ITECH Lyon

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

ITECH-Lyon har uddannet ingeniører i mere end et århundrede inden for materialer (plastik, tekstilkompositter), kemi (malere-klæbemidler), kosmetik og læder-sko-lædervarer. ITECH-Lyon er en privat skole skabt af fagfolk og støttet af faglige foreninger og organisationer. International er kernen i ITECH-Lyon, der udvikler sin tilstedeværelse og udveksling over hele verden (fra USA til Kina og Europa).

Besøg vores europæiske hjemmeside for at lære mere: ITECH-EURO.eu

Hvis Undervisning er ITECH-Lyons første kald, er forskning og innovation dens højborg. Disse oversættes gennem stærke partnerskaber inden for forskning og udvikling på regionalt, nationalt og europæisk plan.

 • 500 studerende
 • Privat institut for videregående uddannelse
 • Internationale udvekslingsaftaler
 • Engineering grad anerkendt af "Commission of Titres d'Ingénieur"

Unik og anderledes

Institut Textile et Chimique de Lyon (Lyon Textile and Chemical Institute) er den eneste ingeniørskole direkte nedstammer fra tekstil-, læder- og kemi-skoler grundlagt af fagfolk i Lyon for mere end et århundrede siden. ITECH-Lyon uddanner ingeniører i plastik, tekstiler, kompositter og kemi ved at undersøge maling, blæk, klæbemidler, kosmetik, læder og dets anvendelser (fodtøj, lædervarer). Med associativ status er ITECH-Lyon en Grande Ecole oprettet og støttet af fagforeninger og virksomheder. Udover sit hovedingeniørkursus tilbyder ITECH-Lyon kurser fra bachelor til postgraduate niveau: BTS (Brevet de technician supérieur - højere erhvervsuddannelsesattest), faglig grad (tildelt af Université Claude Bernard), Post Premier Cycle (postgraduate) og Specialist Masters (Conférence des Grandes Ecoles godkendelsesmærke. ITECH Lyon styrker sin verdensomspændende tilstedeværelse og internationale udvekslinger (fra USA til Kina og Europa). Uddannelse er ITECH-Lyons primære kald, industrielle relationer er blandt dets styrker . Dette fører til skabelse af stærke partnerskaber inden for forskning og udvikling både regionalt, nationalt og i hele Europa, men også i fortsat faglig, kandidat og ikke-uddannet uddannelse. ITECH-Lyon og dets datterselskab, ITECH Entreprises, gør deres fulde sortiment af tekniske og menneskelige ressourcer til rådighed for virksomheder i form af forskellige former for kontrakter ude forskningsprojekter af et eller flere år i samarbejde med universiteter, industrielle undersøgelser, analyser, forsøg, konsulentvirksomhed, udlejning af udstyr, herunder mulig personaleudstationering (fuldtidsforskningsprofessorer) og erhvervsuddannelse. Som understreget af Louis Philippe Reynaud, ITECHs præsident og Jérôme Marcilloux, generaldirektør: "Vores skole bidrager til at forbedre virksomhedernes merværdi gennem innovation."

ITECH, mere end et institut, en hundrede år gammel institution.

 • ITECH blev født i 1988 fra fusion af ESITL og EFT, to videregående uddannelsesskoler, der blev oprettet af fagfolk.
 • ESITL (Lyon Higher School of Textile Industries) blev grundlagt i 1840, udførelsen af ​​den ekstraordinære tradition for Lyon silkeindustrien.
 • EFT (fransk garvningskole), der blev grundlagt i 1899, er en afdeling af universitetet i Lyons industrielle kemi institut, der først og fremmest specialiserede sig i læder inden forgrening i plastteknik (med CNAM) inden tilsætning af en maling, blæk og klæbrig afdeling i 1969 og efterfølgende blev ESCEPEA (Higher School of Leather og Maling, Blæk og Lim) i 1983.
 • Dens fusion med ESITL i 1988 oplevede oprettelsen af ​​ITECH og førte til oprettelsen af ​​en tekstilafdeling.
 • ITECH, som arvede den faglige ekspertise hos begge sine forældre skoler, har succesfuldt beskæftiget deres komplementære karakter og de tætte relationer, de altid har haft med erhvervslivet. Ud over disse aktiver tilbyder ITECH progressiv uddannelse, da dets kurser systematisk indarbejder nye maskiner og teknologiske udviklinger.

ITECH-Lyon blev grundlagt med det formål at kombinere 4 fagområder med en enkelt studieforløb med fokus på "polymermaterialer og belægninger": formuleringskemi, plastteknik, læder og tekstiler. pic_1_surfpic_2_glassespic_3_cars ITECH-Lyon uddanner ingeniører inden for polymerer og deres anvendelser, især plast, tekstiler, kompositter og kemi (maling, blæk, klæbemidler og kosmetik) samt læder og dets anvendelser (fodtøj, lædervarer). ITECH-Lyon er en privatforening og en statsakkrediteret Grande Ecole, oprettet og støttet af fagforeninger og virksomheder. ITECH Lyon styrker sin verdensomspændende tilstedeværelse og internationale udvekslinger gennem sine privilegerede akademiske og industrielle kontrakter. Innovation er ITECH-Lyons motto, som det gælder både for sine kurser og forskning

Skolen: mere end 450 studerende

4 uddannelsesniveauer: * ITECH Engineer: 3 år (postgraduate entry) 4 majors: Formuleringskemi (maling, blæk, klæbemidler, kosmetik mv.), Plast og kompositter, Tekstiler og kompositter, Læder. Adgang til kandidatuddannelser (Bachelor i kemi, ...). Akkrediteret af CTI (French Engineering Qualification Committee) og EURACE. Ny europæisk afdeling: Formulering Kemi major; Alle kurser undervises på engelsk Sponsoreret af malindustrien (studieafgifter og internationale praktikophold) * Specialiseret "Mastère": 1-årig "Innovation og ny produktteknik: fra koncept til markedsplads." Adgang til ph.d.-studier (ingeniørfag, mastere eller tilsvarende) som grundundervisning eller kontinuerlig uddannelse. Kursus akkrediteret af Conférence des Grandes Ecoles. * Certifikat i kosmetik og formulering af farvede produkter: 1-årig lim / kosmetik / farve / maling og trykfarve. Optagelse efter 2 års bacheloruddannelser. * IPL Summer School: 5 uger Mellem juni til midten af ​​juli fokuserer på polymer applikationer i materialer. Fransk sprogundervisning: 40 timers instruktion; 50 timers småpraktik, kulturudflugter og mere.

Polymer Sciences: I dag handler det om polymerer!

Feltet repræsenterer moderne videnskabsparametre, da direkte anvendelser af polymerer er til stede i vores daglige liv: læderprodukter i luksusindustrien, helikopterblade, anti-UV-blæk, terræn og alt vejr tøj, cykelrammer lavet af kompositmaterialer, nye anti-allergiske tekstilprodukter ... som alle er til stede gennem kreativiteten hos ingeniører. Syntese og håndtering af polymerer kræver en stærk videnskabelig træning (i kemi, mekanik, ...). Men udvikling af applikationer er et spørgsmål om smag og lidenskab. ITECH Lyon Engineering School, der specialiserer sig i lædervarer, tekstil- og plastmaterialer, og formulerede kemiske produkter (maling, blæk, klæbestoffer, kosmetik, ...) har lavet videnskab og især polymervidenskab, kernen i sin uddannelse. Dens specialiteter, som ofte supplerer hinanden, har hjulpet i fremskridt inden for polymervidenskab, som er i konstant videnskabelig og økonomisk udvikling.

Ingeniørprogrammet

Denne uddannelse er baseret på 2 grundlæggende videnskabelige felter: kemi og fysik-mekanik. Grundlæggende viden udvikles i 1. år for at forberede eleverne til deres store. Uddannelse på ITECH fokuserer på polymervidenskab. ITECH ingeniører hævder deres færdigheder på dette område i hele deres karriere med deres valg af større hjælper dem med at finde deres første job med lethed. Udover tekniske og videnskabelige færdigheder giver ITECH sine elever mulighed for at afsløre og udvikle deres sociale færdigheder med økonomiske og sociale videnskaber og mange præsentationer. ITECH's Engineering Degree svarer til en "Master's Degree" for dem, der er interesseret i at følge en karriere uden for Frankrig.

Unik og anderledes

ITECH træner ingeniører om 3 år. Udbudt uddannelse er:

 • Regelmæssig elev status
 • Lærlingstilstand (skiftevis på skolen og arbejde i et firma i løbet af 3 år)

Studerende efter regelmæssigt kursus vælger en af ​​de 4 majors tilbudt efter deres 1. år:

 • Formuleringskemi: Malinger, blæk, klæbestoffer og kosmetik
 • Plastmaterialer
 • Tekstilmaterialer
 • Læder

ITECH er medlem af konferencen des Grandes Ecoles og dets grad i kemiteknik er godkendt af CTI (Comission des Titres d'Ingénieurs).

En dynamisk interaktion

ITECH blev skabt af fagfolk og er forankret i et industrielt miljø, som konstant ændrer sig. Af denne grund sidder faglige syndikater og industriister i hvert felt (maling, blæk, kosmetik, plast, læder og tekstil) på bestyrelsen for instituttet. pic_5_tablepic_6_people Skolen tager højde for ekspertisen i disse respektive syndikater for at opdatere og forfine orienteringen af ​​de undervisede programmer. De relationer, der er smedet af virksomhederne, bidrager til at fremme den fremtidige ingeniørs tilpasningsevne (konferencer, informationsdage, fagfora ...). Dette er tilfældet med et nyt program, der blev åbnet i 2014. For at imødekomme efterspørgslen efter malingeniører, der var brug for i løbet af det næste årti, lancerede ITECH European School of Formulation Chemistry. Alle kurser undervises på engelsk for at tiltrække europæiske bachelorstuderende til denne større, som i høj efterspørgsel i malingssektoren.

Stærk kreativitet

Som enhver videnskab er fremskridt inden for polymerer baseret på kreativiteten hos forskerne og ingeniører, der udøver disciplinen. ITECH-studerende skal være kreativ, da den videnskab og teknologi, der står til hans rådighed, konstant udvikler sig. Denne karakteristik tager højde for undervisningen i ITECH. Tværfaglig udgør i sig selv en vis garanti for at integrere arbejdsmiljøet. Men for at opmuntre den kreative side af den studerende organiserer ITECH ved udgangen af ​​det 3-årige kursus, Proj'ITECH, en samling, der giver eleverne mulighed for at præsentere deres sidste års projektarbejde foran forskere, leder af R

Hænderne på træning

ITECH er vedholdende i at forsyne studerende med en stærk faglig erfaring. Ud over en tværfaglig undervisning tilføjer instituttet et minimum af 10 måneders obligatoriske praktikophold i virksomheder for de regelmæssige statusstuderende.

Regelmæssig status

Slutningen af ​​1. år: International erfaring - minimum 6 uger Denne internationale erfaring udarbejdes på forhånd med hensyn til en interkulturel tilgang, og forventningerne til rapportens indhold er fuldt definerede. Dette er en individuel gennemgang af hver elevs oplevelse og fungere som grundlag for refleksion under de interkulturelle lektioner følgende term. Slutningen af ​​2. år: Ingeniørplacering - minimum 8 uger Praktisk anvendelse med privilegeret praktikantstatus giver eleverne mulighed for at komme fra ansigt til ansigt med virkeligheden i virksomhedernes liv og blive bekendt med virksomhedernes materielle, økonomiske og menneskelige behov. Slutningen af ​​3. år: Slutårsprojekt - maksimalt 6 måneder Dette er et projekt, der generelt er overladt til unge ingeniører. Studerende demonstrerer, at de er i stand til at handle autonomt og tackle komplekse emner i situationer, som til tider kan være komplekse. Projektet omfatter mindst 5 måneders placering med et firma eller laboratorium, enten i Frankrig eller i udlandet. Valgfri 1 års praktikophold (mellem 2. og 3. år) Studerende kan, hvis de ønsker det, afslutte en 1-års praktikophold med et firma eller et udenlandsk laboratorium, men skal bruge mindst 6 måneder i udlandet. Faktisk er et udvidet ophold uden for Frankrig altid yderst gavnligt og fører eleverne til grundigt at tænke gennem deres karriereplan.

Jobs og beskæftigelse

Halvdelen af ​​ITECH-kandidater underskriver deres kontrakt inden deres grad er blevet leveret. Efter 6 måneder ansættes mere end 90% af kandidaterne. Aktivitetssektorer

 • Kemiske industrier, kemiske produkter fabrikanter
 • Kosmetik, maling, lakker, klæbemidler, blæk,
 • Aeronautisk industri, bilindustrien, emballage, sammensatte materialer, plasturgi
 • Læderindustri, sko, lædervarer, garveri, luksus
 • Tekstilindustrier, tekniske og medicinske tekstiler, tøj
 • Handel og distribution
 • Consulting

ITECH Career Counseling Service har hjulpet kandidater med beskæftigelse i mere end 25 år. Det ledsager elever i deres søgen efter et professionelt projekt og kald, der arbejder tæt sammen med en professionel rådgiver og en arbejds psykolog. I gennemsnit har vi 300 tilbud rettet til ITECH og screenet hvert år af Career Counseling Service: 60% for ingeniører og specialiserede master, 40% for teknikere.

ITECH ENTREPRISES: Ekspertisen af ​​en "Grande Ecole" til industriel brug.

ADHESIVES, AUTOMOTIVE, COSMETICS, COLORS, LEATHER, INKS, PLASTICS, PAINTS, TEXTILER ITECH-Lyon og dets datterselskab, ITECH Entreprises, gør deres komplette tekniske og menneskelige ressourcer tilgængelige for virksomheder via forskellige former for kontrakter. Disse tjenester omfatter forskning (CIFRE [industrielle forskningsuddannelsesaftaler], studier.), R

Færdighedsplatforme

Alle ITECH-Lyons færdighedsplatforme har de nødvendige ressourcer til at behandle og behandle overflader i pilotskala, der er tilgængelige for virksomheder under forskellige ordninger.

 • Formuleringskemi (malinger, trykfarver, klæbemidler, kosmetik osv.)
 • Plast
 • Tekstiler
 • Læder
 • Analytisk laboratorium

Placeringer

Lyon

ITECH LYON

Address
ITECH LYON
87 chemin des mouilles
ECULLY cedex

69134 Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrig
Telefonnummer
+33 4 72 18 04 80

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig