European School of Political and Social Sciences

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

ESPOL, en flersproget og multikulturel skole

Statsvidenskab er en disciplin drevet af ekspertise, der giver attraktive karrieremuligheder med et stærkt internationalt perspektiv. ESPOL, European School of Political and Social Sciences , lever op til denne ambition European School of Political and Social Sciences tilbyder en tværfaglig uddannelse rettet mod politisk karriere og Europa. Som efterfølger til School of Social and Political Sciences skabt inden for det katolske universitet i Lille i 1894, lægger ESPOL vægt på menneskelige værdier og ansvarets etik - uundværlige kvaliteter til at gøre sin vej i dagens verden.

Dens tosprogede fransk-engelske kurser giver en original og innovativ platform for undervisning i statskundskab.

Bachelor- og kandidatuddannelserne giver ESPOL kandidater nøglen til at lykkes i et stadig mere konkurrencedygtigt arbejdsmarked: teoretisk viden og kreativitet, professionalisme og intellektuel nysgerrighed, kompetencer og initiativfølelse.

Europæisk, flersproget og i takt med sin tid, giver ESPOL dig den fornødne færdighed til succes for at komme ind på arbejdsmarkedet i Europa og videre!

ESPOL er baseret på tre grundlæggende principper:

 • Undervisning
 • Forskning
 • Samfundstjeneste

Det katolske universitet Lille

Historien om det katolske universitet Lille startede i 1875 med sine fem grundfag, som siden har givet undervisning til mange generationer af studerende for at lede dem gennem sociale, politiske og økonomiske forandringer på regionalt, nationalt og internationalt plan.

Det katolske universitet i Lille er også sammensat af supplerende skoler og institutter, herunder ESPOL (statsvidenskab), ISEA (regnskab), Institut for Etik og Filosofi og IU2S (sundhedsadministration). Missionen ved det fakultet for det lille katolske universitet er at uddanne vores elever til at blive højtuddannede, kreative og fleksible fagfolk såvel som aktive og ansvarlige borgere. I forlængelse af dette mål forbliver fakulteterne gennem deres kerneaktiviteter for undervisning, forskning og betjene samfund altid opmærksomme på verden omkring dem og klar til at tilpasse sig. Deres primære ambition er at skabe det ideelle miljø for studerende at blive hovedaktørerne i deres uddannelse og at være ansvarlige borgere, med humanistiske værdier og stræbe efter excellence. Disse er uvurderlige kvaliteter til succesfuldt at komme ind på arbejdsmarkedet.

De fordele, som fakulteterne tilbyder:

 • Alle kurser er skræddersyet til de nuværende arbejdsmarkedstendenser
 • Bistand i opførelsen af karriereprojektet
 • Personligt tilsyn i højere studier
 • Karrierecenter og praktikophold for at hjælpe eleverne ind på arbejdsmarkedet
 • Studer i udlandet muligheder for alle elever at lære om andre kulturer og læringsmetoder (Erasmus, International Relations department.)
 • Et rigt studenteliv med mange foreninger (kultur, sport, velgørenhed osv.), Der har været aktiv i flere generationer i et af de fineste universiteter i Frankrig
 • Tjenester til at lette det daglige liv (boligtjenester, cafeterier, sport, klubber osv.)
 • Støttetjenester (sociale ydelser, tilskud
 • Attentiveness til studentens behov og deling af humanistiske værdier
 • Alumni samfund netværk
 • Grundlæggende og anvendt forskning dedikeret til at fremme viden og færdigheder til at skabe, forny og udvikle.

Indkommende studerende

Hvert år modtager ESPOL omkring 30% af udenlandske studerende gennem et udvekslingsprogram eller inden for programmet for europæisk politik. Det er vigtigt for os, at hver elev føler sig integreret og nyder den tid, der bruges her i ESPOL og også i dette nye miljø. For at nå dette mål kan flere af vores tjenester bruges af vores internationale studerende, som f.eks. Kontoret for internationale anliggender, studenterforeninger og vejledninger.

Efter dette link finder du en International Student Guide, der kan hjælpe dig med dit nye liv her.

International Student Guide

Studieliv

"ESPOL tilskynder kraftigt til innovative og erhvervsorienterede studenterinitiativer (oprettelse af en skoleavis, tilrettelæggelse af rundbord om nylige politiske begivenheder, oplæring i offentlige taler, møder og debatter om aktuelle emner) ved at give eleverne sin støtte til at udvikle deres ideer og udforme deres projekter .”

OLIWIA BARAN

Kommunikationschef og elevliv

Fællesskabsliv

BDE

Studentforeningen, kendt som "BDE" (fransk for Bureau des Étudiants), repræsenterer elever i forhold til skoleadministrationen. BDE's rolle er også at deltage i skolens liv gennem forskellige initiativer og aktiviteter (fester, foredrag, rejser og fritid, humanitære handlinger osv.).

ESPOMUN-MODEL UNITED NATIONS

MUN-delegationen er et samfund, der er oprettet af ESPOL-studerende med det formål at repræsentere skolen i forskellige MUN-sessioner, der er organiseret i hele Europa. Delegationen er selvfølgelig åben for alle ESPOL-studerende interesseret i dette projekt!

