Ecole Superieure Du Bois

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Vores vision: 'Makers' ånd af natur

Udforskning, design, prototyping og test er kernen i vores træningstilgang. Implementering af projekter sammen med samarbejde og tværfagligt arbejde kombineret med skala-1 eksperimentering er unikke træk ved vores videnskabs- og teknologiskole, der fremmer en kultur og ånd hos 'beslutningstagere'.

Vi er overbeviste om, at planetens ressourcer giver uendelige muligheder for at beskytte sig selv og hjælpe med at opbygge en bæredygtig fremtid. Så ESB har gjort denne vision til en del af sin identitet at uddanne fremtidige ingeniører og teknikere inden for træ og biosourcede materialer.130167_VueducielESBCESB-PhotoGaelArnaud.jpg

Vores kald: Udforsk naturen, skab en bæredygtig fremtid

ESB blev grundlagt i 1934 på initiativ af de franske ministerier for landbrug, national uddannelse og industri og er en af de franske førende institutioner for videregående uddannelser med speciale i trævidenskab og teknologier. Skolen har forpligtet sig til at innovere med træ og biosourcede materialer og har udvidet denne vision til hvert af sine ekspertiseområder: træning, forskning og R

I en sammenhæng med miljømæssige udfordringer er træ og biosourcede materialer kommende ressourcer til at opfinde en bæredygtig fremtid. Disse plantebaserede materialer er naturlige og vedvarende og er allierede i den cirkulære økonomi.

Uddannelsesprogrammer og grader

ESB er en ikke-lukrativ privat videregående uddannelses- og forskningsinstitution, anerkendt og støttet af akademiske og videnskabelige myndigheder. Skolen er involveret i forskellige netværk og er kendt i hele Frankrig og internationalt.

Vi uddanner ingeniører og teknikere inden for trævidenskab og biobrændstofmateriale: BTS (erhvervsuddannelsescertifikat), bachelor, professionel bachelorgrad, kandidatuddannelse, specialiseret kandidatuddannelse, ph.d.130161_LaboratoiredanatomieduboisCESB-PhotoHadrienBrunner.jpg

Forskning: afslører potentialet i biobaserede materialer

LIMBHA (laboratorium for innovation, træmaterialer, boliger og læring) er ESBs laboratorium, hvis forskning fokuserer på to temaer: cirkulær økonomi og komforten i boligmiljøet. Holdet med lærere-forskere og ph.d. studerende producerer viden og giver inspiration og input til virksomheder såvel som træningsprogrammer.

Virksomheder: En værdsat partner

ESB samarbejder tæt med virksomheder.

Vi tilbyder en bred vifte af træningsprogrammer, der gør det muligt for virksomheder at finde en række profiler i overensstemmelse med deres rekrutteringsbehov (praktik, beskæftigelse, arbejdsstudie). Vi letter den professionelle integration af vores studerende ved at arrangere begivenheder (besøger fabrikker og byggepladser, juniorfirmaer, messer, konferencer, vidnesbyrd).

Eksperimentering ved at gennemføre konkrete projekter fra erhvervslivet er et varemærke tilhørende ESB. Hvert år gennemføres mere end 50 skolefirma-projekter.130168_EtudiantsautravailCESB-PhotoHadrienBrunner.jpg

Økosystemet: Kombination af viden og færdigheder

Inspireret af naturen, overbevist om, at træ og biobaserede materialer er nøglerne til træindustrien, kombinerer ESB viden og færdigheder for at hjælpe med at bevare miljøet.

For at udvide vores handlingsområde samarbejder vi med lokale og nationale kreative økosystemer, der deltager i projekter, der bidrager til valorisering af naturlige materialer.

Vi er engageret i mange frugtbare initiativer med vores partnere, virksomheder, universiteter og tilknyttede sektorer.

Internationale forbindelser: Åbning for verden

ESB er åben for verden og diversificerer og udvider sin internationale identitet og åbning ved at byde studerende fra hele verden velkommen og give alle muligheder for at studere i udlandet takket være de forskellige partnerskaber, den har oprettet i de sidste 20 år.

Den internationale dimension er grundlæggende i træning og projekter, så de studerende kan tilegne sig tekniske, sproglige og interkulturelle færdigheder.130169_EtudiantsESBCamusChantrerieNantes.jpg

Nantes: En europæisk innovativ Metropolis

Anerkendt som den grønne hovedstad i 2013 og hovedstaden i innovation i 2019, er Nantes en by, hvor det er behageligt at studere, blomstre og skabe.

Nantes afholder masser af kulturelle og sportsbegivenheder. Regionen har også et dynamisk jobmarked med store muligheder for unge kandidater.

ESB er ideelt beliggende i hjertet af Chantreries grønne campus mellem bymæssig overflod og rolige parker.

Placeringer

Nantes

Address
Atlanpôle - BP 10605
Rue Christian Pauc
F - 44306 Nantes Cedex 3

Nantes, Pays de la Loire, Frankrig