Læs den officielle beskrivelse

Den IC2MP (Institut for Kemi af Poitiers: Materialer og naturressourcer) er en tværfaglig forskningsinstitut etableret i 2012 (direktør: Sabine Petit), har specialiseret sig i studiet af materialer (ler, katalysatorer, ...), naturlige miljø (vand, jord, ...) og reaktioner (fysiske eller forårsaget). Instituttet fokuserer især på den syntese, dekontaminering og udnyttelse af naturressourcer. Instituttet er afhængig af to institutioner: CNRS og University of Poitiers (UMR CNRS 7285).

Dette institut er resultatet af fletningen af ​​alle eller en del af fire laboratorier Kemi og geovidenskab med anerkendelse ved CNRS stammer fra omkring fyrre år. Disse fire laboratorier var: Laboratory of Katalyse i organisk kemi (Lacco, UMR 6503) Laboratorium Syntese og reaktivitet af naturlige stoffer (SRSN, UMR 6514), Laboratoriet for Kemi og Mikrobiologi of Water (LCME, UMR 6008 - Team vand kemi og vandbehandling ) Laboratoriet for hydrogeologi, ler, jord og ændringer (hydrasa, UMR 6269).

Vivez Poitiers fra Coralie Lali på Vimeo.

IC2MP i tal: Instituttet har en stab på 250 personer: 100 forskere (75 videnskabelige medarbejdere fra University of Poitiers og 25 CNRS), 50 fastansatte at støtte forskning (26 fra universitetet og 24 CNRS), 86 ph.d.-studerende og 14 postdocs og midlertidigt ansatte. Det dækker 13,055 m2 sammen på campus videnskab fra University of Poitiers, i lokaler SFA fakultetet og ENSIP. Det tilbyder analytisk og eksperimenterende betyder enestående platform til ENSIP farvande, hydrogeologiske eksperimentel websted mærket (SEH) og grunde på sitet forbyder; parkere store udstyr: elektron accelerator, SEM, microtomograph røntgen, NMR, XPS, lav-massespektrometre og høj opløsning dem (GC / MS, LC / MS, GC / MS-MS, LC / MS-MS, MALDI-TOF ) ... IC2MP udvikler mange partnerskaber med industrielle tekstiler (ADEME, Andrä Areva, CNES, Frankrig Agrimer, HONDA, IFP, IRSN, Lafarge, Pierre Fabre, OSEO, Rhodia, Sanofi, Saur, Suez, Total, Veolia, ...). Det gennemsnitlige årlige private kontrakter er at 1 million euro eller omkring 15% af det konsoliderede budget for instituttet. IC2MP dækker et kontinuum af videnskabelig og teknisk knowhow fra forskning af rene processer, herunder udvikling af materialer, syntese og karakterisering af naturlige og syntetiske molekyler, de processer af forurening, gennem studiet af overførsler og reaktiviteter i det naturlige miljø, især i vand og jord. De anvendelsesområder vedrører energi, materialer og naturressourcer i et bæredygtigt miljø.

Programmer undervist i:
  • Engelsk

Denne skole tilbyder også:

Ledelseskurser

University of Poitiers

IMacs er en integreret Master of Science designet af 4 institutioner med en bred vifte af lederskab i ler videnskab. ... [+]

ENVIRONMENTS- økonomisk geologi-SOIL MANAGEMENT-Geoteknik-GEOMATERIAL-nanomateriale iMacs er en integreret Master of Science designet af 4 institutioner med en bred vifte af lederskab i ler videnskab:

University of Poitiers (UP) i Frankrig (koordinator), University of Aveiro (UA) i Portugal, Tekniske Universitet Kreta (TUC) (Chania) i Grækenland, Federal University of Rio Grande do Sul (UFRGS) (Porto Alegre) i Brasilien.

Hvorfor lermineraler? Interessen for ler resultater fra deres fælles tilgængelighed, og deres unikke fysiske og kemiske egenskaber. Ingen andre mineraler i øjeblikket tiltrække så stor en interesse.

Ud over deres konventionelle gamle anvendelse som mursten, tegl, keramik og for papir belægning og affaldsbehandling For nylig er lerarter fundet mange nye applikationer. Lermineraler har givet et løft i teknologi, fordi de er billige nanomaterialer, og som sådan, de har et stort potentiale for syntese af polymer nanokompositter med overlegne mekaniske og termiske egenskaber. Optimering af adsorption, kolloid og rheologiske egenskaber åbner også muligheder for at anvende lermineraler til medicinske anvendelser, forureningsbekæmpelse og miljøbeskyttelse. Lermineraler spiller en rolle i den økonomiske geologi (både som vigtige råstofområdet og i energiressourcer udforskning) og jord management. Ler har også mange negative effekter i geoteknik, manifesteret i form af jordskred, mudderskred og forværringen af ​​ler-baserede byggematerialer.... [-]

Frankrig Poitiers Brasilien Porto Alegre Grækenland Heraklion Portugal Aveiro  + 4 Mere
September 2019
Engelsk
Fuldtid
2 år
på universitet
Læs mere på dansk

IMACS Overview

Studying in Poitiers

Location address
Bât B27 - TSA 51106
4, rue Michel Brunet
86073 POITIERS CEDEX 9

Poitiers, Nouvelle-Aquitaine, FR