Cosmopol

Formålet med dette samfund i 2015 er at integrere udenlandske studerende, der ankommer til ESPOL. Hvordan? Ved at organisere et "buddiesystem", introducerer eleverne til regionen og fransk kultur og hjælper dem med administrative procedurer ved deres ankomst til Frankrig.

Kontakt: cosmopol.asso@gmail.com

ESPOL'ART (kunst kontor)

ESPOL'art er skolen med ansvar for kunstneriske aktiviteter. Det fremmer kulturlivet på skolen gennem aktiviteter som teater, maleri eller biograf.

VOX JUVENIS

Vox Juvenis samfund organiserer debatter og politiske diskussioner blandt eleverne, men også med deltagelse af mennesker, der er aktive i det politiske liv, som taler om deres erfaring og hvordan politik fungerer i dag. Alt i en ideologi-fri atmosfære.

REVOLTE-TOI ESPOL

"Révolte-toi Espol" er et studerendesamfund, der fremmer Art of Oratory i samarbejde med den franske føderation for debat. 30 aktive medlemmer af "Révolte-toi Espol" organiserer øvelser og træning hver uge for at forberede den franske cup og verdensmesterskabet.

Åben for alle, "Révolte-toi Espol" støttede mottoet "FFD": "Højttalerne er lavet, ikke født".

BDS (Sports kontor)

ESPOL Sports Office har ansvaret for sport og fysisk aktivitet. Forskellige aktiviteter arrangeres regelmæssigt, herunder jogging, fodbold og skøjteløb. BDS ESPOL arbejder også i koordinering med andre sports kontorer såvel som med universitetet for at fremme sport inden for hver institution. "Mens Sana in corpore sano" er mottoet til BDS ESPOL.

UNICEF ESPOL CAMPUS CENTER

Dette samfund er en fortalegruppe for børns rettigheder, der officielt lanceres i begyndelsen af studieåret 2015-2016. Dens primære formål er at nå den bredest mulige offentlighed gennem fortalere og fundraising. Dens initiativer tager forskellige former efter omstændigheder: foredrag, udstillinger, modeshows og så videre. Alle er fri til at komme og foreslå en ide. Du er velkommen til at komme i kontakt, hvis du gerne vil være med os, eller bare låne en hånd fra tid til anden.

Kontakt: Hélène Odier hel.odier@hotmail.fr

DET EUROPÆISKE CENTER

Det Europæiske Center blev grundlagt for at forbedre elevlivet og fremme studentedebatten om spørgsmålet om Europa. Kører af et entusiastisk team med stor interesse for udfordringerne i EU's udvikling, søger Det Europæiske Center at være et sted for bevidsthed, diskussion og deling. Forelæsninger, plakat- og artikeltävlinger, student debatter, møder med aktører i EU-liv og begivenheder i videregående skoler. Der er noget for enhver smag!

ALUMNI ESPOL

I juni 2015 fejrede ESPOL sit første kandidatår. I maj 2015 tog disse "fremtidige alumner" initiativ til at oprette en Alumni Association "Alumni ESPOL", som de indviet ved årets akademiske gala. Alumni ESPOL sigter mod at netværke tidligere ESPOL-studerende og især for at opretholde deres links med skolen. Disse første ESPOL-kandidater forbliver stærkt knyttet til deres skole og bekymrer sig om sin fremtid.

Kontakt: alumniespol@univ-catholille.fr

Lille, den studerendes by pr. Definition

Lille og dets 87 kommuner udgør en grænseoverskridende, kosmopolitisk og eklektisk europæisk by på mere end en million indbyggere. På Europas vejkryds er Lille placeret 1 time fra Paris, 40 minutter fra Bruxelles og 90 minutter fra London med tog.

Lille, en ung og dynamisk by

Med mere end 100.000 studerende er Lille en af de yngste byer i Frankrig: 36% af befolkningen er under 25 år. Desuden er en indbygger ud af to af områdene omkring det katolske universitet Lille, The Quartier Vauban, under 25 år.

Som en kulturel metropol bukker Lille med kunstnerisk aktivitet: Lille Opera, Lille National Orchestra, teatre, Ballet du Nord og mange museer.

Hver aften foreslår byen mere end 100 forskellige arrangementer. Derudover har Lille over 20 teatre!

En storby i hjertet af Europa

Lille er kun 1 time langt fra Paris ved TGV, 30 minutter fra Bruxelles og 90 minutter fra London. Stadens stærke internationale udsigter afspejles i organisationen af en lang række arrangementer med et internationalt anvendelsesområde, som f.eks. World Forum, lille3000, UEFA Europa League og den virkelig berømte Braderie de Lille i september, der hvert år giver omkring 3 millioner mennesker fra hele verden verden og det har sin oprindelse i det 12. århundrede!

Arkitektonisk arv

Lille har bevaret mange bygninger fra sin fortid, der er kendt som en by af kunst og historie, der vidner om vidtrækkende kunstneriske påvirkninger fra middelalderen til det 19. århundredes industrielle udvikling. Fra den gotiske til den klassiske, flamske renæssance og jugendstil er dens untypiske arkitektur en fornøjelse for øjnene!

Placeringer

Lille

European School of Political and Social Sciences

Address
60 boulevard Vauban
59016 Lille, Hauts-de-France, Frankrig

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig