ENSAI: National School for Statistics and Information Analysis

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

ENSAI, sammen med ENSAE er en del af den sammenslutning af nationale økonomi og statistik skoler (gener), som samler de forskning og undervisning i INSEE.

ENSAI er blevet akkrediteret af den franske Accreditation Board for Engineering Education, CTI (Kommissionens des Titres d'Ingénieur), at indgå en master niveau ingeniøruddannelse.

Grundlagt i 1994, har ENSAI blevet placeret på Ker Lann Campus siden 1996, i det grønne lige uden for Rennes.

ENSAI er en del af netværket af prestigefyldte højere læreanstalter i Frankrig kaldet Grandes Ecoles, eller specialiserede forskerskoler. ENSAI uddannelse uddanner de studerende til at blive kvalificeret, ledere på højt niveau inden for informationsbehandling og analyse. Efter eksamen fra den statistiske teknik eller INSEE embedsmand statistiker program, vores studerende har tredobbelt ekspertise i statistik, økonometri og datalogi, som er almindeligt anerkendt i alle erhvervssektorer.

Statistiske ingeniørstuderende bliver statistiske ingeniører efter 3 år, når de får den Diplôme d'ingénieur, et kandidatniveau-niveau ingeniøruddannelse svarer til en Master of Science (MSc) i Statistik (repræsentant for en alt 5 år og 300 ECTS-point af post-studentereksamen undersøgelser). Tjenestemand studentermedhjælpere bliver tjenestemand tjenestemand statistikere til INSEE efter 2 år de er betalt for deres uddannelse på ENSAI, en månedlig nettoløn på ca. 1.700 € (bonus medfølger).

Vores mission

Uddannelse statistiske ingeniører

ENSAI er den førende franske Grande Ecole, eller ph.d.-skole, til at dispensere grundig uddannelse i statistik, økonomi og datalogi, der gør det muligt sine kandidater til at arbejde i en af ​​de mange områder af statistisk teknik. Efter tre års studier, vores studerende graduate som ENSAI statistiske ingeniører, med en grad, der er akkrediteret af CTI.

Træning INSEE ledere for det franske nationale institut for statistik og økonomiske studier for en tredjedel af vores studerende hvert år kommer til ENSAI betyder at starte deres karriere i den offentlige sektor som medlem af INSEE korps af tjenestemand statistikere. Træning varer to år, og de følger de samme kurser som de statistiske ingeniørstuderende i denne periode. Embedsmænd kan, under visse betingelser, få en Bac + 5-niveau gennem "Statistik og Econometry, offentlig statistik Major" kandidatgrad takket være integreret uddannelse, som kan være løbende (efter de to års grunduddannelse) eller udskudt (i løbet af seks første år af deres arbejdsliv).

Nøgletal

  • 414 elever i alt, 240 statistiske ingeniørstuderende (31 udenlandske studerende), 94 INSEE civil servant studerende statistikere og 80 Masters.
  • 32 optages på grundlag af tidligere kvalifikationer (DUT, en fransk University Technology Diploma, svarende til en HND, bachelor-, kandidat-, osv).
  • 31 udenlandske statistiske ingeniørstuderende - 21 faste undervisere - 475 professionelle lærere fra de corporate, akademiske og tjenestemandspensioner arenaer.
  • 39 administrative og tekniske personale - 2 in-house forskerhold (Laboratoires) - 12 studerende forbereder en kandidatuddannelse og 5 en doktorgrad - 7.250 m2 bygninger - 162 computere til studerende brug - 165 hektar campus, 98 udvikles (60%)

Historie School

Indtil 1994 den uddannelse, som ENSAI var som en gren af ​​ENSAE (Paris Graduate School of Economics, Statistik og Finansministeriet) i Paris.

Når generne (den sammenslutning af nationale økonomi og statistik skoler) blev oprettet, var CGSA gren af ​​ENSAE omdøbt Ecole Nationale de la Statistique et de l'Analyse de l'information (ENSAI, den nationale skole for statistik og Information Analysis ). Det uddanner ingeniører til alle områder af statistik og informationsbehandling.

ENSAI og de to forskerhold på Center for forskning i økonomi og statistik (CREST) ​​flyttede til Rennes i 1996.

Placeringer

Rennes

National School of Statistics and Information Analysis

Address
Ensai campus de ker-lann
Rue blaise pascal
BP 37203

35172 Rennes, Bretagne, Frankrig
Telefonnummer
+33 2 99 05 32 32

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig