlinge muligheder kan udvides. EKA er medlem af CUMULUS (International Association of Universities and Colleges of Art, Design and Media); EAAE (European Association for Architectural Education); ELIA (The European League of Institutes of the Arts) og er gennem NORDPLUS medlem af mange professionelle netværk.

Siden 1999 har EKA været medlem af Europa-Kommissionens program for livslang læring for videregående uddannelse, Erasmus, hvorunder mere end 100 bilaterale udvekslingsaftaler er undertegnet. Ud over Erasmus-programmet har det Estonian Academy of Arts indgået udvekslings- og samarbejdskontrakter med studerende og fakulteter med ti internationalt anerkendte Estonian Academy of Arts uden for Den Europæiske Union.

Regelmæssige og intense kontakter opretholdes med verden uden for akademiet gennem udstillinger og forlagsarbejde ved at organisere mange arrangementer og i samarbejde med virksomheder og offentlige institutioner.

Udenlandske relationer, fakultet og studentudvekslinger, rådgivning om udenlandske lærlinge muligheder og give information koordineres af International Relations Office.

SAMARBEJDE OG ENTREPRENEURSKAB

EKA samarbejder med universiteter, kulturinstitutioner, kunstneriske foreninger, lokale offentlige organer og virksomheder i Estland og i udlandet.

Det Estonian Academy of Arts samarbejder med mange estiske og internationale virksomheder inden for videnskab og udvikling. Partnerne varierer afhængigt af specialiseringsområdet, og akademiet er i stand til at tilbyde en række tjenester fra forskning og analyse til oprettelse af prototyper.

Institut for Udvikling er forbindelsen mellem uddannelse og erhvervsliv. De tjenester og løsninger, der understøtter EKAs hovedaktiviteter, udarbejdes, hvilket giver juridisk og iværksætterrådgivning til personale og virksomheder til gennemførelse af samarbejdsprojekter med akademiets afdelinger. Institut for Udvikling interagerer aktivt med virksomheder i Estland og i udlandet og gennemfører fælles projekter. Mange studerende gennemfører designopgaver for estiske virksomheder i den offentlige og private sektor og deltager i internationale og lokale konkurrencer under deres studier.

Institut for Udvikling organiserer uddannelse inden for iværksætteri, intellektuelle ejendomsrettigheder, karriereplanlægning, international læreplads og projektledelse. Studerende rådes til at lave forretningsplaner, og der er adskillige ressourcer til rådighed for EKA's spin-off-virksomheder (virksomheder grundlagt af studerende under deres studier). Afdelingen koordinerer tværdepartementale udviklingsprojekter og gennemfører om nødvendigt videnskabelige og udviklingsprojekter. Afdelingen for Udvikling styrer EKAs lokale og internationale co-sponsorerede eller fælles projekter.

140679_eu_structural_and_investment_funds_horizontal.jpg

Placeringer

Tallinn

Address
Estonian Academy of Arts,
Põhja pst 7, Tallinn

10412 Tallinn, Harju County, Estland

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig